Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Μπιτς βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα

Έντονη αγωνιστική δραστηριότητα περιελάμβανε το Σαββατοκύριακο που τελείωσε, με διοργανώσεις beach volley να διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα. Στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής διεξήχθη τουρνουά Open για το πρωτάθλημα North Area, έχοντας και βαθμολογικό συντελεστή για τα Masters. Με αρκετές παρουσίες αθλητών από τα Μasters, και συναρπαστικές μάχες καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης οι Κόκκινος / Νιώπας στους άντρες, σαν σε επανάληψη του τελικού της Επανωμής, επιβλήθηκαν των Ζωλασταθιάδη / Μπιλλήρη με 2-0 (21-18,21-16). Στις γυναίκες οι Γκότζη / Κοκίου κατέκτησαν την πρώτη θέση, κερδίζοντας στον τελικό τις Παπαδάκη / Φωτεινού με 2-1 (25-27, 21-11, 15-13).
Στην Κουρούτα Αμαλιάδας διοργανώθηκε τουρνουά challenger για τον θεσμό του South Cup. Με πλήθος κόσμου και εκεί, και παρουσίες αθλητών της εθνικής ομάδας βόλει, όπως ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου και ο Ανδρέας Φράγκος, να δίνουν διαφορετική αίγλη στη διοργάνωση, οι Μαντέκας / Γεωργακόπουλος στους άνδρες επικράτησαν των Αριστόπουλου / Παπαδημητρίου με 2-0 (22-20, 17-21). Στον γυναικείο τελικό οι Κυρανάκου / Ματιάδη αναδείχθηκαν νικήτριες, κερδίζοντας τις Μιχοπούλου / Μποτσάκη επίσης με 2-0 (22-20, 21-18).
Στη Χαλκιδική και πάλι, στο beach bar Nusa Dua στα Ψακούδια, πραγματοποιήθηκε διοργάνωση για το Lipton Ice Tea Satellite Series, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνουν οι Γεμιτζής / Γέργος.
Τουρνουά satellite διεξήχθη και στον Αγιόκαμπο Λάρισας, με τους Μόρα / Μωυσιάδη στους άνδρες και τις Μπουτίνα / Τερζόγλου στις γυναίκες, να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής στον Αγιόκαμπο ήταν ο κόσμος, καθώς οι τελικοί πραγματοποιήθηκαν παρουσία χιλίων και παραπάνω ατόμων.
Παράλληλα μέσα στο Σαββατοκύριακο, διεξήχθησαν και δύο Juniors regional διοργανώσεις, σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο για την κατηγορία των Παίδων – Κορασίδων (Κ-17).
Στην Πρέβεζα, την πρώτη θέση κατέλαβαν, στα αγόρια η τοπική ομάδα των Ζήση/ Θεοδωρακάκη και στα κορίτσια οι Παπαδοπούλου / Αναστασίου από τα Γιάννενα.
Αντίστοιχα στην Καλαμάτα από την άλλη, νικητές αναδείχθηκαν οι Καλαματιανοί Κουτέλας / Μπουρολιάς. Οι πρωταθλητές περιφερειών συμμετέχουν αυτομάτως στον τελικό του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα, το διάστημα 30 Ιουλίου με 1 Αυγούστου, και θα αναδείξει τους Πρωταθλητές Ελλάδος σε Παίδες και Κορασίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: