Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στάνκου αντί Κραλ

Ο Σέργκιου Στάνκου είναι η επόμενη επιλογή στο βόλεϊ. Μετά τον Κουβανό ακραίο, Αλεξ Αρχιλάγκος και τον Αμερικάνο διαγώνιο, Μπρουκ Μπίλινκς, στο δυναμικό της ομάδας θα ενταχθεί και ο 28χρονος, ύψους 2.04 Ρουμάνος, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γίρι Κραλ.
Ο Στάνκου είναι ο πρώτος Ρουμάνος που θα φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή. Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Το 2002 έφυγε από την πατρίδα του και για 4 χρόνια έπαιζε στο Βέλγιο Τόρχουτ, Κνακ Ροζελάρε (πήρε το πρωτάθλημα), για να ακολουθήσει μια διετία στη Γαλλική Τουρ με την οποία το 2006 έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν στην Ιταλία, με πρώτο σταθμό την Μαρτίνα Φράνκα (Α1) και πέρσι την Φορλί (Α1), ενώ είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ρουμανίας.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Sergiu_Stancu

Στα υπόψη Λότμαν-Ριβέρα

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Αλέκος Λεώνης είπε μεταξύ άλλων, ότι... "δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της αξίας του Κραλ, ο οποίος ήταν στον αρχικό σχεδιασμό της ομάδας, αλλά δυστυχώς τα χρήματα έχουν περιοριστεί και έπρεπε να κάνουμε κάποιες επιλογές. Εχοντας να διαχειριστείς ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, είναι λογικό τα περισσότερα χρήματα να διατεθούν στον ακραίο και όχι στον κεντρικό. Ο Στάνκου πέρα από τη δεδομένη αξία του, κοστίζει και τα μισά λεφτά, οπότε τώρα μπορούμε να αποκτήσουμε έναν εκ των Λότμαν, Ριβέρα που μας ενδιαφέρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: