Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ποδαρικό με ήττα στη Σερβία η Εθνική

Οι διεθνείς μας προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα με 3-0 σετ στη Σουμπότιτσα με τα δύο συγκροτήματα να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή (24/05, 19:00) στο ίδιο γήπεδο.

Οι παίκτριες του Γιώργου Λυκούδη μπήκαν μάλλον μουδιασμένες στο παιχνίδι και έδωσαν το δικαίωμα στις Σέρβες να προηγηθούν με 4-1 και 7-2. Στη συνέχεια, όμως, βελτίωσαν αισθητά την υποδοχή και με σωστές επιλογές στην επίθεση έφεραν το παιχνίδι στα ίσια και λίγο αργότερα πήραν προβάδισμα μέχρι και με τρεις πόντους (12-15). Το ματς πήγε πόντο-πόντο μέχρι το 20-20, αλλά οι Σέρβες είχαν πιο καθαρό μυαλό και πήραν το σετ με 25-21. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του σετ (στο 17-17) δόθηκε ένα αμφισβητούμενο μπλοκ άουτ εις βάρος της ελληνικής ομάδας, χάρη στο οποίο η γηπεδούχος ξαναπήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο σετ άρχισε με τις Σέρβες να αποκτούν από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα (6-3), το οποίο οι Ελληνίδες παίκτριες δεν κατάφεραν να ροκανίσουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Ύστερα από την πρόσκαιρη μείωση του σκορ σε 13-10, οι Σέρβες κυριάρχησαν πλήρως και εκμεταλλευόμενες τα λάθη της Εθνικής μας σε πάσα και υποδοχή, έφτασαν άνετα στο 2-0 (25-14).

Στο άλλο ματς του ομίλου:
Βουλγαρία-Ισπανία 0-3 σετ

Η Βαθμολογία (σε 1αγ.)
1. Σερβία (3-0) 2
2. Ισπανία (3-0) 2
----------------
3. Βουλγαρία (0-3) 1
4. Ελλάδα (0-3) 1

Πολύ καλύτερα άρχισε για την ελληνική ομάδα το τρίτο σετ, μια και με πολύ καλές επιδόσεις στο μπλοκ (τομέας στον οποίο δεν τα είχαν πάει καλά μέχρι εκείνη τη στιγμή) οι παίκτριες μας προηγήθηκαν 4-0. Ωστόσο, οι Σέρβες απάντησαν άμεσα και γρήγορα απέκτησαν τριών πόντων (12-9), το οποίο στη συνέχεια αύξησαν για να κατακτήσουν και το τρίτο σετ με σκορ 25-15.

Τα σετ: 25-21, 25-14, 25-15.

Σερβία: Νίκολιτς 15, Κρισμάνοβιτς 5, Μαϊστόροβιτς 13, Ογκνιένοβιτς 3, Βέλκοβιτς 5, Μπούρσατς 10, Πόποβιτς (λίμπερο – 59%) / Αντονίεβιτς, Πέτροβιτς 3, Ράσιτς, Σεβάρικα.

Ελλάδα: Κυριακίδου 3, Κουτουξίδου 1, Κιόση 6 (1 μπλοκ), Τζανακάκη 1 (1 μπλοκ), Χατζηνικολάου 11 (2 άσοι), Χαντάβα 3 (1 άσος), Μυλωνά (λίμπερο – 53%) / Καλαϊτζίεβα 7 (1 μπλοκ), Χρήστου 3 (1 μπλοκ), Μουζάκη, Τέζα, Παρασκευοπούλου.


Γιώργος Λυκούδης: «Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια του European League είναι παιχνίδια στα οποία πρέπει να δοκιμάσουμε νέα κορίτσια, με τη στήριξη βέβαια κάποιων παλαιότερων αθλητριών. Στο σημερινό παιχνίδι δοκιμάσαμε όλες τις παίκτριες, με αρκετό χρόνο συμμετοχής για καθεμιά, για να αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα και να αρχίσουν να παίρνουν εμπειρίες τα νέα κορίτσια. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε πάνω σ’ αυτό το μοτίβο, ώστε σιγά-σιγά να πλαισιώσουν νέα πρόσωπα την Εθνική. Το αποτέλεσμα του αγώνα μπορεί να μην ήταν αυτό που θέλαμε, όμως έγινε μία καλή προσπάθεια σε ένα γεμάτο γήπεδο και απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, η οποία ναι μεν έχει αρχίσει να βάζει νέα πρόσωπα, τα οποία όμως έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τις δικές μας αθλήτριες. Θέλω να πιστεύω ότι σιγά-σιγά η εικόνα θα βελτιώνεται και ατομικά για τα κορίτσια αλλά και συνολικά»

Μαρία Χατζηνικολάου: «Κάναμε πολλά λάθη. Είμαστε μία νέα ομάδα με αρκετές αδυναμίες, τις οποίες δεν είχαμε τον χρόνο να διορθώσουμε. Ξέρω ότι και η Σερβία έχει αρκετές νέες παίκτριες, οι οποίες όμως έχουν πολύ ταλέντο, απ’ όσο είδα σήμερα. Αύριο έχουμε άλλο ένα παιχνίδι, στο οποίο θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα. Και αν τα καταφέρουμε, τότε θα έχουμε ελπίδες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: