Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Φινάλε με νίκη στον πρώτο γύρο του European League


Η Εθνική Ανδρών νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία με 3-0 (25-18, 25-20, 25-17) στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου τουρνουά της φετινής Ευρωλίγκας που έγινε στη Ζίλινα της Σλοβακίας. Η παρουσία στην αρχική εξάδα του αρχηγού, Νίκου Ρουμελιώτη έδωσε το στίγμα της σοβαρότητας, με την οποία έπρεπε να παρουσιαστούν οι διεθνείς στο τερέν και βέβαια το μήνυμα…ελήφθη. Ο 19χρονος πασαδόρος, Νίκος Αγγελόπουλος σε ένα παιχνίδι-κριτήριο για το μέλλον του, τα κατάφερε περίφημα αποσπώντας και τα θετικά σχόλια του κορυφαίου ίσως πασαδόρου της τελευταίας 20ετίας που σήμερα είναι Ομοσπονδιακός τεχνικός των «οράνιε», Πέτερ Μπλανζέ.
Από κοντά σε υψηλά επίπεδα η απόδοση του Ζένια Γκόρτσανιουκ που ήταν η αποκάλυψη των τριών αγώνων του τουρνουά στην υποδοχή και στην επίθεση. Ρουμελιώτης, Καρυπίδης και Σμαραγδής εκμεταλλεύτηκαν την σαφή τεχνική τους υπεροχή απέναντι στου Βρετανούς και τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Θετική ήταν και η συμμετοχή των Καραγιάννη, Νικηφορίδη, Κανέλλου αλλά και των άλλων «πιτσιρικάδων», του Τζούριτς, που δεν έπαιξε πολύ εχθές και του Φράγκου, που με δύο επιθέσεις τελείωσε το ματς. Πολύ καλός και ο Αχιλλέα Παπαδημητρίου που και στα τρία παιχνίδια βοήθησε σημαντικά την Εθνικη με το πάθος και την μαχητικότητά του.

Συνθέσεις
Ελλάδα: Ρουμελιώτης 11, Καρυπίδης 14, Σμαραγδής 7, Γκόρτσανιουκ 10, Καραγιάννης 4, Αγγελόπουλος 2/ Παπαδημητρίου (λ. 62%), Φράγκος 2, Κανέλλος, Τζούριτς, Νικηφορίδης.
Μ.Βρετανία: Μακ Γκίβερν 7, Μπένετ 7, Μπένσον 5, Πλότιτζερ 5, Πινκ 4, Πάϊπς 1/ Χαου (λ. 71%), Βιμς 5 ,Γλίσοβ 1, Ο’Μάλεϊ, Μίλερ, Χέρλι.

Δηλώσεις

Αλέκος Λεώνης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Τώρα στόχος είναι η σταθεροποίηση και στη συνέχεια η εξέλιξη των νέων παικτών. Ξεφεύγοντας από τη λογική των αποτελεσμάτων, που τη δεδομένη στιγμή δεν είναι και άμεση προτεραιότητα μετά την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θεωρώ ότι ο στόχος σε ένα βαθμό πέτυχε. Αυτός είναι η ενσωμάτωση των μικρών σε ένα αγωνιστικό σύστημα και στην αντίστοιχη φιλοσοφία που απαιτείται. Είδα αυτά που ήθελα και θεωρώ πολύ ευχάριστο το γεγονός πως οι παίκτες αυτοί των κάτω των 21 χρονών δείχνουν να αφομοιώνουν την τακτική στο μπλόκ, την άμυνα και την επίθεση, γεγονός που θα βοηθήσει γενικά και την ομοιογένεια της Εθνικής, εκτός από την ατομική τους βελτίωση.
Προσωπικά θέλω να συζητήσω αρχικά με τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων, Μανώλη Παπαδάκη για την αποσαφήνιση ορισμένων προβληματισμών και στην συνέχεια με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θανάση Μπελιγράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: