Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΡΟΥΚΣ

Την απόφαση του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, και να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή από άλλο πόστο ανακοίνωσε το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τροπαίων του Γ. Σ Ηρακλής, Μετά από 10 χρόνια πετυχημένης καριέρας ως αθλητής στον Ηρακλή αποφάσισε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, ανοίγοντας παράλληλα ένα άλλο. Αυτό του προπονητή, καθώς από σήμερα αναλαμβάνει βοηθός προπονητή στην ομάδα του «Γηραιού». Θα καθίσει στον πάγκο δίπλα στον Χάρι Μπρόκινγκ, βάζοντας παράλληλα υψηλούς στόχους τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Ηρακλή. Τον Γ.Σ Ηρακλή στη συνέντευξη τύπου εκπροσώπησαν οι κ.κ Αδαμίδης, Μανωλόπουλος, Γωγάκος.

Πρώτος τον λόγο πήρε το επίτιμο πρόσωπο ο Φρέντι Μπρουκς ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους τόνισε: «Ο λόγος της σημερινής συνέντευξης είναι ότι αποφάσισα να σταματήσω την ενεργό δράση και να συνεχίσω να προσφέρω στον Ηρακλή από άλλο πόστο. Αυτό του προπονητή.

Όλα αυτά τα χρόνια πέρασα πολύ καλά και έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές. Να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, αλλά και τους συναθλητές μου. Μόνο καλά λόγια έχω να πω. Καταρχήν ευχαριστώ την Εθνική ομάδα της Κούβας που έδωσε την ευκαιρία να καταξιωθώ και να μάθω όσο έμαθα. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΗΡΑΚΛΗ που με έφερε στην Ελλάδα το 1995 όπου και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τόσο καλούς ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς και τη γυναίκα μου Κωνσταντίνα Λαμπράκη που μου χάρισε δύο αγγελούδια την Αγάπη και τον Χουάν.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητής με τους οποίους συνεργάστηκα τον Κώστα Χαριτωνίδη , τον Γιώργο Λυκούδη, τον Κώστα Αρσενιάδη, τον Άντερς Κρίστιανσον, τον Φλάβιο Γκουλινέλι και τον Αλέκο Λεώνη με τον οποίον είχα μία πολυετή συνεργασία στον Ηρακλή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο και τη διοίκηση του Ηρακλή για την άψογη συνεργασία τους. Τον κόσμο που μου έδινε δύναμη σε όλα τα παιχνίδια και κυρίως τη Χάιδω που με τη φωνή της που μου έδινε κουράγιο να συνεχίσω.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ηρακλή που μου δίνει την ευκαιρία να

να ξεκινήσω μία καινούρια καριέρα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, και θα παλέψω για να έχω και στη νέα μου δουλειά τα ίδια αποτελέσματα που είχα και ως αθλητής.

Σίγουρα η πρώτη χρονιά θα είναι δύσκολη για μένα γιατί δεν είναι εύκολο από αθλητής να γίνεσαι προπονητής. Είναι κάτι διαφορετικό. Πιστεύω όμως με τη βοήθεια της διοίκησης, του προπονητή, των συμπαικτών μου αλλά και των οπαδών, ότι μπορώ να τα καταφέρω. Για μένα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να σταθώ στο πλευρό του νέου προπονητή. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα καταφέρουμε πολλά. Μετά από 10 χρόνια προσφοράς κλείνει για μένα το κεφάλαιο αθλητής και ξεκινάει το κεφάλαιο προπονητής. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Όλα αυτά τα χρόνια πάντως έχει να θυμάται καλές και κακές στιγμές. «Καλύτερη στιγμή με τον Ηρακλή ήταν ο πρώτος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που έζησα τότε θα μου μείνει αξέχαστο. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας , ο ενθουσιασμός που υπήρχε, οι φιλίες που δημιουργήθηκαν έμεινα ανεξίτηλα στη θύμηση μου. Δεν τα καταφέραμε τότε αλλά θα μου μείνει αξέχαστο. Όλοι οι αθλητές έχουν πονέσει και κάποιες φορές. Νομίζω ότι φέτος πόνεσα περισσότερο όταν χάσαμε στον τελικό από την Τρεντίνο. Και αυτό γιατί αν και γνωρίζαμε πόσο δύσκολο ήταν, βαθιά μέσα μας πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Ανάλογα είναι και τα συναισθήματα του για το φετινό αποκλεισμό από τον τελικό του πρωταθλήματος όπου μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποιες ομάδες αλλά δεν τα καταφέραμε».

Κλείνοντας ο Φρέντι Μπρουκς τόνισε: «Αυτή η στιγμή είναι κάτι που περίμενα. Είμαι έτοιμος ψυχολογικά να δώσω και να διδάξω όλα αυτά που έμαθα τόσα χρόνια, και να βοηθήσω και τα νέα παιδιά του Ηρακλή. Θέλει προσπάθεια και δουλειά. Θα αγωνιστώ για να καταφέρω».

Τη διοίκηση του Γ.Σ Ηρακλής εκπροσώπησαν οι κ.κ Αδαμίδης , Μανωλόπουλος. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Τάσος Αδαμίδης επισήμανε: «Είναι μια συγκινητική μέρα για μένα προσωπικά που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Μετά από 10 χρόνια προσφοράς ο Μπρουκς αλλάζει πόστο. Κλείνει το αγωνιστικό κομμάτι και ανοίγει ένα άλλο κομμάτι το οποίο πιστεύω ότι θα υπηρετήσει με την ανάλογη επιτυχία. Θα συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα μας και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρει. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε ότι ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που τιμά τα παιδιά της και τα στηρίζει με κάθε τρόπο. Θέλουμε ο Φρέντι να μείνει κοντά μας. Τον πιστεύουμε και ελπίζουμε να είναι ο μελλοντικός προπονητής του Ηρακλή. Ο Φρέντι ξέρει βόλεϊ και θα βοηθήσει τα μέγιστα. Φρέντι θα είμαστε κοντά σου», είπε κλείνοντας ο κ.Αδαμίδης.

Τέλος το μέλος του ΤΑΠ, Γιώργος Μανωλόπουλος αναφερόμενος στο Φρέντι Μπρουκς τόνισε: «Οφείλουμε εμείς σαν Ηρακλής να τον ευχαριστήσουμε. Είναι από τους αθλητές που δίδαξαν βόλεϊ. Αν κάποιος γνωρίζει από το βόλεϊ τότε καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με ένα από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Εύχομαι να συνεχίσει να προσφέρει στο νέο του πόστο».

Γνωρίζω τον Φρέντι από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Ίσως θα έπρεπε και η ΕΟΠΕ να τον ευχαριστήσει για την πολυετή του προσφορά στο ελληνικό βόλει. Ίσως δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος αυτού του αθλητή γιατί ίσως αδικήθηκε από το καθεστώς που υπήρξε στη Κούβα που άφησε τους αθλητές της να βγουν εκτός συνόρων Δεν γνωρίζουμε πολλά από το ξεκίνημα της καριέρα του αλλά γνωρίζουμε περισσότερα για το τελείωμα.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα υπήρξε πρόβλημα με το πενταπλού του , το οποίο ήρθε μία ημέρα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Θυμάμαι που τραυματίστηκε στα πλέι οφ και μαζί του τραυματίστηκε και όλος ο Ηρακλής.

Για όσους θυμούνται ο Μπρουκς έμεινε ένα χρόνο έξω και έκανε προπονήσεις στα τμήματα υποδομών του Ηρακλή. Του εύχομαι από εδώ και πέρα να μπορέσει να προσφέρει όσα γνωρίζει , γιατί μέχρι να έρθει ο Φρέντι στην Ελλάδα δεν γνωρίζαμε πόσα πλασέ υπάρχουν στο ελληνικό βόλεϊ . Θέλουμε να έχει τη δύναμη να μάθει όσα γνωρίζει και στα παιδιά του Ηρακλή. Καλή επιτυχία Φρέντι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: