Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Στη Βουλγαρία η Εθνική ομάδα Γυναικών

Σε βουλγαρικό έδαφος πατά από το πρωί της Πέμπτης 27 Μαΐου η Εθνική ομάδα βόλεϊ των Γυναικών, η οποία μετέχει στον ΣΤ΄ προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η αποστολή της εθνικής κατέλυσε στο Μπόροβετς, μια μικρή πόλη κοντά στο Σάμοκοφ το κλειστό γυμναστήριο του οποίου («Σάλα Σάμοκοφ») θα φιλοξενήσει από αύριο και για τις επόμενες τρεις ημέρες (28-30/5) το δεύτερο τουρνουά του ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αφίχθη στη Σόφια στις 08:50 και από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας μετέβη οδικώς στο Μπόροβετς, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Σόφια και 8 από το Σάμοκοφ. Πρόκειται για ένα φημισμένο και πολύ όμορφο χειμερινό θέρετρο, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών λόγω της εξαιρετικής γεωγραφικής θέσης του και το οποίο υψώνεται 1.320 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Την αποστολή υποδέχθηκε ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Ντίμο Τόνεφ, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που φιλοξενεί τις τέσσερις εθνικές ομάδες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Φινλανδία, Πορτογαλία). Ο Τόνεφ, που εξακολουθεί να ομιλεί άπταιστα τα ελληνικά, έχει μάλιστα δώσει στο συγκρότημα την ονομασία «Αγιος Γεώργιος», επειδή -όπως μας είπε- όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό διέμενε στο «St. George» του Λυκαβηττού και το όνομα του άρεσε πολύ.
Την ελληνική αποστολή συνθέτουν οι Νικολέτα Κουτουξίδου, Ευαγγελία Κυριακίδου, Ελένη Κιόση, Γεωργία Τζανακάκη, Ιωάννα Βλάχου, Σοφία Κοσμά, Αικατερίνη Γιώτα, Ευγενία Τσίμα, Ευαγγελία Χαντάβα, Στέλλα Χριστοδούλου, Μαρίνα Καλαϊτζίεβα και Μαρία Νομικού. Ο Τζιάνι Καπράρα θα αναλύσει στο βίντεο την αυριανή αντίπαλο της Ελλάδας, Βουλγαρία, στις 15:00 και ακολούθως (16:00) θα προπονήσει τις αθλήτριές του στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τις αναμετρήσεις του β΄ προκριματικού ομίλου, το πρόγραμμα των οποίων έχει ως ακολούθως:

ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ, Β΄ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (Βουλγαρία, Σάμοκοφ)
28/5: 16:30 Φινλανδία-Πορτογαλία
28/5: 19:00 Βουλγαρία-Ελλάδα
29/5: 16:30 Ελλάδα-Πορτογαλία
29/5: 19:00 Βουλγαρία-Φινλανδία
30/5: 16:30 Φινλανδία-Ελλάδα
30/5: 19:00 Πορτογαλία–Βουλγαρία

Υπενθυμίζεται ότι από τους συνολικά έξι ομίλους θα προκριθούν απευθείας στην τελική φάση οι ισάριθμες πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ, ενώ από τις αναμετρήσεις-μπαράζ (4-11/9/2010) μεταξύ των ομάδων που θα καταταγούν δεύτερες (Α2–Γ2, Δ2–Ε2, Β2–ΣΤ2) θα λάβουν «εισιτήριο» άλλα τρία εθνικά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: