Τρίτη 26 Μαΐου 2009

"Πράσινος" για ένα χρόνο ο Ζαγκούμνι

Ο Πολωνός Πάβελ Ζαγκούμνι θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Φρανκ Ντεπέστελε στη θέση του βασικού πασαδόρου στον Παναθηναϊκό.
Ο 31χρονος, βασικός πασαδόρος της εθνικής Πολωνίας, που αποτελεί μία από τις υπερδυνάμεις του παγκοσμίου βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τους "πράσινους". Στην πατρίδα του έχει το προσωνύμιο "guma", που σημαίνει λάστιχο, αποτυπώνοντας προφανώς τη σβελτάδα και την ευλυγισία του.

Ο Ζαγκούμνι γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1977 στο Γιάζλο. Ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1992 από την MDK Βαρσοβίας, όπου έμεινε για τρία χρόνια. Στα 18 του μεταγράφηκε στην Σάρνι Ράντομ, με την οποία το 1996 κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας. Το 1997 πήρε νέα μεταγραφή για τη Μόρζε Σέτσιν, στην οποία έμεινε μέχρι το 2000, όταν και αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις και εκτός Πολωνίας.



Όπως όλοι οι μεγάλοι παίκτες, ο Ζαγκούμνι αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Παντούα. Όμως το 2003 επαναπατρίστηκε και υπέγραψε συμβόλαιο με την Όλστιν, από την οποία τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Ο Πολωνός είχε ανακηρυχθεί καλύτερος πασαδόρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, στο World League του 2007, αλλά και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Επίσης το 2006 έλαβε το Χρυσό Σταυρό Τιμής από το πολωνικό κράτος για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: