Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σε πορεία για τον έκτο τίτλο του ο Ξενάκης στην Κεραμωτή

Πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον περσινό και να κατακτήσει τον συνολικά έκτο τίτλο πρωταθλητή Ελλάδας της καριέρας του είναι ο Μάνος Ξενάκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley 2010, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Κεραμωτή Καβάλας.
Ο 32χρονος διεθνής έχει κατακτήσει ήδη πέντε τίτλους (με τον Γιώργο Κνάπεκ το 2003 στο Ηράκλειο Κρήτης, με τον Θάνο Μιχαλόπουλο το 2005 στο Λουτράκι και το 2007 και 2008 στην Κάλυμνο, καθώς και με τον Αυστριακό Φέλιξ Μπλάουελ πέρυσι επίσης στην Κάλυμνο).
Από εφέτος ο Ξενάκης αγωνίζεται με συμπαίκτη τον 27χρονο Γιώργο Κοτσιλιάνο, με τον οποίον έχει πετύχει πρόσφατες δύο μεγάλες διεθνείς διακρίσεις: Το χρυσό μετάλλιο στο Cyprus 2010 CEV Satellite στη Γεροσκήπου, αλλά και την πρόκριση (και εν συνεχεία 25η θέση) στο Κυρίως Ταμπλώ του Open της Μασαλίας του Swatch-FIVB World Tour.
Ο Κοτσιλιάνος δύο φορές έφθασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Με συμπαίκτη τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο ηττήθηκε στους τελικούς των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στην Κάλυμνο το 2007 από τους Μανώλη Δημητριάδη / Θοδωρή Παπαδημητρίου με 2-1 (21-17, 15-21, 16-14) και το 2008 από τους Μιχαλόπουλο / Ξενάκη επίσης με 2-1 (15-21, 21-19, 15-10). Πέρυσι, με συμπαίκτη το Νίκο Ζουπάνη, ο Κοτσιλιάνος έμεινε στην 5η θέση.
Ο 21χρονος Ζουπάνης, που εφέτος αγωνίζεται με συμπαίκτη τον 30χρονο Παναγιώτη Μούρτζιο, θα είναι κατά τα φαινόμενα και ο κυριότερος αντίπαλος των Ξενάκη / Κοτσιλιάνο στην απόπειρα για τον τίτλο στην Κεραμωτή.
Τα δύο ζευγάρια έχουν τεθεί αντιμέτωπα μόνον δύο φορές φέτος -και στις δύο περιπτώσεις οι Ξενάκης / Κοτσιλιάνος κυριάρχησαν. Η τελευταία συνάντησή τους ήταν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Σιρκουΐ στη Μασαλία, όπου, διεκδικώντας μια θέση στο Κυρίως Ταμπλώ, οι Ξενάκης / Κοτσιλιάνος νίκησαν τους Ζουπάνη / Μούρτζιο με 2-0 (21-17, 21-10).
Η δεύτερη απειλή για τους πρωτοπόρους της μέχρι στιγμής γενικής βαθμολογίας έρχεται από τους 25χρονους Δημητριάδη / Παπαδημητρίου, που θα επιδιώξουν να επαναλάβουν τον θρίαμβό τους του 2007 στην Κάλυμνο με την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Φέτος οι Δημητριάδης / Παπαδημητρίου (νικητές στο Masters Κατερίνης) έχουν μοιραστεί τους τίτλους που κατέληξαν σε ελληνικές ομάδες με τους Ξενάκη / Κοτσιλιάνο (νικητές στο Πόρτο Χέλι). Οι Ζουπάνης / Μούρτζιος έχουν εφέτος ένα αργυρό μετάλλιο (στη Νάξο) και μία τρίτη θέση (στην Κατερίνη).
Ένα αργυρό και μία τρίτη θέση εφέτος έχουν και οι Φερνάντο Μπιλλήρης / Δημήτρης Αποστόλου. Ο 26χρονος Μπιλλήρης ήταν φιναλίστ πέρυσι στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάλυμνο, με συμπαίκτη τον Θάνο Μαρούλη. Φέτος, με συμπαίκτη σε δύο τουρνουά τον πρωταθλητή Κύπρου Αποστόλου, αναδείχθηκε τρίτος στη Νάξο και ηττήθηκε στον τελικό στο Πόρτο Χέλι από τους Ξενάκη / Κοτσιλιάνο με 2-0 (21-17, 28-26).
Η έκτη ομάδα του Κυρίως Ταμπλώ συγκεντρώνει εμπειρία πολλών ετών στα Πανελλήνια Σιρκουΐ. Δεκατρία χρόνια μετά την ανάδειξή του σε Πρωταθλητή Ελλάδος το 1997 (με συμπαίκτη τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη), ο 40χρονος Τάκης Μαυράκης εξακολουθεί να δίνει δυναμικό παρών στα Πανελλήνια Σιρκουί. Στο χρυσό του 1997, πρόσθεσε προσφάτως και δύο χάλκινα μετάλλια Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, το 2008 και το 2009 (με συμπαίκτη τον Χρήστο Δημητρακόπουλο). Φέτος ο Μαυράκης θα είναι και πάλι παρών στην Κεραμωτή, με συμπαίκτη τον 36χρονο Νίκο Κωστακόπουλο, που είχε κερδίσει αργυρά μετάλλια το 2003 στο Ηράκλειο Κρήτης με συμπαίκτη τον Σπύρο Καραχάλιο και το 2006 στα Καμένα Βούρλα με τον Κώστα Αγγελίδη.
Στο φετινό Πανελλήνιο Σιρκουΐ Masters οι Μαυράκης / Κωστακόπουλος μετρούν δύο 7ες θέσεις (Νάξο και Πόρτο Χέλι) και μία 5η (Κατερίνη).
Το Κυρίως Ταμπλώ ανδρών της Κεραμωτής θα συμπληρωθεί μετά τα προκριματικά της Παρασκευής, όπου οκτώ ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2010 διεξάγεται στο Beach Bar Paralia της Κεραμωτής, με προκριματικά ανδρών την Παρασκευή και τα οκτώ ομάδων έκαστο Κυρίως Ταμπλώ ανδρών και γυναικών το Σάββατο και την Κυριακή. Οι τελικοί για το απόγευμα της Κυριακής, από ώρα 16:00, και θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του Σπορ+.

Δεν υπάρχουν σχόλια: