Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ποιος ειναι ο Rodrigo Quiroga by http://greek-volley.blogspot.com/

Μια ακόμη προσθήκη στο ρόστερ του μετρά για τη νέα περίοδο ο Ηρακλής. Οι διοικούντες το ΤΑΠ κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας με τον 23χρονο ακραίο, αρχηγό της εθνικής Αργεντινής, Ροντίγκο Κιρόγκα (1.90, 87 κιλά). Ο αθλητής προέρχεται από θητεία τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία.

Τα σχόλια για την μεταγραφή τα διαβάσατε παντού  και προκάλεσαν αλλού μεγάλη εφορία αλλού πανικό. Ο αθλητής είναι πολύ ελπιδοφόρος αλλά σίγουρα δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες στο ελληνικό βόλεϊ. Παρακάτω ενημερωθείτε και για την πραγματική εικόνα του αθλητή μέσω των ακριβέστατων στατιστικών του. 

http://www.legavolley.it/Statistiche.asp?TipoStat=1.1&Squadra=VV&Serie=1&AnnoInizio=2009

http://www.legavolley.it/Statistiche.asp?TipoStat=1.1&Serie=2&AnnoInizio=2008&Giornata=0&Squadra=CAVRE
http://www.legavolley.it/DettaglioAtleta.asp?IdAtleta=QUI-ROD-87

http://www.fivb.org/EN/Volleyball/Competitions/WorldLeague/2010/Players.asp?Tourn=WL2010&Team=ARG&No=117452

Σίγουρα πρόσφατα έκανε το παιγνίδι της ζωής του κόντρα στην Βραζιλία αλλά ήταν μονάχα ένας αγώνας. Ο αθλητής έδειξε χαρακτήρα και αστείρευτο επιθετικό πλουραλισμό, πήρε την εθνική ομάδα της χώρας του στην πλάτη του και σαν αρχηγός κοίταξε στα μάτια τον Τζίμπα, τον Ντάντε και την παρέα του (Στιγμιότυπα από τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους).


Αλλά οι φίλοι του Ηρακλή και του ελληνικού βόλεϊ δεν θα πρέπει να απομονώνουν αποσπασματικά τις εμφανίσεις ενός αθλητή. Ο αθλητής είναι νέος και ελπιδοφόρος με καλή υποδοχή και θετικές επιθετικές επιλογές. Αλλά ούτε το σώμα του δεν είναι τόσο δυνατό ενώ υστερεί σαφώς στο μπλοκ. Με σκληρή όμως δουλειά και κατάλληλες οδηγίες, διπλά σε ανθρώπους όπως το προπονητικό δίδυμο του Ηρακλή και πρώην ακραίους όπως ο Φρέντυ θα μάθει πολλά νέα χτυπήματα αλλά και τρόπους βελτίωσης και εξάλειψης των αδυναμιών του. Στα θετικά συγκαταλέγεται η αρχηγική θέση στο ράστερ της Αργεντινής και η βελτιωμένη απόδοση του μπροστά σε θερμό κοινό. Μια θετική κίνηση η οποία καταγράφεται στο ενεργητικό του Ηρακλή αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μεγάλος προβληματισμός από τον γράφοντα κυοφορείτε για τον κουβανό ακραίο και την ηλικία του. Ένας κορεσμένος αθλητής που προφανώς θα βοηθήσει περισσότερο με την εμπειρία του τα νεότερα σε ηλικία στελέχη της ομάδας που αγωνίζονται στη θέση του.

1 σχόλιο:

Τρυφων είπε...

Πες τα George .... μας κούρασε το πράσινο ερπετό