Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Οι Νικολάκης και Φλώρος τοποθετούνται για τις κόντρες των «αιώνιων»

Αντιστρόφως μετράει ο χρόνος για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α1 γυναικών, αφού την Τρίτη 27 Απριλίου αρχίζει από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη η σειρά των τελικών, που για τέταρτη συνεχή σεζόν θα είναι υπόθεση «αιώνιων». Εκτός από τις δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος θα αναμετρηθούν και δύο καταξιωμένοι προπονητές, ο Τάκης Φλώρος και ο Γιάννης Νικολάκης, που αμφότεροι έχουν να επιδείξουν τίτλους και θητείας στον πάγκο της Εθνικής γυναικών.
«Μπαίνουμε στους τελικούς για το καλύτερο. Και γιατί να μην στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια που γίνεται στο ξεκίνημα του χτισίματος μίας ομάδας; Αυτό που προβληματίζει η επτάδα των παικτριών που έχουμε για τη σειρά των τελικών», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης, ο οποίος έχει κατακτήσει πέντε τίτλους με τρεις διαφορετικές ομάδες (Ιωνικός Ν.Φ: 1994, ΠΑΟ: 1998, 2000, Πανελλήνιος: 2001, 2002) και συμπλήρωσε: «Μας γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε σε ακόμη έναν τελικό, μετά από αυτόν του Κυπέλλου. Πολλά θα κριθούν στη σειρά των τελικών από το σερβίς του Ολυμπιακού και την υποδοχή των δύο ομάδων».
Ο Τάκης Φλώρος, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση των δύο νταμπλ (2008, 2009) και του φετινού Κυπέλλου, διευκρίνισε, για τη σειρά των τελικών: «Η δυσκολία, στη φετινή σειρά των τελικών, έγκειται στο γεγονός πως πρέπει να σπάσουμε την έδρα του Ολυμπιακού, για να πάρουμε το πρωτάθλημα».
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί να χαρακτηρίζει δυσκολία το ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς, καθώς τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο, αλλά δεν τον τρομάζει: «Είναι κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι κάτι συνηθισμένο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό».
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κατάκτηση του Κυπέλλου, που έγινε κόντρα στον αντίπαλο που θα έχει στους τελικούς: «Είναι πολύ σημαντικό ότι κατακτήσαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, που είναι το Κύπελλο. Θα μας δώσει ώθηση να πετύχουμε τον επόμενο, που είναι το πρωτάθλημα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: