Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Συνωστισμός πρωταγωνιστών στις γυναίκες στην Κεραμωτή

Για δεύτερη φορά φέτος (και τρίτη συνολικά) οι πρωταθλήτριες Ελλάδος Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη θα αγωνισθούν το Σαββατοκύριακο ενώπιον ελληνικού κοινού, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2010, στην Κεραμωτή Καβάλας.
Εκτός από τον περσινό τίτλο της από την Κάλυμνο, η 25χρονη Αρβανίτη έχει στο ενεργητικό της δύο ακόμη, από το 2006 στο Λουτράκι και το 2007 επίσης στην Κάλυμνο-αμφότερους με συμπαίκτρια τη Βάσω Καραντάσιου.
Η 29χρονη Τσιαρτσιάνη έχει πανηγυρίσει τρεις ακόμη τίτλους, εκτός του περσινού: Με την Πόλα Κίτσου το 2002 στη Χαλκίδα, καθώς και με τη Θάλεια Κουτρουμανίδου το 2005 στο Λουτράκι και το 2008 στην Κάλυμνο.
Την ισχυρότερη αντίσταση στην Κεραμωτή αναμένεται να συναντήσουν οι διεθνείς από τις κορυφαίες της βαθμολογία του Πανελληνίου Σιρκουί, Αθηνά Δηλαβέρη και Κάταλιν Κις. Η Δηλαβέρη επί πέντε συναπτά έτη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, αλλά ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ελλάδος εξακολουθεί να της διαφεύγει. Η 28χρονη Ρεθυμνιώτισσα μετράει ένα αργυρό μετάλλιο (από το 2007 στην Κάλυμνο, με συμπαίκτρια την Αρετή Τέζα) και δύο αργυρά (από το 2006 στα Καμένα Βούρλα με την Τέζα και πέρσι στην Κάλυμνο με την φετινή, Ουγγαρέζα, συμπαίκτριά της).
Από την τέταρτη θέση του Κυρίως Ταμπλώ γυναικών της Κεραμωτής ξεκινούν οι Κίτσου / Τέζα. Η 38χρονη Κίτσου, από τις παλαιότερες παίκτριες του Πανελληνίου Σιρκουί, έχει στο ενεργητικό της ακόμη έναν τίτλο, πλην αυτού που κατέκτησε το 2002 με την Τσιαρτσιάνη: Το 2004 είχε αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Καρτερό Ηρακλείου Κρήτης, με συμπαίκτρια τη Μαριάννα Χούντα.
Η φετινή συμπαίκτριά της, 30χρονη Τέζα, έχει να επιδείξει αργυρά μετάλλια από το 2007 στην Κάλυμνο με τη Δηλαβέρη και πέρσι επίσης στην Κάλυμνο με την Κίτσου, καθώς και ένα αργυρό, το 2006 στα Καμένα Βούρλα επίσης με τη Δηλαβέρη.
Στον περσινό τελικό της Καλύμνου, οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη είχαν νικήσει τις Κίτσου / Τέζα με 2-0 (21-14, 21-15).
Στο δρόμο προς τους φετινούς τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, οι Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη μετείχαν μόνον στο Athens Golden Cup 2010 στην Πλατεία Συντάγματος, όπου κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο, νικώντας στον τελικό τις Φινλανδέζες δίδυμες αδελφές Έρικα και Εμιλία Νύστρομ. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος απουσίασαν από τα υπόλοιπα τουρνουά του Πανελληνίου Σιρκουΐ, λόγω των διεθνών υποχρεώσεών τους στο Παγκόσμιο Σιρκουΐ Swatch-FIVB, όπου μετρούν εφέτος πέντε 9ες, δύο 13ες και μία 17η θέσεις.
Οι Δηλαβέρη / Κις μετρούν μέχρι στιγμής φέτος στα Masters ένα χρυσό από το Πόρτο Χέλι και ένα αργυρό από τη Νάξο.
Εν τω μεταξύ, οι πρωτοπόροι της μέχρι στιγμής γενικής βαθμολογίας του 2010, Ντίντα Νάστου (27 ετών) / Αθηνά Παπαφωτίου (21) θα πρέπει να θέσουν διαφορετικούς στόχους στην Κεραμωτή. Καμία από τις δύο δεν έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το πλησιέστερο που έφθασαν ήταν η συμμετοχή της Παπαφωτίου στον μικρό τελικό της Καλύμνου το 2007, όπου με συμπαίκτρια τη Γεωργία Τερζόγλου ηττήθηκε από τις Τζοάννα Παπαγεωργίου / Χριστίνα Ρουμπάνη με 2-1 (20-22, 22-20, 15-06).
Συμμετοχή σε έναν μικρό τελικό Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην καριέρα της έχει και η Χριστίνα Παρασκευαΐδου, που ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας (στο οποίο διάστημα έγινε μητέρα δύο κοριτσιών) επέστρεψε φέτος δυναμικά στο Πανελλήνιο Σιρκουΐ. Η 26χρονη Θεσσαλονικιά βρίσκεται στη δεύτερη θέση της μέχρι στιγμής γενικής βαθμολογίας, με συμπαίκτρια την συνομήλική της Ελίνα Παπαδοπούλου. Η Παρασκευαΐδου είχε προσωρινά αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά τη συμμετοχή της στον μικρό τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του 2004 στον Καρτερό Ηρακλείου, όπου με συμπαίκτρια τη Φλώρα Ιωαννίδου είχε ηττηθεί από τις Άγκι Μπαμπούλη / Ίνγκριντ Μουρζάκου με 2-1 (21-15, 16-21, 15-10). Φέτος, δύο φορές οι Παπαδοπούλου / Παρασκευαΐδου κέρδισαν αργυρά μετάλλια σε τουρνουά Masters, στο Πόρτο Χέλι και την Κατερίνη.
Στο Κυρίως Ταμπλώ της Κεραμωτής μετέχουν και οι πρωταθλήτριες Κύπρου Μανωλίνα Κωνσταντίνου / Μαριώτα Αγγελοπούλου, που είχαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στις φετινές συμμετοχές τους στο Πανελλήνιο Σιρκουΐ Masters.
Το ταμπλώ συμπληρώνουν οι Μαρία Παπαδάκη / Άννα Φωτεινού, καθώς και οι Δήμητρα Γκότζη / Αντωνία Κοκίου. Οι δύο ομάδες πέτυχαν μεγάλες ανατροπές στις τελευταίες αναμετρήσεις τους με θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους, στο τουρνουά Open στο Πλατανίτσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα ημιτελικά του τουρνουά οι Παπαδάκη / Φωτεινού είχαν νικήσει τις Δηλαβέρη / Κις με 2-1 (21-14, 09-21, 15-06), ενώ οι Γκότζη / Κοκίου είχαν αποκλείσει τις Παπαδοπούλου / Παρασκευαΐδου με 2-0 (21-16, 21-18). Στον μεταξύ τους τελικό στο Πλατανίτσι οι Γκότζη / Κοκίου είχαν επικρατήσει με 2-1 (25-27, 21-11, 15-13).
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2010 διεξάγεται στο Beach Bar Paralia της Κεραμωτής, με προκριματικά ανδρών την Παρασκευή και τα οκτώ ομάδων έκαστο Κυρίως Ταμπλώ ανδρών και γυναικών το Σάββατο και την Κυριακή. Οι τελικοί για το απόγευμα της Κυριακής, από ώρα 16:00, και θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του Σπορ+.

Δεν υπάρχουν σχόλια: