Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τεράστιες επιτυχίες για Ελλάδα και Κύπρο στη Γεροσκήπου

Τη μεγαλύτερη επιτυχία τους σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο σημείωσαν οι Μάνος Ξενάκης / Γιώργος Κοτσιλιάνος, που νίκησαν στον τελικό τους Τούρκους Σελτζούκ Σεκερτσί / Βολκάν Γκεκτεπέ με 2-0 (21-12, 21-18) σε 43 λεπτά και κέριδσαν το χρυσό μετάλλιο του Διεθνούς Τουρνουά Cyprus 2010 CEV Satellite, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Γεροσκήπου.
Παρουσία 2500 φιλάθλων στο κατάμεστο γήπεδο που είχε στηθεί στην Τουριστική Πλαζ "Ατλαντίδα" της Γεροσκήπου, οι Έλληνες πίεσαν ασφυκτικά με το σερβίς τους Τούρκους στο πρώτο σετ. Και εκεί που φαινόταν ότι θα περάσουν ένα εύκολο απόγευμα, μόλις ποροηγήθηκαν με 5-0 και στο δεύτερο, επέτρεψαν στους Τούρκους να μειώσουν και ακόμη και να προηγηθούν με 10-21, πριν επανακτήσουν τον έλεγχο του αγώνα και ολοκληρώσουν το τουρνουά χωρίς να παραχωρήσουν ούτε ένα σετ σε πέντε αγώνες.
Εκτός από το χρυσό μετάλλιο, οι Ξενάκης / Κοτσιλιάνος παίρνουν 100 βαθμους για την ευρωπαϊκή κατάταξη και μοιράζονται και χρηματικό έπαθλο €1320. Οι Τούρκοι παίρνουν 90 βαθμούς και €980. Αυτή του τελικού ήταν η δεύτερη νίκη Ξενάκη / Κοτσιλιάνου επί των Σελτζούκ / Βολκάν, τους οποίους είχαν συναντήσει και στον α΄ γύρου του τουρνουά του διπλού αποκλεισμού.
"Η Κύπρος αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει πολύ όμορφα πράγματα", είπε ο πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδος Ξενάκης, που αναδείχθηκε και Πολυτιμότερος Παίκτης του τελικού, σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα. "Εύχομαι να είμαστε και του χρόνου πάλι εδώ στη Γεροσκήπου".
Νωρίτερα, οι Ξενάκης / Κοτσιλιάνος είχαν νικήσει στα ημιτελικά τους πρωταθλητές Κύπρου Δημήτρη Αποστόλου / Μίσα Κουσνέρεφ με 2-0 (21-17, 21-11), την ώρα που οι Τούρκοι έστελναν στον μικρό τελικό τη δεύτερη ελληνική ομάδα της τετράδας, Νίκο Ζουπάνη / Παναγιώτη Μούρτζιο με 2-1 (21-17, 17-21, 15-12).
Εν τούτοις, οι Αποστόλου / Κουσνέρεφ βρήκαν τη δύναμη να φθάσουν στη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού beach volley, όταν στον μικρό τελικό --που εξελίχθηκε στο συναρπαστικότερο παιγνίδι του τουρνουά-- νίκησαν τους Ζουπάνη / Μούρτζιο με 2-1 (31-29, 20-22, 15-13) σε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Με τη νίκη τους οι Κύπριοι κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο, και συνέλλεξαν €780 σε χρηματικό έπαθλο, καθώς και 80 βαθμούς για την ευρωπαϊκή κατάταξη.
"Ήταν πολύ κουραστικό, αλλά το χαρήκαμε ιδιαίτερα," είπε μετά την επιτυχία του ο Αποστόλου. "Αν μας έλεγαν πριν μερικά χρόνια ότι σε τέτοιες διοργανώσεις, η Κύπρος θα έπαιρνε μετάλλιο, θα τους βγάζαμε τρελούς. Επιβεβαιώνεται ότι το άθλημα κάνει τεράστια άλματα προόδου".
Στον τελικό των γυναικών οι δίδυμες Φινλανδές αδελφές Έρικα και Εμιλία Νύστρομ νίκησαν (επίσης για δεύτερη φορά στο ίδιο τουρνουά) τις Βραζιλιάνες Άγκαθα / Ρακέλ με 2-0 (21-14, 21-16). Νωρίτερα, οι δίδυμες Εσθονές Πωλίνα και Νατάλια Μπρατούχινα είχαν νικήσει τις Ολλανδέζες Μάργκοτ Βίλτενς / Ίλκε Μέερτενς με 2-0 (21-18, 21-19) στον μικρό τελικό και είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: