Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Δηλώσεις Κώστα Αρσενιάδη


O ομοσπονδιακός προπονητής βόλει Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε μετά και το ματς με τη Ρουμανία «πριν από το τουρνουά της Πορτογαλίας ήξερα ότι θα είναι ανταγωνιστικό και θα αντιμετωπίζαμε διάφορες δυσκολίες λόγω της μικρής σε διάρκεια προετοιμασίας και της έλλειψης παιχνιδιών σε αρκετούς παίκτες. Δυστυχώς οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν. Οι περισσότεροι αθλητές μας ήταν στον πάγκο μεγάλων ομάδων και τους έλειπαν παιχνίδια. Το ίδιο πρόβλημα είχε και η Τσεχία που κινδύνεψε να αποκλεισθεί αν και διοργάνωσε τον όμιλο στο Λίμπερετς. Πρέπει λοιπόν η Ομοσπονδία να βρεί ένα τρόπο για να μην επιλέγουν οι διεθνείς ομάδες υψηλού ρίσκου ομάδες για να παίζουν, αλλά με κίνδυνο να χάσουν τα λεφτά τους, και να μην γίνονται όμως έρμαια των μεγάλων ομάδων που πιέζουν με υψηλά συμβόλαια για να τους έχουν στον πάγκο τους. Θα επαναλάβω ότι θα προκρινόμασταν και μάλιστα αήττητοι, αν το τουρνουά άρχιζε τώρα. Παίκτες όπως ο Ρουμελιώτης και ο Καρυπίδης βρήκαν τα πατήματα τους μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές και εμφανίσθηκαν σαφώς βελτιωμένοι στο ματς με την Ρουμανία, με την καλύτερη βάση αποτελεσμάτων ομάδα του ομίλου. Ας μη ξεχνάμε ότι μας έλειπαν οι Λάππας, Σμαραγδής, Γκόρτσανιουκ, αλλά και οι Τζούριτς, Κουρνέτας που ήταν εδώ, αλλά τραυματίες. Σεβόμαστε την υγεία των παικτών και το αποδείξαμε τόσο στην περίπτωση Σμαραγδή, όσο και με τον Τζούριτς που προθυμοποιήθηκε να παίξει, αλλά δεν ρισκάραμε για το καλό του»
Το θετικό της υπόθεσης «Οι παίκτες έδειξαν απίστευτα μεγάλη διάθεση, λειτούργησαν σαν παρέα και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα παίξουμε καλύτερα σαν ομάδα»
Για την Ευρωλίγκα «θα δοκιμάσουμε νέα παιδιά, όπως ο Φράγκος, αλλά και άλλους παίκτες που θα διεκδικήσουν μια θέση στη δωδεκάδα του Ευρωβόλει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, στο χέρι τους είναι να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Τουρκίας . Στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσουμε περίπου ίδιας δυναμικότητας ομάδες, την Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Ισπανία. Θα είμαστε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και με πιο γεμάτη δωδεκάδα, αφού αναμένεται να επιστρέψουν όλοι υγιείς και θα πάμε φυσικά με ένα λίμπερο. Μπορούμε να προκριθούμε στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης»
Για τη φιλοσοφία του «επειδή δεν έχουμε υψηλό μέσο όρο ύψους, θέλω να φτιάξω μια ομάδα στα πρότυπα της Γαλλίας. Να παίζουμε πολύ καλή άμυνα, προσαρμοσμένο μπλοκ και καλή τακτική ανάλογα με τον αντίπαλο. Πήγαμε καλά για αρχή στην Πορτογαλία και με δουλειά θα βελτιωθούμε σημαντικά. Ταιριάζουν οι παίκτες μας σε αυτό το στυλ»
Για το μέλλον «υπάρχει ένα κενό δέκα χρόνων. Αν εξαιρέσουμε τον Τζούριτς, οι πιο νέοι διεθνείς είναι 27 χρονών και πρέπει να αντέξουν τουλάχιστον μια πενταετία για να έρθουν νέα παιδιά. Είμαστε στα όρια μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: