Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Λάππας: Μας δίνει κουράγιο

Ο Ηλίας Λάππας που ήταν κορυφαίος της ελληνικής ομάδας με ποσοστό 69% στην επίθεση (20/29 τελειωμένες επιθέσεις) δήλωσε: «Δεν χρειάζονται θριαμβολογίες. Υπό κανονικές συνθήκες αυτά τα ματς πρέπει να τα τελειώνουμε σε μία ώρα. Όμως, στην κατάσταση που είμαστε και με τα προβλήματα που έχουμε αυτό το 3-0 είναι σημαντικό. Μας κρατάει σε τροχιά πρόκρισης και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Κάναμε επιτέλους την αρχή. Θέλαμε καθαρό σκορ και το πήραμε. Κινδυνεύσαμε στο 1ο σετ αλλά με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και τη Λετονία. Στο Ηράκλειο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Πρέπει να νικήσουμε τον πρώτο αγώνα με τη Λετονία για να κλειδώσουμε την 2η θέση και μετά βλέπουμε… Δεν θέλω να μιλήσω για την προσωπική μου απόδοση».

Ρουμελιώτης: Παλεύουμε με τον εαυτό μας
Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νίκος Ρουμελιώτης δήλωσε: «Ακόμα παλεύουμε με τον εαυτό μας. Καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αν βελτιωθούμε 10% και με τη βοήθεια του κόσμου θα κερδίσουμε την Λετονία στο Ηράκλειο και γιατί όχι και όλα τα υπόλοιπα ματς. Χρειάζεται υπομονή και δύναμη η ομάδα και κυρίως στήριξη απ΄ όλους. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Στις μέρες που απομένουν μπορούμε να βελτιώσουμε κάποιους βασικούς τομείς για να περιορίσουμε τα λάθη μας».
Ο Ρουμελιώτης σχολίασε και την βαριά ήττα της Ιταλίας από την Τουρκία με 3-0 στον Ε΄ όμιλο που πιθανότατα να φέρει την Ιταλία αντίπαλο της Ελλάδας στα μπαράζ του Σεπτεμβρίου. «Κάτι πρέπει να έγινε εκεί… Η Ιταλία ήταν μπροστά 21-14 στο 1ο σετ και μετά έχασε; Και μετά έχασε τα άλλα δύο σετ με 17 και 13; Είναι πρωτάκουστο και σίγουρα αρνητικό εάν πέσουμε πάνω στην Ιταλία».

Φράγκος: «Διπλή νίκη»
Ο 21χρονος Ανδρέας Φράγκος δήλωσε: «Σας είχα υποσχεθεί πως θα κερδίζαμε σήμερα. Δε νικήσαμε μόνο τους Βρετανούς αλλά και τους εαυτούς μας. Μας δίνει δύναμη αυτή η νίκη και μας τονώνει την ψυχολογία. Μπορούμε να νικήσουμε και τις τρεις ομάδες στο Ηράκλειο. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε. Αν δουλέψουμε το ίδιο καλά θα το δείξουμε στο γήπεδο. Οι συνθήκες είναι καλές και ο προπονητής μας βοηθάει πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: