Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η Εθνική έχασε 3-1 από την Σλοβενία


Oι χαμηλές επιδόσεις της Εθνικής στην επίθεση(47/123, 38%) έφεραν την πρώτη ήττα 3-1 από τη Σλοβενία και δυσκόλεψαν την προσπάθειας της να κατακτήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του προ-προκριματικού παγκοσμίου ομίλου στο Ποβόα Ντε Βαρζίμ, ενώ ενδέχεται να συνεχίσει χωρίς τον Νίκο Ρουμελιώτη που τραυματίσθηκε στο πόδι.
Η ελληνική ομάδα είχε ως τώρα όπλο την επίθεση, αλλά στην Πορτογαλία ήταν η αχίλλειος πτέρνα της με τον Ρουμελιώτη να τελειώνει 13/42(30%), τον Χριστοφιδέλη 10/21(47%), τον Μπάεφ 8/22(36%) , ενώ ο Καρυπίδης έπαιξε ελάχιστα, αφού αντικαταστάθηκε στα μισά του πρώτου σετ. Με σχεδόν τέλεια υποδοχή η Εθνική δεν κατάφερε να επιβληθεί της Σλοβενίας που απλά έπαιξε καλά, ενώ η συνέχεια αναμένεται δύσκολη με τραυματία τον Κουρνέτα(πρόβλημα στον ώμο) και τον Ρουμελιώτη(πονούσε στο πέλμα) .
«Η Σλοβενία έπαιξε καλύτερα, ενώ εγώ πόνεσα από τον πέμπτο πόντο του πρώτου σετ και με το τέλος του αγώνα διαπίστωσα ότι έχω πρόβλημα στο πόδι. Κάναμε πολλά λάθη, κι αυτό βοήθησε την Σλοβενία να κερδίσει. Ήμασταν καλοί σε υποδοχή και άμυνα, όχι όμως και στην επίθεση. Δεν είχαμε κόντρα επίθεση. Θα βγάλουμε ακτινογραφία και θα διαπιστώσουμε τη σοβαρότητα του προβλήματος. Δεν μπορούσα να πηδήξω μετά τον πέμπτο πόντο»
Ο Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Η Σλοβενία ήταν καλύτερη στο φιλέ. Δεν της χαλάσαμε την υποδοχή με το σέρβις. Ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα με τον Ρουμελιώτη, αφού ήδη παίζουμε με ένα πασαδόρο, λόγω πόνων του Κουρνέτα στον ώμο. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ως το τέλος»
Ο Σωτήρης Πανταλέων εκτίμησε: «Χάσαμε απο τα λάθη μας. Η Σλοβενία απλά έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είμαστε όμως καινούργια ομάδα και είναι αδύνατον να δέσουμε και να παίξουμε καλά από την αρχή. Υπάρχει διάθεση απ όλα τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε»
Ο Σλοβένος προπονητής Γκέγκορ Χρίμπαρ δήλωσε: «ξεκινήσαμε δυνατά, με καλά ποσοστά στην κόντρα επίθεση. Μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, αλλά ευτυχώς η ελληνική ομάδα έκανε πολλά λάθη και δεν μέτρησαν τα δικά μας στην υποδοχή»
Τα σετ: 22-25, 25-23, 18-25, 19-25
Ελλάδα(Αρσενιάδης): Χριστοφιδέλης 11, Τζούριτς 2, Ψάρας 3(2 μπλοκ), Ρουμελιώτης 15, Πανταλέων 10(9/16), Καρυπίδης 1, Παπαδημητρίου(λ, 72%, 4), Αρμενάκης 2, Κουρνέτας, Ανδρεάδης 4, Μπάεφ 11(2 μπλοκ)
Σλοβενία(Χρίμπαρ): Παλένκ 13(6 μπλόκ), Σεμπρόν 8(5 μπλοκ), Γκασπαρίνι 14(13/29), Ούρναουτ 12(10/27), Βινσιτς 1, Κομέλ 5, Σκορτς(λ, 53%, 5), Φλάις 7, Σκιτ 1

To πρόγραμμα
Πέμπτη
7.30 μμ: Σλοβενία-Ρουμανία
10 μμ: Ελλάδα-Πορτογαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: