Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Μπιτς βόλεϊ στο Σύνταγμα!

Υπογράφηκε την Πέμπτη 6 Μαΐου στα γραφεία της ΕΟΠΕ μνημόνιο συνεργασίας για το τουρνουά Athens Golden Cup (2-6 Ioυνίου) μεταξύ της Ομοσπονδίας, του ΟΝΑ του δήμου Αθηναίων και του ομίλου PEPSICO – HBH, που είναι ο χορηγός της διοργάνωσης. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, ο πρόεδρος του ΟΝΑ, Βασίλης Κικίλιας και ο διευθυντής Marketing της PEPSICO-HBH, Μάνος Σπανός.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας δήλωσε: «Η ελληνική Ομοσπονδία κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που φτάσαμε στη σημερινή ημέρα υπογραφής και υλοποίησης αυτού του μεγάλου γεγονότος. Στόχος και φιλοδοξία της ΕΟΠΕ είναι οι διοργανώσεις να έχουν φαντασία και δημιουργικότητα, και να μην είναι απλά διαδικαστικές. Το ίδιο κάναμε και στη σάλα, με το άνοιγμα του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ και της ολυμπιακής εγκατάσταση του Φαλήρου. Θα είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός στον πιο συμβολικό χώρο που έχει η Ελλάδα, την πλατεία Συντάγματος. Είναι τιμή για την ΕΟΠΕ, γι’ αυτό ευχαριστούμε τον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο του ΟΝΑ Βασίλη Κικίλια για τη συνδιοργάνωση στον ιστορικό χώρο του Συντάγματος, όπου θα διαφημιστούν το άθλημα του μπιτς βόλεϊ και η κοινωνική παράμετρος του αθλητισμού.
Το μπιτς βόλεϊ δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να κινηθούν όλοι, τώρα που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει νέες καταστάσεις και δεδομένα. Επί της ουσίας δείχνει το δρόμο της οικονομικής αυτοτέλειας, αφού οι διοργανώσεις του αθλήματος γίνονται εξολοκλήρου με έσοδα από χορηγίες και δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο» .
Ο πρόεδρος του ΟΝΑ του δήμου Αθηναίων, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε: «Εκπροσωπώντας και το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και εκ μέρους του ΟΝΑ, αποδεικνύουμε ότι αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη. Πέρυσι στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Master μπιτς βόλεϊ, υποσχέθηκα πως θα υλοποιήσω την πρόταση του προέδρου της ΕΟΠΕ, κυρίου Στέλιου Προσαλίκα να διοργανώσουμε ένα τουρνουά μπιτς βόλεϊ, στην πλατεία Συντάγματος, στη βιτρίνα της πόλης της Αθήνας, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Έχουμε δεχθεί πολύ μεγάλη βοήθεια από τους ανθρώπους που δουλεύουν για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού τουρνουά, την ΕΟΠΕ, τον όμιλο της PEPSICO και τον κύριο Mάνο Σπανό. Προσπαθούμε να διοργανώσουμε όλες τις εκδηλώσεις σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, ακόμη και όταν αυτή η πρακτική ήταν δαιμονοποιημένη. Επιλέξαμε να μην αλλάξουμε μέρα για την υπογραφή του μνημονίου, παρά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα, γιατί θέλουμε να πιστοποιήσουμε ότι η κοινωνία προχωράει μπροστά, η δημοκρατία είναι εδώ και είναι δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν όμορφα πράγματα. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει. Ο δήμαρχος καταλαβαίνει πόσο σημαντικός είναι αθλητισμός για τον πολιτισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έρθουν πολλά παιδάκια, σχολεία αλλά και κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες, για να απολαύσουμε όμορφο θέαμα και μάλιστα χωρίς εισιτήριο. Και γι’ αυτό καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια των αγώνων. Απομένει πλέον να υλοποιήσουμε με την ΕΟΠΕ άλλη μία υπόσχεση, την διοργάνωση του street volley».
Ο διευθυντής Marketing PEPSICO-HBH, Μάνος Σπανός, υποστήριξε: «Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε τη δέσμευσή μας, ότι η συνεργασία με την ΕΟΠΕ είναι γάμος και όχι αρραβώνας. Η PEPSICO-ΗΒΗ με το LIPTON ICE TEA θα στηρίξουν το άθλημα του beach volley όχι μόνο σε αυτήν αλλά και σε άλλες εξίσου σημαντικές διοργανώσεις και θέλουμε να πορευθούμε για πολλά χρόνια μαζί, γιατί αποδεδειγμένα υλοποιούμε πολλές και δημιουργικές ιδέες. Η υλοποίηση τέτοιων μεγάλων γεγονότων οφείλεται στην παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ κυρίου Στέλιου Προσαλίκα και του προέδρου του ΟΝΑ Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι με την φαντασία τους και τον ενθουσιασμό τους μας έφτασαν στην υλοποίηση αυτού που θεωρούσαμε αδύνατο. Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο event θα γράψει ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: