Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ήττα στο Αλμπαθέτε


Την ήττα με 3-0 από την Ισπανία γνώρισε την Παρασκευή η Ελλάδα στο Αλμπαθέτε κατά τον πρώτο αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του European League γυναικών.
Το έργο της Εθνικής μας ομάδας των γυναικών ήταν ευθύς εξαρχής δύσκολο απέναντι στις Ισπανίδες, ωστόσο οι παίκτριες του Γιώργου Λυκούδη πάλεψαν όσο μπορούσαν και τις επέτρεπαν οι δυνάμεις τους.
Οι Ισπανίδες εκμεταλλευόμενες τα χαμηλά ποσοστά της επιθετικής μας αποτελεσματικότητας κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι και να πανηγυρίσουν την δεύτερη νίκη τους στον Α προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης.
Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα, παρά την ήττα της και το κακό πρώτο σετ, προσπάθησε να πετύχει κάτι θετικό και έδειξε πως δικαιούταν κάτι καλύτερο από τον αγώνα.

Κακή αρχή

Στο πρώτο σετ η Ισπανία ξεκίνησε καλά και με αποτελεσματικές επιθέσεις κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι και σιγά -σιγά να χτίσει μια προηγούμενη με 7-3, 9 -4 και λίγο αργότερα με 11-6 εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της Ελλάδας.
Οι παίκτριες του Γιώργου Λυκούδη προσπάθησαν να ξαναμπούνε στο παιχνίδι και με την Τζανακάκη και Χρήστου κατάφεραν να μειώσουν σε 12-9, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι γηπεδούχες κορυφαία την Γκαρσία και την Κορέα εκμεταλλεύθηκαν τα πολλά λάθη της ελληνικής υποδοχής και την απουσία άμυνας ανεβάζοντας εύκολα την διαφορά στο 14-9 και στο 17-10. Οι αλλαγές του Γιώργου Λυκούδη δεν έφεραν αποτέλεσμα μιας και η Ισπανία έχοντας ξεφύγει διεύρυνε το σκορ στο 21-11 και στο τέλος με 25-13 και πόντο της Γκαρσία έκαναν το 1-0.

Στις λεπτομέρειες

Η άσχημη υποδοχή της Ελλάδος συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ αφού η Γκαρσία από την γραμμή του σερβίς έκανε γρήγορα το 5-1 αναγκάζοντας τον Γιώργο Λυκούδη να ζητήσει τάϊμ-άουτ. Ο πόντος της Χρήστου και το μπλοκ της Κυριακίδου μείωσαν την διαφορά στο 5-3, ενώ νέο μπλοκ της Χαντάβα στην Σάντσεθ έκανε το 6-5. Η Ισπανία με μπλοκ ξέφυγε εκ νέου με 8-6 και 10-7, όμως η Εθνική με την Χαντάβα και την άστοχη επίθεση της Γκαρσία μείωσε στο 10-9.
Οι οικοδέσποινες όμως με την Κορέα έφθασαν στο 15-12, αλλά η Ελλάδα με την Χαντάβα να περνά τις επιθέσεις της γύρισαν την διαφορά και με άσο της Κυριακίδου προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα με 15-16.
Το λάθος σερβίς της Κουτουξίδου έφερε το 16-16, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 22-22 δείχνοντας πως οι «πιτσιρίκες» της Εθνικής μπορούν να κάνουν την ζημιά στην Ισπανία.
Ένα πρώτος χρόνος από την Κορέα έφερε το 23-22 και τον Λυκούδη να καλεί το δεύτερο ταϊμ-άουτ που είχε στην διάθεσή του. Αυτό όμως δεν είχε αποτέλεσμα καθώς η αρχηγός της Ισπανικής ομάδας με άσο έκανε το 24-22 και η Γκαρσία εκμεταλλευόμενη την κόντρα επίθεση έγραψε το 25-22 και το 2-0.

Μίλησε η Γκαρσία

Το ξεκίνημα του τρίτου σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο, καθώς οι ομάδες πήγαιναν πόντο -πόντο, με την Ελληνική ομάδα να αποκτά το προβάδισμα με 3-4 (μπλόκ από Χαντάβα) και 5-6 (μπλοκ από Κουτουξίδου/Κυριακίδου).
Οι Ισπανίδες με την Αράντα γύρισαν την διαφορά κάνοντας το 8-6, ωστόσο η Ελλάδα απάντησε γρήγορα αποκτώντας εκ νέου το προβάδισμα με 8-9 και 9-10.
Οι γηπεδούχες όμως εκμεταλλευόμενες την αναποτελεσματικότητα της ελληνικής επίθεσης έφθασαν στο 13-10.
Η Ισπανία συνεχίζοντας στην ίδια απόδοση ανέβασαν την διαφορά στο 16-11 δείχνοντας τις προθέσεις που είχαν.
Έχοντας υπέρ τους την διαφορά οι Ισπανίδες έφθασαν στο 18-14 με την Γκαρσία, ενώ η Χαντάβα και η άστοχη επίθεση της Κορέα έφεραν το 18-16 δίνοντας ελπίδες ανατροπής.
Ωστόσο η Γκαρσία με μπλοκ άουτ έκανε το 19-16, ενώ η Κορέα με μπλοκ έγραψε το 20-16.
Η Ελλάδα όμως με αποτελεσματικές επιθέσεις και την αστοχία της Ισπανίας μείωσε σε 20-19 ξανακάνοντας ντέρμπι το σετ.
Η Γκαρσία όμως έδωσε την λύση για της παίκτριες του Βερμιούλεν και με προσωπικούς της πόντους έκανε το 23-19, ενώ λίγο αργότερα η διαγώνια της Ισπανικής ομάδας έγραψε το 25-19 και το 3-0. Τα σετ: 25-13, 25-22, 25-19.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βερμιούλεν) : Αράντα 5, Κορέα 11, Γκονζάλεζ 13, Γκαρσία 21, Σάντσεθ 4, Γκαρίντο 6, Πέρεθ (λ.- 80%υπ.) / Μουνιόθ Πέρεζ Σ, Πέρεζ Ν, Βέμπερ, Σάντσεθ Ν, Εστεμπάν.
ΕΛΛΑΔΑ (Λυκούδης - Μήτση) : Κουτουξίδου 2, Γκούζου 4, Τζανακάκη 9, Χαντάβα 12, Χρήστου 6, Κυριακίδου 8, Βλάχου (λ.- 65% υπ.) / Μουζάκη, Τέζα, Παρασκευοπούλου, Καβαθά, Καρπουζά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (Προπ. ΕΛΛΑΔΑΣ) : «Κάναμε κακό ξεκίνημα στο πρώτο σετ. Αυτό επηρέασε τις νεαρές αθλήτριες της ομάδα, όπως και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, αλλά και το καλό παιχνίδι της Ισπανίας. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε ανεβάσαμε την απόδοσή μας, αλλά στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη που μας στοίχησαν το κάτι καλύτερο. Ξέρουμε ότι τα νέα παιδιά στην Εθνική υπολείπονται σε εμπειρίες, όμως για αυτό πρέπει να κάνουμε περισσότερο υπομονή και να δουλέψουμε περισσότερο».

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΝΤΑΒΑ : «Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Κάναμε ένα κακό πρώτο σετ, ωστόσο μετά διορθώσαμε κάποια πράγματα και παίξαμε καλύτερα. Το παιχνίδι πιστεύω ότι κρίθηκε στα δικά μας τα λάθη. Ελπίζω αύριο (σ. σήμερα) να τα πάμε καλύτερα»

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α\' ΟΜΙΛΟΥ

1. Ισπανία 5 (7-3)*
2. Σερβία 4 (6-1)
3. Βουλγαρία 3(3-4)
4. Ελλάδα 3 (1-9) *

* Ισπανία και Ελλάδα έχουν έναν αγώνα παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια: