Κυριακή 31 Μαΐου 2009

EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πάλεψε αλλά έχασε


Μπορεί η Εθνική γυναικών να παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερη από την Παρασκευή και να κυνήγησε το παιχνίδι μέχρι τέλους, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε απέναντι στην Ισπανία. Η Ελλάδα γνώρισε νέα ήττα με 3-0 από τις Ισπανίδες για την 2η αγωνιστική του Α ομίλου του Ευρωπαϊκού Λίγκ, ωστόσο επιστρέφει στην Αθήνα με περισσότερες εμπειρίες.
Μακριά από τη νίκη έμεινε για μια ακόμη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Λιγκ η Εθνική μας ομάδα των γυναικών καθώς γνώρισε και δεύτερη ήττα από την Ισπανία στο Αλμπαθέτε.
Η αγωνιστική εικόνα της Ελλάδας μπορεί να ήταν πολύ καλύτερη από τον αγώνα της Παρασκευής, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε από μόνο του για κάτι θετικό.
Τα εύκολα λάθη σε κρίσιμα σημεία από την εθνική μας, αλλά και οι αρκετοί άσοι που πήραν οι Ισπανίδες από την Ελληνική υποδοχή οδήγησαν τις οικοδέσποινες στη νίκη παρουσία περίπου 600 φιλάθλων τους.
Παρά την δεύτερη ήττα όμως η Ελλάδα επιστρέφει με περισσότερες εμπειρίες από την Ιβηρική Χερσόνησο και την αίσθηση ότι μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο στα δύο παιχνίδια του Αλμπαθέτε.
Καλές αλλά άπειρες

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Εθνική μας ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι της 2η αγωνιστικής καθώς δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτό της Παρασκευής. Οι παίκτριες του Λυκούδη έχοντας περισσότερο αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση μπήκαν φουριόζες και με δύο πόντους της Χαντάβα, ένα λάθος της Ισπανίας και ένα μπλοκ της Κυριακίδυ η Ελλάδα προηγήθηκε με 0-4, ενώ με άσο της Γκούζου έγινε λίγο αργότερα το 4-8.
Οι Ισπανίδες με καλές άμυνες κατάφεραν να μειώσουν στο 7-9 με τον άσο της Γκονζάλες, όμως η Χαντάβα έκανε το 7-10. Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχες ανέβασαν την απόδοσή τους στον φιλέ και με αποτελεσματικές επιθέσεις από τις Γκαρσία και Γκαρίντο πέρασαν μπροστά με 11-10, όμως η Ελλάδα με την Κουτουξίδου γύρισαν το παιχνίδι με 11-13 και είχε το προβάδισμα μέχρι το 13-15. Εκεί όμως τα λάθη της Ελληνικής ομάδας έδωσαν το δικαίωμα στις αθλήτριες του Βερμιούλεν να φθάσουν στο 16-15 ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους τους. Η Ισπανία έχοντας υπεροχή στον φιλέ ανέβασε την διαφορά στο 19-16 και λίγο αργότερα με την Γκαρίντο έκανε το 21-17.
Ένας πόντος της Κυριακίδη και ένα λάθος της Ισπανίας έφεραν την Ελλάδα στο 21-19 και λίγο αργότερα στο 22-20. Ωστόσο η απειρία και τα εύκολα λάθη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος χάρισαν το σετ στης Ισπανίδες με 25-20.

Λάθη απειρίας

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς οι Ισπανίδες μπήκαν καλύτερες και με πολύ καλό μπλοκ και αποτελεσματικές επιθέσεις από την Αράντα έφθασαν στο 6-2 αναγκάζοντας τον Γιώργο Λυκούδη να ζητήσει γρήγορα τάϊμ-άουτ.
Τα λάθη όμως και το καλό σερβίς των «φούριος ρόχας» ανέβασαν και άλλο την διαφορά στο 9-3. Η Εθνική μας με την Κουτουξίδου και καλό μπλοκ κατάφερε να μειώσεις στο 9-6, η Ισπανία όμως γρήγορα έκανε τα 11-6 αποκτώντας διαφορά ασφαλείας. Ένα σερί 0-3 για την «κυανόλευκη» ομάδα έφερε το σκορ στο 11-8 και τον Βερμιούλεν να ζητά τάϊμ-άουτ.
Η πίεση της εθνικής μας από το σερβίς και οι πόντοι της Τζανακάκη και Γκούζου έφθασαν την διαφορά στον πόντο με 12-11 και λίγο αργότερα στο 14-13. Με την Τζανακάκη να ανεβάζει την απόδοσή της και την άστοχη επίθεση της Γκαρσία, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 15-15, αλλά το μπλοκ στην Κυριακίδου, έδωσε στην Ισπανία το προβάδισμα στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ-άουτ.
Ο άσος όμως της Γκονζάλες και ο πόντος της Αράντα έκαναν το 18-15, αλλά η Ελλάδα με την Γκούζου και μπλοκ μείωσε στο 19-18. Παρ όλα αυτά οι οικοδέσποινες Ισπανίδες βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν με 23-18 και στο τέλος με την Κορέα να φθάσουν στο 25-19 και το 2-0.

Δεν άντεξε

Στο τρίτο σετ η Ισπανία έδειξε πως δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει την εθνική μας ομάδα να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της. Οι γηπεδούχες με την επιθετική τους γραμμή να λειτουργεί καλά και το μπλοκ να είναι σε καλή μέρα έκαναν το 8-4 και λίγο αργότερα το 11-6.
Έχοντας πλέον μια διαφορά ασφαλείας η Ισπανία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να τελειώσει εύκολα τις επιθέσεις της. Έτσι οι γηπεδούχες έκαναν εύκολα το 17-10 και το 19-11 με το παιχνίδι από εκεί και πέρα να είναι ένας μονόλογος των «φούριος ρόχας». Το τελικό 25-16 με επίθεση της Εστέμπαν έγραψε το τελικό 3-0 που πανηγυρίστηκε δεόντως από τις Ισπανίδες, οι οποίες παρέμειναν πρώτες στον Α προκριματικό όμιλο.

Τα σετ: 25-20, 25-19, 25-16.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βερμιούλεν) : Αράντα 9, Κορέα 10, Γκαρσία 10, Γκονζάλεζ 6, Σάντσεθ Ντιάνα 9, Γκαρίντο 11, Πέρεθ Νίρα (λ.-75% υπ.) / Εστέμπαν 1, Πέρεθ Σ, Βέμπερ, Σάντσεθ Ι, Παράχα.
ΕΛΛΑΔΑ (Λυκούδης- Μήτση) : Κουτουξίδου 2, Τζανακάκη 6, Κυριακίδου 10, Χάνταβα 7, Χρήστου 4, Γκούζου 12, Βλάχου (λ.- 88%) / Μουζάκη 2, Τέζα, Παρασκευοπούλου, Καβαθά 1, Καρπουζά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (Προπ. ΕΛΛΑΔΑΣ) : «Σήμερα ξεκινήσαμε καλά. Η διαφορά ήταν ότι στα κρίσιμα σημεία κάναμε τα λάθη έχοντας κόντρα επιθέσεις όταν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε ή να περάσουμε μπροστά. Η διαφορά μας είναι στην εμπειρία. Αυτή χτίζουμε με τα παιχνίδια αυτά. Μαθαίνουμε πως θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στις δύσκολες καταστάσεις. Πιέσαμε στα δύο πρώτα σετ, αλλά οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι. Αυτό που μετρά είναι ότι δίνονται ευκαιρίες στις νεαρές αθλήτριες της ομάδας να αποκτήσουν εμπειρία με διεθνή παιχνίδια, έτσι ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να προσφέρουν περισσότερα». ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΚΟΥΖΟΥ: « Σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμη αρκετή δουλεία. Είμαστε μια νέα ομάδα με αρκετά νέα κορίτσια καθ θέλουμε χρόνο για να δεθούμε. Πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα πηγαίνουμε καλύτερα».

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ : «Μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι από ότι την Παρασκευή και είχαμε καλύτερη ψυχολογία. Ωστόσο δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη στα σημεία που φθάναμε τις Ισπανίδες και για αυτό δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιο σετ. Είμαστε μια νέα ομάδα και χρειαζόμαστε λίγο καιρό ακόμη προκειμένου να δεθούμε και να αποδίδουμε αυτά που και εμείς θέλουμε».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΟΜΙΛΟΥ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ 1-3
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α ΟΜΙΛΟΥ

1. Ισπανία 7 (10-3)*
2. Σερβία 6 (9-2)
3. Βουλγαρία 4 (4-7)
4. Ελλάδα 4 (1-12) *
* Ισπανία και Ελλάδα έχουν έναν αγώνα παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια: