Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Πρώτη νίκη της Εθνικής


Tην πρώτη νίκη της στον προ-προκριματικό όμιλο του Ποβόα ντε Βαρζίμ πανηγύρισε η Εθνική βόλει. Το εθνικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3-0 επί της Δανίας και θέλει ακόμη μια νίκη επί της Ρουμανίας (30/5, 20:30.) για να διεκδικήσει μέσω ισοβαθμίας (μετρούν οι συνολικοί πόντοι) την πρόκρισή της στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα, σαφώς βελτιωμένη παιχνίδι με παιχνίδι, και σε συνδυασμό με τη χαμηλή δυναμικότητα της Δανίας, έφτασε εύκολα στη νίκη, αφού συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ, που τελείωσε με επίθεση του Καρυπίδη και μονό μπλοκ του Χριστοφιδέλη, των κορυφαίων της συνάντησης.

«Είχαμε πει πριν από τον αγώνα ότι δεν πρέπει να συνδέσουμε το όνομά μας με την πιο μαύρη σελίδα της Εθνικής, με ήττα από τη Δανία, και ευτυχώς το αποτρέψαμε», δήλωσε ο αρχηγός Νίκος Ρουμελιώτης και πρόσθεσε: «Όχι ότι οι ήττες από την Σλοβενία και την Πορτογαλία μας τιμούν, αφού είναι κατώτερες ομάδες, αλλά η Εθνική είναι ανέτοιμη. Οι περισσότεροι παίκτες δεν αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, γι' αυτό και χρειάζεται χρόνος για να βρούμε τον ρυθμό και την ποιότητά μας. Θα είμαστε πιο δυνατοί στη συνέχεια, με την επιστροφή των τραυματιών και τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και τη Ρουμανία, θα διεκδικήσουμε και την τελευταία ελπίδα πρόκρισης. Στόχος μας είναι το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, θέλουμε όμως να παίξουμε και στον επόμενο όμιλο του Παγκοσμίου. Δυστυχώς λείπουν παιχνίδια από τα περισσότερα παιδιά».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Είχαμε σε πολύ καλή ημέρα τους ακραίους Χριστοφιδέλη, Καρυπίδη. Διατηρήσαμε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης. Θέλουμε παιχνίδια για να ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Παίζουμε πολύ καλά για μισό σετ και μετά πέφτουμε. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη ρυθμού. Συνεχίζουμε να παίζουμε εκπληκτική άμυνα, αλλά δεν έχουμε την κόντρα επίθεση. Δεν έχουμε ισχυρό σερβίς με άλμα, ενώ στο σέρβις τακτικής δεν κάνουμε μπλοκ. Όλα αυτά θα διορθωθούν με τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Τα σετ: 26-24, 25-19, 25-20

ΕΛΛΑΔΑ: Χριστοφιδέλης 11(8/11), Ψάρας 3(3 μπλοκ), Καρυπίδης 15(14/23), Ανδρεάδης 7, Ρουμελιώτης 13(11/22), Πανταλέων 8( 2μπ), Παπαδημητρίου(λ, 1 πόντο, 61% υπ), Αρμενάκης, Στεφάνου

ΔΑΝΙΑ: Ντίτλεβσεν 11,Κ. Κνούντσεν 7, Γέσνεν 6, Σίμονσεν 4, Γιάκομπσεν 4, Χάνσεν 13, Μ. Κνούντσεν(λ, 62%), Μάντσεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: