Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Δηλώσεις Μέιφορθ και Μπερούτο

Γκόρντον Μέιφορθ: «Ηταν εφιαλτικό…»

Φανερά απογοητευμένος ο Γκόρντον Μέιφορθ περίμενε διαφορετικό αποτέλεσμα και εμφάνιση στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. «Σίγουρα περίμενα καλύτερη εμφάνιση. Ηταν εφιαλτικό το σενάριο του αγώνα. Δεν είχαμε καθόλου υποδοχή και δεν πιέσαμε στο σερβίς. Αυτά τα δύο στοιχεία έκαναν το παιχνίδι μας αυτοκαταστροφικό».
Ο Μέιφορθ παραδέχτηκε πως η Φινλανδία ήταν σαφώς πιο έτοιμη: «Ξέραμε ότι το μεγάλο όπλο της Φινλανδίας ήταν το σερβίς αλλά δεν μπορέσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Φάνηκε πιο έτοιμη ως ομάδα η Φινλανδία. Ήταν συμπαγής και δεν έκανε λάθη. Δεν είναι, όμως, ανίκητη ομάδα. Μπορούμε να τη νικήσουμε υπό διαφορετικές συνθήκες κι αυτό ίσως φανεί στο Ηράκλειο. Δοκίμασα όλα τα δυνατά σχήματα, έκανα πολλές αλλαγές και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς αλλά δεν μας βγήκε τίποτα στο γήπεδο. Πριν φύγουμε από την Ελλάδα είχα πει πως στο λίγο διάστημα που έχουμε στη διάθεση μας πρέπει να δουλέψουμε στο σερβίς και στο μπλοκ. Το σερβίς μας ήταν κακό. Το μπλοκ κατά διαστήματα ήταν καλό αλλά δεν τελειώσαμε τις κόντρα επιθέσεις».
Σχετικά με την επιλογή των Τζούριτς, Πέτρογλου είπε: «Ο Τζούριτς δεν πήγε άσχημα στην επίθεση. Το πρόβλημα μας ήταν πράγματι η υποδοχή. Πρέπει να δουλέψουμε για να αντέξουμε στην πίεση των αντιπάλων μας και να οργανώσουμε το παιχνίδι μας. Δεν ήταν το πρόβλημα ο Πέτρογλου αλλά όλη η ομάδα δεν πήγε καλά».
Σε ερώτηση εάν με αυτή την εμφάνιση θα μπορέσουμε να νικήσουμε Λετονία και Μ.Βρετανία ο Μέιφορθ είπε: «Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Αν σκύψουμε τώρα το κεφάλι δεν θα κάνουμε τίποτα. Νιώσαμε μια βαριά ήττα αλλά αυτό πρέπει να μας δυναμώσει και να μας πεισμώσει. Ξέρουμε τα προβλήματα που έχουμε. Φυσικά μπορούμε να τις κερδίσουμε και να προκριθούμε. Και την Φινλανδία σας είπα ότι μπορούμε να την νικήσουμε. Θα δούμε τον αγώνα Μ.Βρετανία – Λετονία και θα μπορέσουμε να πούμε πιο πολλά». 

Μάουρο Μπερούτο: «Κάναμε το πρώτο βήμα»
Ο προπονητής της Εθνικής Φινλανδίας Μάουρο Μπερούτο δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κι εμείς είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία μας. Μας βγήκε καλός ρυθμός στο σερβίς. Κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση αλλά χρειάζονται άλλα πέντε. Νικήσαμε την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου αλλά αυτά τα τουρνουά θέλουν μεγάλη προσοχή για να μην πάθεις ζημιά. Είναι πολύ καλό που νικήσαμε 3-0 σετ ώστε να έχουμε αβαντάζ στη ρεβάνς στο Ηράκλειο. Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας, εμείς τον κάναμε να φαίνεται εύκολο. Είχαμε καλό σερβίς, σταθερή υποδοχή αλλά θέλουμε βελτίωση στο μπλοκ και στην άμυνα. Η ελληνική ομάδα έδειξε σίγουρα ανέτοιμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: