Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

13ο Κουρούμπελο Beach Volley: Βραδιά ημιτελικών, βραδιά για γερά νεύρα

Στην μεγάλη βραδιά των ημιτελικών πέρασαν ομάδες φαβορί, ομάδες από ατσάλι με λίγα λόγια πέρασαν τέσσερις ομάδες που λίγο πολύ όλοι τις περιμέναμε να είναι εκεί. Αυτό που δεν περιμέναμε και ήταν εκτός σχεδίων είναι η αναμέτρηση του Iguana με το Haagen Dazs πριν από τον τελικό.
Στους τέσσερις προημιτελικούς της περασμένης εβδομάδας, της Πέμπτης και Παρασκευής τα φαβορί επικράτησαν των αουτσάιντερ. Δηλαδή το Fortezza club δεν κατάφερε να κερδίσει στον 1ο προημιτελικό την πανίσχυρη ομάδα του Iguana απλά γιατί δεν μπορούσε βάση δυναμικότητας των ρόστερ, αλλά αυτό που έμεινε σε όλους ήταν ότι η παρέα του Μανόλη Παπαδάκη και του Κωστή Σπιταδάκη αντιμετώπισαν με κάθε θάρρος και θράσος έναν τέτοιο αγώνα. Γέμισαν τα σετ, πάλεψαν τις φάσεις και σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν  περίσσια θέληση για το όνειρο κι ας μην ήρθε ποτέ. Έχασαν με 2-0 σετ. Στον 2ο προημιτελικό το Separe θα τον θυμάται για την μη συμμετοχή σε αυτόν του Φίλιππα Ορφανού, της μεταγραφής του από την Αθήνα που όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στον προημιτελικό. Πάλεψε όμως τον αγώνα με το πανίσχυρο Haagen Dazs και μάλιστα στο 1ο σετ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε την κερκίδα να αναρωτηθεί με το πάθος και την θέληση που έπαιζαν αν ήταν και ο Ορφανός στην σύνθεσή της ομάδος πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα. Έχασαν με 2-0 σετ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Στον 3ο προημιτελικό όλοι ήθελαν να δουν την έκπληξη να γίνεται για να πουν ότι κάτι διαφορετικό έπρεπε να γίνει και φέτος και να μην πάνε όλα τα παιχνίδια σύμφωνα με τα προγνωστικά. Αυτό καλούνταν να κάνει το Barcode, στην παρθενική του συμμετοχή στο κουρούμπελο τα 13 χρόνια τώρα και με αντίπαλο το 9/8 (πρώην Cafecafe) που κερδίζοντάς το θα το έβγαζε από τροχιά τελικού αυτό και την παρέα του Πέτρου Κλαψινού. Αυτό δεν συνέβη βέβαια ποτέ, αν και πολλές ήταν οι φορές που έδειξαν ότι ήθελαν στον προημιτελικό τη νίκη αλλά δεν μπορούσαν τελικά. Κέρδισε το 9/8 με 2-0 και κέρδισε επίσης άξια την συμμετοχή του στον σημερινό ημιτελικό της διοργάνωσης. Στον 4ο και τελευταίο προημιτελικό της περασμένης Παρασκευής το Mouse Net ήταν το φαβορί αν και έπαιζε με τους περσινούς πρωταθλητές Τηγανιές. Η ομάδα που μανατζάρεται από τον Στέλιο Σαμψών είχε την ευκαιρία πολύ νωρίς, σε έναν προημιτελικό να βγάλει εκτός τους περσινούς πρωταθλητές να δώσει αξία σε αυτή τη νίκη και να προχωρήσει πλέον για το τρόπαιο, και έτσι κι έγινε! Το Mouse Net κέρδισε, οι Τηγανιές έχασαν και έτσι φέτος θα έχουμε νέο πρωταθλητή στο 13ο κουρούμπελο beach volley.
Σήμερα Τρίτη στις 20:45 έχουμε τον 1ο ημιτελικό μεταξύ του Iguana και του Haagen Dazs, μεταξύ ενός θηρίου ανήμερου και ενός βασιλιά της παραλίας. Μόνο τα κουρούμπελα που έχουν κατακτήσει στο σύνολό τους όλοι μαζί οι παίχτες του Haagen Dazs είναι 12. Νούμερο που τρομάζει αφού το Iguana μετράει απλά και μόνο έναν χαμένο τελικό το 2008 στον τελικό με το Cozi café. Στις 21:45 στον 2ο ημιτελικό το Mouse Net (η περσινή ομάδα BaroomBar) συμμετέχει για δεύτερη φορά σε ημιτελικό και διεκδικεί επίσης για δεύτερη φορά την συμμετοχή της σε έναν τελικό. Αντίπαλός της, το Εννέα Όγδοα, η παρέα του Κλαψινού που ξέρει καλά τη σημαίνει να παίζεις τελικό μαζί με τους Πιστίκη και Τευτσή.
Για να δούμε τι ζευγάρι θα έχουμε στον τελικό, Iguana-MouseNet καλός τελικός, σχεδόν αμφίρροπος. Iguana-Εννέα Όγδοα, θα έχει ενδιαφέρον με τον Κλαψινό κεντρικό πρόσωπο. Haagen Dazs-Mouse Net, αυτό κι αν είναι ντέρμπι με μάχες και εκτός γηπέδου για Ξενίδη και Σαμψών. Haagen Dazs-Εννέα Όγδοα, εδώ ίσως και να έχει ένα προβάδισμα η ομάδα του Ξενίδη. Όλα αυτά σήμερα το βράδυ στην βραδιά ημιτελικών για το 13ο κουρούμπελο beach volley.

Δεν υπάρχουν σχόλια: