Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ - ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ FREDDOCCINO 2008: Σερβίς στην 12η διοργάνωση



Με τους αγώνες στο τουρνουά των Ιωαννίνων ανοίγει η αυλαία του 12ου Σιρκουί Τζούνιορς μπιτς βόλεϊ Freddoccino 2008. Η διοργάνωση που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ για την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ και την ανάδειξη νέων ταλέντων θα διεξαχθεί σε έξι τουρνουά όπου συμπεριλαμβάνονται και οι τελικοί στις κατηγορίες Κάτω 15 ετών, Κάτω 17 ετών και Κάτω 20 ετών αγοριών και κοριτσιών.
Το εναρκτήριο σερβίς θα γίνει στο τουρνουά του Περάματος Ιωαννίνων 27-29 Ιουνίου.

Το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουνίου δόθηκε συνέντευξη Τύπου από την ΕΟΠΕ, παρουσία των δημάρχων των Δήμων που είναι συνδιοργανωτές, της Freddoccino που είναι βασικός χορηγός της εφετινής διοργάνωσης, της Nova που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εκπροσώπων αθλητών και αθλητριών.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Νίκος Μακρής μετέφερε χαιρετισμό του προέδρου Θανάση Μπελιγράτη και του προέδρου της Επιτροπής μπιτς βόλεϊ Μανώλη Παπαδάκη και δήλωσε: «Μπαίνουμε αισίως στο 12ο Σιρκουί Τζούνιος που είναι από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά προγράμματα μαζί με τα αντίστοιχα του βόλεϊ σάλας. Εχουμε κατορθώσει να παίζεται το μπιτς βόλεϊ σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και να δεχόμαστε δεκάδες αιτήματα από Δήμους για την διεξαγωγή τουρνουά. Οι δήμαρχοι μας δίνουν ευκαιρία για γιορτή. Δίνουν κίνητρο στα παιδιά απ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες να ανακαλύψουν τις ομορφιές του μπιτς βόλεϊ. Ευχαριστούμε τους Δήμους και κυρίως ευχαριστούμε την Freddoccino που είναι ο κεντρικός χορηγός. Σημαντικό ρόλο παίζει η τηλεόραση καθώς όλα τα τουρνουά θα μεταδοθούν από τα κανάλια της Nova.

Η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρίας Μacaan Ιωάννα Αρβανιτάκη που αντιπροσωπεύει το Freddoccino: «Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε εθνική χορηγία. Το προϊόν μας ταυτίζεται με το τάργκετ γκρουπ του μπιτς βόλεϊ και ειδικά με τις μικρές ηλικίες. Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός ολυμπιακού αθλήματος το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Ευχόμαστε μέσα από τα νέα παιδιά που θα αγωνιστούν μέσα στο Τζούρνιορς να βρούμε τις νέες Καραντάσιου και Αρβανίτη».


Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε: «Η πόλη μου για 2η χρονιά θα διοργανώσει μπιτς βόλεϊ. Η πόλη μας πήρε δύο γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της. Με πολύ κέφι θα διοργανώσουμε τουρνουά του Τζούνιορς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αθλητικές υποδομές για τη νεολαία μας. Πάνω απ΄ όλα μετράει η συμμετοχή και από την περιοχή μας θα έχουμε πολλές συμμετοχές».

Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης δήλωσε: «Στην Κυπαρισσία έχουμε ξεκινήσει τεράστια προσπάθεια και μέσω του προγράμματος «Θησέας» κατασκευάζουμε μόνιμες εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ, με βοηθητικούς χώρου που θα πληρούν τις προδιαγραφές για διεθνείς διοργανώσεις. Θα γίνονται τουρνουά αλλά και καμπ όλη τη χρονιά. Η Κυπαρισσία είναι πανέμορφη και παραλιακή πόλη που είναι ιδανική για να ταυτιστεί με το μπιτς βόλεϊ».

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής δήλωσε: «Στο παλιό μπακτσέ τσιφλίκι που το τίμησε ο Τσιτσάνης στο τραγούδι που έγραψε την περίοδο της κατοχής και που σήμερα είναι η πανέμορφη περιοχή των Νέων Επιβατών θα γίνουν οι τελικοί. Η ακτογραμμή έχει μήκος 7.5 χιλιόμετρα και είναι ιδανικός τόπος για να γίνουν αγώνες. Για δεύτερη σεζόν φιλοξενούμε τουρνουά τζούρνιορς και εφέτος θέλουμε να αγγίξουμε την τελειότητα. Η τοπική κοινότητα αγκάλιασε την διοργάνωση και δεν είναι τυχαίο ότι από πέρυσι έχουμε πολλά παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα».

Η ώρα των πρωταγωνιστών...

Τέσσερις αθλήτριες και ένας αθλητής μίλησαν για το 12ο Τζούνιορς Freddoccino 2008 και τόνισαν πως είναι ανάγκη να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός ώστε να μην γίνονται εντός της θερινής περιόδου αγώνες του βόλεϊ σάλας στις εθνικές κατηγορίες εφήβων, παίδων, νεανίδων, κορασίδων.

Η Λυδία Χασιώτη που στη σάλα αγωνίζεται στους Τράχωνες είπε: «Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ και τους Δήμους για τις άψογες διοργανώσεις που μας δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστούμε. Στις μικρές ηλικίες είναι εφικτό να παίζεις βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ αλλά όσο προχωράς πρέπει να διαλέξεις ένα από τα δύο».

Η Μαριότα Αγγελοπούλου που αγωνίζεται στον Απόλλωνα Αγ.Δημητρίου δήλωσε: «Τα μέρη που θα γίνουν τα τουρνουά είναι επίλεκτα και το αγωνιστικό επίπεδο υψηλό. Υπάρχει πρόβλημα με τον Πανελλήνιο Κορασίδων καθώς μετά το τέλος του είναι ζήτημα εάν θα προλάβω να ταξιδέψω στα Γιάννενα για το πρώτο τουρνουά Τζούνιορς.

Η Πηγιάνα Μεθενίτη που μαζί με την Μαρικρίστα Μαγγανάρη κατέκτησαν το περσινό πρωτάθλημα στην κατηγορία «Κάτω 17 ετών» και αμφότερες ανήκουν στο Μαρκόπουλο δήλωσε: «Ελπίζω και εφέτος να έχουμε μια καλή και επιτυχημένη χρονιά και εφέτος. Η περσινή επιτυχία μας έδωσε κίνητρο να σκεφτούμε το μέλλον μας στο μπιτς βόλεϊ πιο σοβαρά»

Η Μαρικρίστα Μαγγανάρη είπε: «Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ, τους τοπικούς φορείς και την Freddoccino που επενδύει στο άθλημα μας. Οι επιτυχίες σε κάνουν να αφοσιώνεσαι περισσότερο και μάλλον θα μείνουμε στο μπιτς βόλεϊ που μας αρέσει περισσότερο από τη σάλα».

Ο Ιωνας Ρεζκ του Ολυμπιακού είπε: «Είμαι 5 χρόνια στον Ολυμπιακό και εφέτος είναι γη 3η χρονιά που θα παίξω μπιτς βόλεϊ. Δεν είναι εύκολο να συνδυάζεις βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Οσο ανεβαίνει το επίπεδο ανεβαίνουν και οι υποχρεώσεις. Θα ήθελα να υπάρχει καλύτερος συντονισμός από την ΕΟΠΕ έτσι ώστε να μην έχουμε διοργανώσεις στη σάλα εντός της αγωνιστικής περιόδου του μπιτς βόλεϊ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: