Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Έχουμε καλές πιθανότητες να βγούμε δεύτεροι»

Την πίστη και την αισιοδοξία τους ότι η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της στους αγώνες του Β’ τουρνουά του Β’ προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ 2011, που θα φιλοξενηθούν από τις 28-30 Μαίου στο Ηράκλειο, εξέφρασαν τόσο τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος όσο και οι διοργανωτές του τουρνουά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης να δώσει δυναμικό παρών στους αγώνες ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των διεθνών. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ για την επιλογή του τόπου διεξαγωγής των αγώνων και όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχία τους:
«Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση σε ένα πολύ ωραίο γυμναστήριο. Οφείλουμε να καλέσουμε τους φιλάθλους της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια της Εθνικής και πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό. Το Ηράκλειο διαθέτει πλέον σύγχρονες αθλητικές υποδομές και μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των προέδρων  των Δημοτικών Αθλητικών Οργανισμών Ηρακλείου και Ν. Αλικαρνασσού, κυρίων Δροσίτη και Μωραΐτη αντίστοιχα.
«Για πρώτη φορά γίνεται στην Κρήτη μια τέτοια διοργάνωση και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα γεμίσει το Στάδιο βοηθώντας έτσι την Εθνική ομάδα. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με την ΕΟΠΕ έτσι ώστε στο μέλλον να αναλάβουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις», τόνισε ο κ. Δροσίτης.
«Είναι χαρά για όλους μας όταν ανοίγει αυτό το Στάδιο για τόσο σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Ευχόμαστε να πάρει την πρόκριση η Εθνική και όλα να πάνε καλά», σημείωσε ο κ. Μωραίτης, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αλικαρνασσού κ. Σισαμάκη.
Την ΕΟΠΕ εκπροσώπησε ο β’ αντιπρόεδρος της και πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ, Κώστας Ψαρουδάκης
«Ευχαριστούμε τους Δήμους Ηρακλείου, Αλικαρνασσού και ιδιαίτερα τον κ. Κουράκη που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρότασή μας για την ανάληψη της διοργάνωσης. Ο κόσμος της Κρήτης αγαπάει το βόλεϊ και είμαστε σίγουροι ότι θα σταθεί κοντά στην Εθνική μας. Ελπίζουμε ότι όλες οι αποστολές θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένες από τη φιλοξενία που θα τους παρέχουμε» υπογράμμισε.
Τον λόγο πήραν στη συνέχεια τα στελέχη της Εθνικής ανδρών με πρώτο τον τιμ μάνατζερ Μάριο Γκιούρδα, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την υποδοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Κρήτη.
«Διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα ότι όλα είναι τέλεια και απολαμβάνουμε την υπέροχη φιλοξενία. Η Κρήτη είναι ένα ιδιαίτερο νησί που διακρίνεται για τη ζεστασιά και τον πατριωτισμό των κατοίκων της. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσουν στα σημαντικά παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε. Πρέπει και θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Μακάρι να είμαστε όλοι χαρούμενοι την Κυριακή» δήλωσε.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γκόρντον Μέιφορθ, αφού ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή για τη φιλοξενία, κάλεσε με τη σειρά του τον κόσμο να σπρώξει την Εθνική ομάδα προς την πρόκριση: «Θα αγωνιστούμε σε μια πολύ όμορφη εγκατάσταση και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό. Εχω πληροφορηθεί από αρκετούς Αμερικανούς και Ελληνες παίκτες πόσο ενθουσιώδεις είναι οι φίλαθλοι της Κρήτης και περιμένω να το δείξουν στο γήπεδο. Πρόκειται για ένα νησί με υπέροχα μέρη, τα οποία θα φροντίσω να επισκεφθώ στο μέλλον αφού αυτό το Σαββατοκύριακο θα είμαι απασχολημένος».
Ο Αμερικανός τεχνικός τόνισε ότι η Εθνική ομάδα θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το τουρνουά της Λετονίας, επισημαίνοντας: «Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάρουμε τη δεύτερη θέση του ομίλου και να πάμε στα μπαράζ. Πρέπει βέβαια να κερδίσουμε τη Λετονία και τη Μ. Βρετανία. Η Φινλαδία είναι πολύ δύσκολο να χάσει την πρώτη θέση.
Κάθε μέρα νιώθω ότι η ομάδα μας βελτιώνεται και μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Στα πρώτα ματς είχαμε καλύτερη στατιστική εικόνα από τους αντιπάλους μας αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των λαθών μας και να αυξήσουμε τα επιτυχημένα μπλοκ έτσι ώστε να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα. Στη Λετονία σπάσαμε συνολικά 180 μπάλες και μόνο οι 27 έπεσαν στο αντίπαλό τερέν. Εχουμε καλές τοποθετήσεις απέναντι στους αντίπαλους επιθετικούς αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε πόντους από το μπλοκ», είπε.
Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νίκος Ρουμελιώτης υπογράμμισε τη δύσκολη αποστολή που έχουν οι Ελληνες διεθνείς: «Μετά τις δύο ήττες που κάναμε στη Λετονία ,τα πράγματα είναι δύσκολα ωστόσο είμαι σίγουρος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πόλη του Ηρακλείου για τη φιλοξενία. Προσωπικά για πρώτη φορά θα παίξω στην Κρήτη και πιστεύω ότι θα μου φέρει γούρι».
Ο διαγώνιος του Άρη τόνισε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από περισσότερη προπόνηση προκειμένου να βελτιωθεί στους τομείς που υστερεί ενώ εξέφρασε τα παράπονα των διεθνών αθλητών για την  Ομοσπονδία και την ΕΣΑΠ με χαρακτηριστικό τρόπο
«Είναι γεγονός ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την Εθνική ομάδα. Βρισκόμαστε να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο επειδή πήγαμε ουσιαστικά απροετοίμαστοι στη Λετονία. Το πρωτάθλημα άργησε να τελειώσει και δεν είχαμε τον χρόνο να βρεθούμε ως ομάδα. Αν δεν προκριθούμε φέτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα είναι πολύ αρνητικό για το ελληνικό βόλεϊ. Αν θυμάμαι καλά, θα είναι η πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε χωρίς αγώνες το επόμενο καλοκαίρι, ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ετσι κι αλλιώς πηγαίνοντας στα μπαράζ με αντίπαλο την Τουρκία ή την Ιταλία η αποστολή μας θα είναι δύσκολη αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Β’ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
(Ελλάδα, Ηράκλειο)
28/5: 6μμ: Μ. Βρετανία – Φινλανδία
28/5: 8.30μμ: Ελλάδα – Λετονία
29/5: 6μμ: Λετονία – Φινλανδία
29/5: 8.30μμ: Μ. Βρετανία – Ελλάδα
30/5: 6μμ: Λετονία – Μ. Βρετανία
30/5: 8.30μμ: Φινλανδία – Ελλάδα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
1. Φινλανδία 6 (9-1)
2. Λετονία 5  (7-6)
3. Ελλάδα 4 (5-6)
4. Μ.Βρετανία 3 (1-9)

*Η πρώτη ομάδα προκρίνεται απ΄ ευθείας στα τελικά και η δεύτερη πάει στα μπαράζ 4-11 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: