Κυριακή 23 Μαΐου 2010

«Χάσαμε από τα λάθη μας»

Ο Αμερικανός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Γκόρντον Μέιφορθ ήταν ευχαριστημένος από τη βελτίωση της ομάδας του αλλά δυσαρεστημένος που αυτό δεν αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα: «Ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλους τους τομείς, αλλά είχαμε 20% αποτυχία στο σερβίς έναντι 13% των Λετονών σε έναν αγώνα που παίχτηκε στον πόντο. Είναι πολύ μεγάλο ποσοστό. Κάναμε 36 λάθη έναντι 22 των Λετονών και δεν είχαμε το μπλοκ που έπρεπε. Αυτά από στατικής πλευράς. Αγωνιστικά ήμασταν καλύτεροι από ότι στην πρεμιέρα αλλά κάναμε πολλά λάθη και η υποδοχή μας έχει πολλές δυσκολίες και πολλά κενά διαστήματα. Χάσαμε 21 σερβίς και δεν πήραμε τους ανάλογους άσους. Είναι φανερό ότι η ομάδα δέχεται τις εντολές, βελτιώνεται αλλά δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει μέσα από κρίσιμους αγώνες που παίζεται ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Υπάρχουν και πολλά θετικά όπως η καλή παρουσία του Τζούριτς στην επίθεση, η σταθερή παρουσία του Σμαραγδή στο μπλοκ αλλά και η θαρραλέα εμφάνιση του Φράγκου»
Για την πρόκριση είπε: «Σίγουρα έγινε δυσκολότερη. Είναι σχεδόν απίθανο να περάσουμε ως πρώτοι και πρέπει να νικήσουμε τους υπόλοιπους αγώνες για να πάρουμε την 2η θέση».
Σε ερώτηση εάν φοβάται τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία των Ελλήνων κι αν η απογοήτευση δημιουργήσει πρόβλημα στη συνέχεια είπε: «Σίγουρα δεν έχω μάθει ακόμα τους Έλληνες όσο θα ήθελα για να δώσω ξεκάθαρη απάντηση, όμως, το σίγουρο είναι πως οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα στα ματς που απομένουν».
Οσο για την διαιτησία και την κίτρινη που δέχτηκε είπε: «Πρώτη φορά δέχομαι κίτρινη κάρτα στην καριέρα μου. Όπως είδατε δεν διαμαρτυρήθηκα. Μίλησα στον παρατηρητή κι αυτό ενόχλησε τους διαιτητές. Μας χρέωσαν δύο κίτρινες και μας χρέωσαν 18 σφυρίγματα, ενώ στους Λετονούς τέσσερα. Ήταν πολύ κακή διαιτησία».
Ο Μέιφορθ μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε κι επίσημα τα παράπονα του στον παρατηρητή διαιτησίας για τους πράγματι ανεκδιήγητους ρέφερι.

ΡΑΪΜΟΝ ΒΙΛΝΤΕ
«Μην τρελαθούμε κιόλας…»
«Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για την ομάδα μου», σχολίασε ο προπονητής της Λετονίας Ραϊμόν Βίλντε και συμπλήρωσε: «Κάναμε μεγάλο και δύσκολο αγώνα. Η Ελλάδα μου φάνηκε λίγο κουρασμένη μετά το 4ο σετ και το εκμεταλλευτήκαμε. Εγιναν πολλά λάθη από τους διαιτητές αλλά αφορούσαν και τις δύο ομάδες. Τα λάθη των διαιτητών μας ξύπνησαν και πιστέψαμε στη νίκη. Αυτή η νίκη μας βοηθάει να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Η αλλαγή του Μπαμπούροβς έπαιξε ρόλο. Εδωσε ψυχή στην ομάδα μου και νικήσαμε δίκαια».
Οσο για την πρόκριση, ο Βίλντε είπε: «Κάναμε μια νίκη, μην τρελαθούμε κιόλας. Εντάξει σκεφτόμαστε μήπως πάμε στα μπαράζ αλλά η Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο γιατί έχει τον Β΄ γύρο στην έδρα της. Εκτός κι αν χάσει από την Μ.Βρετανία οπότε εκεί θα γίνουμε φαβορί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: