Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ (Β΄ όμιλος-β΄ προκρ. τουρνουά, 1η ημέρα): Φινλανδία-Μ. Βρετανία 3-0

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Φινλανδία επικράτησε 3-0 (25-22, 25-22, 25-17) της Μ. Βρετανίας στον εναρκτήριο αγώνα του β΄ προκριματικού τουρνουά του Β΄ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011 που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η ομάδα του Μάουρο Μπερούτο ξεκίνησε νωχελικά («είχαμε 10 ώρες ταξίδι και μόλις 2 ώρες προπόνησης» υποστήριξε αργότερα ο Ιταλός προπονητής) και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο 1ο σετ με 21-20. Κάπου εκεί οι πρωτοπόροι του γκρουπ σοβαρεύτηκαν και πήραν το σετ με 25-22 και τον αγώνα χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα.
Δηλώσεις
Ο Μάουρο Μπερούτο τόνισε: «Μετά τους αγώνες στη Λετονία ταξιδεύαμε δέκα ώρες και κάναμε μόνο δύο ώρες προπόνηση. Γι' αυτό και είχαμε άσχημο ξεκίνημα σε όλα τα σετ. Ήταν όμως, πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Κάναμε αλλαγές στους παίκτες για να είναι έτοιμοι για τα δύο επόμενα παιχνίδια».
Ο προπονητής των Βρετανών, Χάρι Μπρόκινγκ, αναφέρθηκε στο βόλεϊ της χώρας, παρομοιάζοντας την ομάδα του με ένα μικρό παιδί που παίζει βίντεο γκέιμς: «Συγχαρητήρια στην Φινλανδία, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην απευθείας πρόκριση. Εμείς είμαστε ένα νέο έθνος στο βόλεϊ, δεν έχουμε εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο και για αυτό είμαστε εδώ, για να παίζουμε απέναντι σε κορυφαίες ομάδες όπως η Φινλανδία. Πάμε βήμα βήμα. Θέλουμε σε κάθε σετ να κερδίζουμε 20 πόντους, μετά να πάρουμε και κάποιο σετ, μετά και νίκες».
Και πρόσθεσε: «Η Μεγάλη Βρετανία είναι σαν ένα παιδί που του δίνεις να παίξει βίντεο γκέιμ και ο Σούπερ Μάριο πέφτει κάθε φορά στην ίδια παγίδα και πεθαίνει. Κάποια στιγμή θα καταφέρει να το ξεπεράσει, μετά θα πέσει σε άλλη τρύπα, θα μάθει να την περνάει κι αυτή και στο τέλος θα περάσει και την πίστα. Ίσως να φανεί η βελτίωσή μας και να δείτε μια έκπληξη εδώ σε αυτό το τουρνουά.
Από τη μεριά του ο αρχηγός των Φινλανδών, Γιούκα Λεχτόνεν αναφέρθηκε στην πίεση που είχε η ομάδα του ως φαβορί του παιχνιδιού: «Είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο για μας, αφού ήμασταν το φαβορί και η πίεση ήταν μεγάλη. Ειδικά στο ξεκίνημα, αφού κάθε φορά είναι δύσκολο. Πιστεύω πως η Μεγάλη Βρετανία σε λίγα χρόνια θα αποτελεί πρόβλημα για κάθε ομάδα, αφού βελτιώνεται συνεχώς».
Τα συγχαρητήριά του στη Φινλανδία έδωσε ο αρχηγός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπέντζαμιν Πάιπς: «Συγχαρητήρια και καλή τύχη στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ξεκινήσαμε αρκετά δυνατά μετά όμως η απόδοσή μας έπεσε, κάναμε λάθη και απογοητευτήκαμε. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά στο δεύτερο σετ μπήκαμε αρκετά δυνατά, και κάναμε μια καλή αντεπίθεση, αλλά στη συνέχεια μείναμε πίσω.
Η Φινλανδία είναι πιο δυνατή ομάδα, έχει περισσότερη εμπειρία και αυτό φάνηκε στο τρίτο σετ, όπου τελείωσε τον αγώνα. Το σημαντικό για μας είναι ότι κάνουμε πρόοδο και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, κάτι που ίσως δεν φαίνεται στα αποτελέσματα, φαίνεται όμως στο παιχνίδι μας. Τώρα περιμένουμε το ματς απέναντι στην Ελλάδα και το σημαντικό είναι να πάμε με θετική σκέψη».

*Οι πόντοι της Μ.Βρετανίας προήλθαν: 6 άσοι, 34 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων και της Φινλανδίας προήλθαν: 6 άσοι, 41 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων. Διαιτητές: Σομπρέρο, Τέλο.
Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Μπρόκινγκ): Πάιπς 1π. (1 ασός), Πλότιτζερ 14 (1 άσος, 13/18, 54% υπ.), Μακ Γκίβερν 8 (3 άσοι, 4/10 επ., 1 μπλοκ), Φρεντς (56% υπ.), Χαλντέιν 12 (11/23, 1 μπλοκ), Μπένσον 6 (1 άσος, 5/7 επ.), Χάντερ (λ. – 55% υπ.) / Μπακαρέ 1 (1 μπλοκ), Πινκ 1 (1/7 επ., 44% υπ.), Ομάλεϊ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μπερούτο): Εσκο 5π. (1 άσος, 4/4 επ.), Χιετάνεν 5 (4/11, 1 μπλοκ, 73% υπ.), Μίκο Οϊβάνεν 11 (1 άσος, 10/16), Σούμοφ 10 (4/6, 6 μπλοκ), Μάτι Οϊβάνεν 10 (2 άσοι, 7/8επ., 1 μπλοκ), Σιβούλα 9 (8/18 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ.), Χιβάρινεν (λ. – 67% υπ.) / Σίλταλα 6 (2 άσοι, 4/7 επ., 29% υπ.), Παντίλα, Τερβαπόρτι, Ογιανσίβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: