Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αφιερωμένος στα παιδιά του Ριζοκαρπάσου

Ο τελικός του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών ανάμεσα στην Maarle Ανόρθωση Αμμοχώστου και την Pokka ΑΕΚ Καραβά - Λάμπουσα, ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής περιόδου και οι διοργανωτές εμφανίζονται πανέτοιμοι για μια ξεχωριστή γιορτή.
Σε συνεργασία με Δήμο Αμμοχώστου και το Δήμο Καραβά που έθεσαν υπό την αιγίδα τους τον τελικό, το μεγάλο χορηγό, την ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ και τους υπόλοιπους συνεργάτες της, η ΚΟΠΕ θα επιδιώξει να διοργανώσει μια εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη τόσο στους θεατές που θα βρεθούν στο Στάδιο «Σπύρος Κυπριανού, όσο και στους τηλεθεατές που θα τον παρακολουθήσουν από την τηλεόραση του ΡΙΚ 2.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου δόθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, ενώ οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για μια συνάντηση που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τις ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό, την Ανόρθωση Αμμοχώστου και την ΑΕΚ Καραβά – Λάμπουσα, τις ενώνουν πολλά και δεν τις χωρίζει τίποτα. Γι’ αυτό άλλωστε κι ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόταση μας για μια ξεχωριστή βραδιά. Έχουν κοινό στόχο, κοινό πόθο. Τους ενώνει η δίψα, η θέληση για επιστροφή… Ένας αθλητικός αγώνας για να τιμήσουμε την Αμμόχωστο, την Κερύνεια και τον Καραβά. Στη γιορτή του βόλεϊ, στον τελικό της προσφυγιάς. Με νοσταλγία, με συγκίνηση, με πλούσιο θέαμα και πολλές εκπλήξεις…», τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού που πρόσθεσε: «Θεωρούμε ως υψηλούς προσκεκλημένους μας στον τελικό, τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου. Τους μαθητές που με το δικό τους τρόπο «φυλάνε Θερμοπύλες». Ο τελικός είναι αφιερωμένος στα παιδιά των εγκλωβισμένων μας, που ευχαρίστως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι φίλοι των δύο ομάδων έχουν κινητοποιηθεί και θα δώσουν μαζικά το παρών τους. Προσκαλούμε σε αυτή τη «γιορτή της προσφυγιάς», όλο τον κόσμο που ταυτίζεται μαζί μας. Μπορούμε να στείλουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα φιλίας και αγωνιστικότητας. Ένα μήνυμα ελπίδας, διατηρώντας ολοζώντανες τις μνήμες μας και τη δίψα μας για επιστροφή στους τόπους μας».

Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αγωνιστικό μέρος, είναι μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά του Ριζοκαρπάσου, αλλά και στα παιδιά των ακαδημιών στο μέλλον του κυπριακού βόλεϊ. Θα τιμηθούν στυλοβάτες του αθλήματος και επιδιωχθεί να σμίξει η παλιά με τη νεώτερη γενιά. «Θα αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές, στους μεγάλους πρωταγωνιστές και θα επιδιώξουμε να δώσουμε τα ερεθίσματα, στο μέλλον του αθλήματος, τη μεγάλη μας περηφάνια. Τις χιλιάδες παιδιών που σήμερα ασχολούνται με το βόλεϊ. Τα υπόλοιπα θα τα κρατήσουμε για έκπληξη…», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους του Δήμου Αμμοχώστου, ο κ. Κώστας Χατζηκακού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του προς τις διαγωνιζόμενες ομάδες και ευχήθηκε όπως διεξαχθεί μια πραγματική γιορτή της προσφυγιάς. Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαιωάννου χαρακτήρισε ως ιστορική στιγμή για τον Καραβά τη συμμετοχή της ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου, τονίζοντας ότι τέτοιες στιγμές μας ενώνουν με την πατρική γη.
Εκ μέρους των ομάδων του τελικού, ο Αδάμος Μοντάνιος της Επιτροπής Πετόσφαιρας της Ανόρθωσης, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ Καραβά, και κάλεσε τον κόσμο της ομάδας του να δώσει μαζικά το παρών του. Αντίστοιχη έκκληση έγινε και από τον πρόεδρο της ΑΕΚ Καραβά κ. Παντελή Κωνσταντίνου που τόνισε: «Ανόρθωση και ΑΕΚ διεκδικούν ένα τρόπαιο ως αντίπαλοι. Μαζί, όμως διεκδικούμε πολύ περισσότερα και ακριβότερα. Πρέπει να μετατρέψουμε τον τελικό σε μια μοναδική στιγμή για τον Καραβά και την Αμμόχωστο. Δύο Δήμοι που ανάμεσα σε άλλα, τους ενώνουν ο Κυριάκος Μάτσης και ο Γρηγόρης Αυξεντίου…».
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τοποθέτηση του προπονητή της ΑΕΚ Καραβά, του Ουκρανού Γιούρι Φιλιποφ που είπε: «Και οι δυο ομάδες διεκδικούν ένα τρόπαιο που σύντομα πρέπει να πάει εκεί που του ανήκει. Είτε στην Αμμόχωστο, είτε στον Καραβά…». Ο πασαδόρος της Ανόρθωσης Άνθιμος Οικονομίδης ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για να κλείσει η σεζόν με εξαιρετικό τρόπο για την ομάδα του και ο «κεντρικός» της ΑΕΚ Καραβά, Βλάτο Κνέζεβιτς ανέφερε: «Είναι μια ευκαιρία να μείνουμε στην ιστορία… Είναι ο πρώτος τελικός για την ομάδα μας κι αυτό μας δίνει δύναμη να προσπαθήσουμε αν και έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην πρωταθλήτρια Ανόρθωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: