Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ο Αργεντινός σταρ Ροδρίγο Κιρόγα στην ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή

Τον αρχηγό της εθνικής Αργεντινής Ροντρίγκο Κιρόγκα, στέλνουν στον Ηρακλή τα Αργεντίνικα ΜΜΕ, με τον «γηραιό» να κάνει την κίνηση ματ. Αν όλα πάνε καλά οι «κυανόλευκοι» θα έχουν ρίξει «βόμβα» στο μεταγραφικό παζάρι.
Αλέκος Λεώνης χωρίς εκπλήξεις σε μεταγραφική περίοδο δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια (και δεν είναι καθόλου λίγα), δεν θα μπορούσε να υπάρξει και φέτος.
Ο τεχνικός του Ηρακλή και συνολικά ο «γηραιός» παρότι έδειχναν πως είχαν ολοκληρώσει το ρόστερ τους για τη νέα χρονιά, την τελευταία στιγμή φρόντισαν να πετάξουν την μεγάλη βόμβα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή, οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν τον αρχηγό της Αργεντινής Ροντρίγκο Κιρόγκα. Έναν παίκτη που πραγματικά μπορεί να κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημά και να οδηγήσει σε επιτυχίες τον Ηρακλή.

Η εξέλιξη αυτή όπως είναι φυσικό αφήνει εκτός ομάδας τον Χοσέ Ριβέρα, αλλά σίγουρα η απόκτηση του Κιρόγκα θεωρείται πολύ πιο μεγάλη μεταγραφή.

Ποιος είναι ο Κιρόγκα

Ο νέος, εκτός φυσικά εξαιρετικού απροόπτου παίκτης του Ηρακλή είναι μόλις 23 ετών, αρχηγός της εθνικής Αργεντινής και ανιψιός του Ραούλ Κιρόγκα, παίκτη που μεσουρανούσε στο παγκόσμιο βόλεϊ την δεκαετία του 80. Είναι 1.90 και 87 κιλά και έχει επίθεση στα 3.45 και μπλοκ στα 2.45. Γεννήθηκε στις 23/3/1987 στο Σαν Χουάν και το ντεμπούτο του με την Αργεντινή το έκανε κόντρα στην Βραζιλία στο Μανάος. Συνολικά έχει 50 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και ειδικά στο φετινό Γουόρλντ Λιγκ πραγματικά διέπρεψε. Ειδικά στο ματς κόντρα στην Βραζιλία στο φάιναλ-6 παραλίγο να κερδίσει μόνος του τους σπουδαίους αντιπάλους τους έχοντας 22 πόντους με το εντυπωσιακό 21/28 επιθέσεις. Όσον αφορά τον σύλλογο που αγωνιζόταν πριν έρθει στην χώρα μας και τον Ηρακλή, αυτός ήταν η Βίμπο Βαλέντια όπου είχε 8.5 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά. Αρχικά φέτος ξεκίνησε στην Α2 Ιταλίας και μετά μεταπήδησε στην Βίμπο. Την καριέρα του ωστόσο την ξεκίνησε στην Όμπρας Σανιτάριας του Σαν Χουάν. Σχετικά με τα χόμπι του, του αρέσει να ακούει μουσική, διεθνή και ροκ εν ρολ, δεν διαβάζει βιβλία, αγαπημένο του φαγητό είναι το μπάρμπεκιου (όπως κάθε Αργεντίνος που σέβεται τον εαυτό του), αγαπημένη του ταινία «Ο νονός», ενώ δεν ασχολείται με άλλο άθλημα εκτός από το βόλεϊ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: