Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στην τελική ευθεία τα μεταγραφικά του Εθνικού

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα μεταγραφικά θέματα στον Εθνικό ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης που επανήλθε στην Α1 μετά από διάλειμμα ενός έτους, χτυπά σε όλα τα μέτωπα με στόχο να συγκροτήσει ένα δυνατό και αξιόμαχο σύνολο που θα αποδίδει καλό βόλλεϋ και θα εξασφαλίσει χωρίς περιπέτειες και μπελάδες την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
Το ζήτημα της οικονομικής κρίσης, το αβέβαιο περιβάλλον με τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ΟΠΑΠ, καθώς και ο μη καθορισμός του αριθμού των ξένων αθλητών, αποτελούν αγκάθια που απασχολούν όλη την οικογένεια του βόλλεϋ. Η όλη κατάσταση έχει επηρεάσει και τον Εθνικό που κινείται χωρίς να έχει καθορίσει σε απόλυτο βαθμό του μπάτζετ, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να κλείσει ακόμη συμφωνίες και να καθυστερεί στον προγραμματισμό του.

Πάντως, σε σχέση με άλλες ομάδες της Α1 οι Εβρίτες βρίσκονται σαφώς σε καλύτερη μοίρα. Η μαγιά Ελλήνων αθλητών υπάρχει. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Εθνικός διαθέτει μερικά από τα σπουδαιότερα ταλέντα του ελληνικού βόλλεϋ, στα οποία σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες και μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία του αθλήματος. Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης και Κώστας Δαλακούρας, Βασίλης Κυριακίδης, αναμένεται να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της ομάδας και τη νέα χρονιά. Από εκεί και πέρα, μέλημα της νέας διοίκησης του Γιώργου Χαραλαμπίδη, του τεχνικού διευθυντή Σάκη Μουστακίδη αλλά και του προπονητή Γιάννη Ανδρεάδη είναι να κλείσουν τις εκκρεμότητες με τους παλιούς αθλητές.

Έτσι, βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους Σιδηρόπουλο, Γραμματικάκη, Κώστα Κίτσιο, Σαμαρά, η εξέλιξη των οποίων θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις. Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του λίμπερο μετά την άρνηση της Ορεστιάδας να παραχωρήσει με υποσχετική τον νεαρό Κωνσταντινίδη. Μετά από αυτή την εξέλιξη εξετάζεται η περίπτωση του διεθνή πρώην αθλητή της Πάτρας Δημήτρη Γκαρά.

Μια από τις θέσεις που ο Εθνικός χρειάζεται ενίσχυση είναι αυτή του κεντρικού και για το σκοπό αυτό έχουν γίνει συζητήσεις που είναι σε προχωρημένο επίπεδο με τον Αλεξανδρουπολίτη Χρήστο Κίτσιο που αποχωρεί από την Ε.Α. Πατρών και τον πολύπειρο Ορεστιαδίτη Γιώργο Παπάζογλου. Οι άνθρωποι του Εθνικού κοιτούν επίσης για πασαδόρο μετά την αρνητική γι αυτούς εξέλιξη της περίπτωσης Φιλίποφ και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ταλαντούχο διεθνή με την Εθνική εφήβων και δεύτερο πασαδόρο (πέρυσι) του Ηρακλή Γιώργο Γεωργιάδη. Για τις θέσεις των ξένων παικτών θα δοθεί βάρος στην απόκτηση ενός καλού διαγώνιου και πιθανόν ενός ακραίου με καλή υποδοχή. Οι εξελίξεις και ανακοινώσεις μπορούν να προκύψουν από μέρα σε μέρα, ενώ βασική επιδίωξη της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας είναι να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες ως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: