Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1

Πρωταθλητής την Πρωμαγιά έχει τη δυνατότητα να στεφθεί ο Παναθηναϊκός! Οι "πράσινες" επικράτησαν 3-1 του Ολυμπιακού στον 2ο τελικό της Α1 Γυναικών.
Η ομάδα του Τάκη Φλώρου μπορεί να κατακτήσει τον 6ο συνεχόμενο τίτλο και 3ο στη σειρά νταμπλ το Σάββατο (1/5, 17.00) με νίκη στο κλειστό του Ρέντη. Σε διαφορετική περίπτωση οι δύο ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα (3/5) πάλι στο Μετς.
H νίκη των κυπελλούχων Ελλάδας μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο τέλος και των τριών σετ που έχασε. Το "ερυθρόλευκο" καράβι έσερνε η Έλενα Κόλεβα που τελείωσε τον αγώνα με περισσότερους από 30 πόντους.
Στο πρώτο σετ, ο Ολυμπιακός προηγούνταν μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (14-16). Από εκείνο το σημείο ανατράπηκε το σκηνικό με τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει διαφορά τριών πόντων (22-21) με μπλοκ της Χρύσας Τζανακάκη στη Ράντι Τένεβα (22-19). Η Ευαγγελία Χαντάβα μείωσε στον έναν πόντο (22-21), πριν η Τζανακάκη χαρίσει το πρώτο σετ μπολ (24-21) στις γηπεδούχες και η Ρούξι Ντουμιτρέσκου τελειώσει το σετ (25-22).
Με τον 8ο πόντο της Χαντάβα με άσο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 8-3 στο δεύτερο σετ. Η Κόλεβα ολοκλήρωσε με μία εκπληκτική φάση για το 11-6 υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι "ερυθρόλευκες" βρέθηκαν μπροστά με 16-12 και ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού να τρέξει ένα σερί 6-1 και να προηγηθεί (18-17) με πλασέ της Σάνια Τομάσεβιτς. Ο Ολυμπιακός ξαναπέρασε μπροστά στο σκορ και η κόντρα επίθεση της Τένεβα έφερε το πρώτο σετ μπολ (22-24). Ένα ήταν αρκετό με τη Χαντάβα να σταματάει αντίπαλο στο φιλέ για το 22-25 και το 1-1 του Ολυμπιακού στα σετ.
Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα με τη διαφορά να αγγίζει τους οκτώ πόντους (19-11) με καρφί της Μαρίας Χατζηνικολάου. Οι "πράσινες"... άγγιξαν την απόδοση στα τελευταία τρία σετ στο κλειστό του Ρέντη με τις "ερυθρόλευκες" να κάνουν και πάλι το ένα λάθος μετά το άλλο. Με ένα λάθος της Χαντάβα ολοκληρώθηκε το τρίτο σετ (25-18).
Στο τέταρτο σετ η κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης για διαμαρτυρία σε άσο που καταλόγισαν οι διαιτητές σε σερβίς της Τζανακάκη, έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-2). Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (10-9) και αργότερα ισοφάρισε (21-21) με πλασέ της Λούσι Μουλστεΐνοβα. Με δύο συνεχόμενα μπλοκ άουτ της Μπριζίτκα Μόλναρ η διαφορά έφτασε στο +2 (23-21). Ο Ολυμπιακός έκανε την προσπάθεια να ισοφαρίσει και τα κατάφερε χάρη σε λάθος της Ντουμιτρέσκου (23-23). Η ίδια παίκτρια διόρθωσε το λάθος της στην επόμενη φάση και η Τζανακάκη διαμόρφωσε το τελικό 25-23.
Ο Τάκης Φλώρος υποστήριξε μετά το τέλος του αγώνα: "Οι παίκτριες μου ήταν νευρικές. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν δύσκολο, αλλά πολύ καλύτερο από το πρώτο. Είχε ποιότητα γιατί ο πρώτος τελικός ναι μεν έληξε 3-2, αλλά μετά το 2-0 δεν είχαμε καμία πίεση από τον Ολυμπιακό. Τώρα πάμε στο 3ο παιχνίδι για να παλέψουμε. Είναι εκτός έδρας αναμέτρηση και προβλέψεις δεν κάνουμε".
Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Νικολάκης έδωσε συγχαρητήρια στις "ερυθρόλευκες" γιατί δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια σε κανένα από τα τέσσερα σετ και εκθείασε την Έλενα Κόλεβα. "Απέδειξε πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι. Της αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κρατάει όρθια αυτή την ομάδα και είναι ηγέτης. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη".
Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί ότι είναι λάθος η διεξαγωγή ενός τελικού κάθε δύο ημέρες και κατέληξε, λέγοντας "οφείλουμε να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι στο γήπεδο μας και ίσως γίνει η ανατροπή. Έχουμε δει να γίνονται πολλές ανατροπές στο γυναικείο βόλεϊ. Αυτή η ομάδα αξίζει ένα θετικό αποτέλεσμα για να κλείσει καλά η χρονιά".
Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-18, 25-23.

Δεν υπάρχουν σχόλια: