Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου η έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών

Παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Στέλιου Προσαλίκα, του γενικού γραμματέα, Αγγέλου Κυριακίδη και του επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων (ΚΕΠ), Γιώργου Κογκαλίδη, έγινε την Πέμπτη, στην έδρα της ΕΟΠΕ, η συγκέντρωση των εκπρόσωπων των σωματείων της Α2 ανδρών. Θέματα της συνάντησης ήταν ο απολογισμός της σεζόν που ολοκληρώθηκε και οι προτάσεις για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος. Στη συνάντηση, από την οποία απουσίασαν οι εκπρόσωποι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, της ΓΕ Μεσσηνίας, της ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου και του Επίκουρου, όμως, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κατέθεσε με υπόμνημα τις προτάσεις του, αποφασίστηκαν τα εξής:

· Το νέο πρωτάθλημα να αρχίσει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.
· Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος να ορίζονται τις ημέρες Σάββατο, Τετάρτη, Σάββατο.
· Να ισχύσει κοινός τρόπος διεξαγωγής των πλέι άουτ σε όλες κατηγορίες του αθλήματος, δηλαδή να υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου. Και οι υπόλοιποι τρεις θα παίζουν σε διπλούς αγώνες, μεταφέροντας τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Σύστημα, δηλαδή, που ισχύει στην Α1 ανδρών και θα ισχύσει τη νέα σεζόν και στην Α1 γυναικών.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων της Α2 ανδρών πήραν θέση και για το θέμα του ξένου. Μετά από ψηφοφορία, στην οποία πήραν μέρος εννέα εκπρόσωποι, οι επτά τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του αλλοδαπού παίκτη. Υπέρ της διατήρησης του ενός ξένου ψήφισαν ο Μίλωνας και ο ΣΠΑ Καρδίτσας. Η πρόταση που υπερίσχυσε στην ψηφοφορία, θα τεθεί στο ΔΣ της ΕΟΠΕ που θα γίνει στις 29 Μαΐου για επικύρωση.
Αποφασίστηκε να γίνει μία ακόμη συνάντηση των εκπρόσωπων της Α2 ανδρών, ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, για να διευθετηθούν οι τελικές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: