Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Olympiakos volleyball news - Ανοιχτός στην επιστροφή του ο Κρίστιανσον

Σε συνέντευξή του ο Άντερς Κρίστιανσον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό.
Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Άντερς Κρίστιανσον, σε συνέντευξή του στο RedPlanet.gr και το συνάδελφο, Στέφανο Λεμονίδη, δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι στο Ρέντη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόνισε ότι υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψει, ενώ απέκλεισε την περίπτωση να πάει στον Παναθηναϊκό.

Πως είναι τα πράγματα Άντερς;

"Ήσυχα, δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο και έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα το βόλεϊ, γιατί στην Σουηδία δεν είναι σε υψηλό επίπεδο. Μόνο μέσω ίντερνετ έβλεπα τα αποτελέσματα και το Τσάμπιονς Λιγκ".

Ζηλέψατε όμως με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Ναι, δεν το κρύβω. Θα ήθελα να είμαι στο Ρέντη, έστω και σαν θεατής. Η ομάδα όπως τόνισα είχε φτιαχτεί για να κερδίζει. Βέβαια γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν ήταν όλοι οι παίκτες της επιλογής μου. Έφερα τον Τίσερ, γιατί είχε κλείσει ο κύκλος Κουρνέτα και δεν μπορούσαμε να πάμε και με τους δυο.
Θα είχε πρόβλημα ο Τίσερ επειδή ο κόσμος και ο Τύπος θα πίεζαν να παίζει ο Κουρνέτας που είναι αγαπητός σε όλους. Ο βασικός πασαδόρος πρέπει να έχει την ασφάλεια που ταιριάζει στη θέση του και να παίζει χωρίς άγχος, ακόμη κι όταν είναι κακός. Στα πλει οφ, εκεί που κρινόταν ο τίτλος, ο Τίσερ ήταν απο τους κορυφαίους όπως πληροφορήθηκα. Απο εκεί και πέρα ήθελα τον Χριστοφιδέλη, αλλά σαν τρίτο ακραίο γιατί ποτέ δεν έβγαλε ολόκληρη χρονιά, λόγω τραυματισμών.
Ο Χριστοφιδέλης ήθελε θέση βασικού και έφυγε παρά την γενναία προσφορά 140.000 ευρώ του Ολυμπιακού. Ρουμελιώτης, Καρυπίδης και Τσέργας έφυγαν γιατί ήθελαν να παίζουν και το θεωρώ λογικό. Τον Ριβέρα δεν τον ήθελα γιατί προκαλούσε προβλήματα, ενώ ο Ούρναουτ ήταν δανεικός και επέστρεψε στην Ιταλία.
Ο Παπαδημητρίου ήταν βασική επιλογή μου, δεν χειρίσθηκε όμως καλά το θέμα η διοίκηση, αλλά και ο Στεφάνου ήταν πολύ καλή περίπτωση. Ο Χοφ τέλος ήταν μεγάλος σε ηλικία και έπρεπε να παίξουμε με Έλληνες κεντρικούς για να ανοίξει η θέση του πασαδόρου σε ξένο, στον Τίσερ. Αυτή είναι η αλήθεια".

Για τον σχεδιασμό της ομάδας;

"Όλα θα ήταν διαφορετικά αν ερχόταν απο τον Σεπτέμβριο ο Φελίπε. Με αυτόν στην εξάδα θα είχαμε έναν δεύτερο "μπόμπερ" δίπλα στον Μίλκοβιτς και η ομάδα θα έπαιρνε το κύπελλο και πιο εύκολα το πρωτάθλημα. Θα έφτανε τουλάχιστον στο φαιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και ίσως πιο ψηλά. Ψάξαμε απο την αρχή για τέτοιο παίκτη, μιλήσαμε με Ντάντε, Τσίζολα, Βάισμανς και καταλήξαμε στον Φελίπε.

Δυστυχώς ο Βραζιλιάνος τραυματίσθηκε και όταν ήρθε στην Ελλάδα είχε φτιαχθεί η ομάδα και δεν ήταν έτοιμος. Θα έκανε δίδυμο με τον Κούναρι που είναι παίκτης ομάδας με προσφορά σε υποδοχή, σερβίς, άμυνα. Δεν γνώριζα αν θα αντέξει ο Φιλανδός σε πίεση πρωταθλητισμού γι αυτό και υπογράψαμε μονοετές συμβόλαιο, ενώ ο Τίσερ που ήταν δοκιμασμένος συμφώνησε για δυο χρόνια.
Πάλι καλά όμως που πήραμε τον Καλντέιρα που ήταν κι αυτός παίκτης ομάδας και ο κορυφαίος ακραίος στο μπλοκ. Έμαθα ότι έκανε και ατομικά μπλοκ στον Αγκάμεζ. Πάνω απ όλα είχε ψυχή. Για τη μόνη θέση που διαφώνησα ήταν του δεύτερου πασαδόρου, γιατί ήθελα πιο έμπειρο παίκτη και μου έφερε η διοίκηση τον Αγγελόπουλο. Ευτυχώς δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού ο Τίσερ".

Κάνατε κάποιο λάθος στο στήσιμο της ομάδας;

"Όχι. Πήρα τους παίκτες που ήθελα και η διοίκηση μου έκανε όλα τα χατήρια. Δεν έχω κανένα παράπονο".

Για τον τίτλο

"Δουλέψαμε καλά για 6-7 μήνες και μετά συνέχισε υπό τις οδηγίες μου ο Γιάννης. Παρά τα προβλήματα που είχαμε στον οικονομικό τομέα τα κατάφερε η ομάδα, γιατί ήταν καλά προετοιμασμένη και φτιαγμένη για να κερδίζει. Το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία το έχει ο Γιάννης, αλλά κάτι έκανα κι εγώ".

Σας πήρε κανένας παίκτης τηλέφωνο;

"Ναι τρεις παίκτες μου τηλεφώνησαν και με ευχαρίστησαν. Δεν θα σας πω όμως ονόματα".

Σας πήρε ο Μίλκοβιτς;

"Όχι".

Γιατί φύγατε;

"Για προσωπικά προβλήματα, τα οποία ξεκαθάρισα και τώρα είμαι ανοιχτός για προτάσεις. Αλήθεια ο Μίλκοβιτς πάει στην Τουρκία;"

Έχει πρόταση, αλλά προτιμάει τον Ολυμπιακό

"Α, μάλιστα".

Η γνώμη σας για τον Μίλκοβιτς;

"Μεγάλος παίκτης που παίζει πάντα στα μεγάλα παιχνίδια".

Είχατε καλές σχέσεις;

"Όπως με όλους τους παίκτες".

Μετανιώσατε που φύγατε;

"Δεν μπορώ να απαντήσω με ένα ναι και με ένα όχι. Τώρα πάντως είμαι ανοιχτός. Δεν γνωρίζω όμως αν υπάρχει διάθεση από τον Ολυμπιακό, κι αν υπάρχουν χρήματα γιατί η χώρα σας βρίσκεται σε οικονομική κρίση. Όταν έφυγα το μόνο που υποσχέθηκα στη διοίκηση είναι ότι αν έρθω στην Ελλάδα, δεν θα πάω στον Παναθηναικό".

Θα έρθετε το καλοκαίρι στην Ελλάδα;

"Με προσκαλείς;"
Βεβαίως, αλλά δεν έχω βίλα σε νησί. Στην Αθήνα μπορώ να σας φιλοξενήσω
Πηγή: Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: