Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19/4 οι αγώνες του πρωταθλήματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και εξέτασε την σοβαρή κατάσταση που έχει προκύψει μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον αγώνα Ηρακλής - ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ για την α' φάση των Play Offs.
ΤΟ ΔΣ της ΕΣΑΠ, μετά την ρητή και έγγραφη διαβεβαίωση του Παναθηναϊκού και του ΑΡΗ Μαρμούρης ΑΕ ότι δεν θα προσβάλλουν τον ορισμό των μεταξύ τους αγώνων, αποφάσισε να προχωρήσει στον ορισμό των αγώνων του πρωταθλήματος.
Η ΕΣΑΠ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση θεωρώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες φάσεις των Play Offs με βάσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος Βόλεϊ Α1 ΟΠΑΠ 2009-2010.
Δεδομένου ότι η προκήρυξη προβλέπει ότι οι αγώνες της ημιτελικής φάσης αλλά και η σειρά των τελικών κρίνεται στις τρεις (3) νίκες, δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέχρι την 15η Μαΐου (σε 17 ημέρες έπρεπε να δοθούν 10 αγώνες συνολικά), καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα και με την Διεθνή Ομοσπονδία (FIVB).
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκε πρόταση έτσι ώστε η ημιτελική φάση να ολοκληρωθεί στις 2 νίκες, αλλά δεν έγινε δεκτή γιατί δεν προέκυψε ομόφωνη απόφαση, απαραίτητη για αλλαγή της προκήρυξης.
Με βάση όλα τα παραπάνω η επικύρωση των αποτελεσμάτων των αγώνων της Α' φάσης των Play Offs θα γίνει αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ επί της προσφυγής του Ηρακλή.
Μετά την προαναφερθείσα απόφαση, οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης των Play Offs ορίστηκαν για την Δευτέρα 19 Απριλίου με το εξής πρόγραμμα:
Γλυφάδας, 17.30 (Novasports), Παναθηναϊκός - ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ
Ρέντη, 20.00 (Novasports), Ολυμπιακός - ΓΣ Λαμία.
Επίσης την ίδια ημέρα (19.00) θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας ΕΑ Πατρών Λουξ - Πανελλήνιος ΓΣ για τις θέσεις 5-8.
Το πρόγραμμα των υπολοίπων αγώνων για την ημιτελική φάση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: