Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Νίκη και... αντίο

Μια Εθνική ομάδα που χαίρεσαι να την... βλέπεις, παρακολουθήσαμε απόψε στο κλειστό της Νεάπολης, με τον Αλέκο Λεώνη, λίγο μετά το 3-0 (25-22, 25-22, 25-21) επί της Σλοβακίας, να αναφέρεται στη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό λέγοντας «αντίο» στην γαλανόλευκη.

Στο φινάλε του δεύτερου τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα, η ελληνική ομάδα, με έναν εξαιρετικό Τσέργα, με τα σερβίς του πολύ καλού Σμαραγδή και με την θετική παρουσία των Ρουμελιώτη, Καρυπίδη, Τζούριτς, Γκόρτσανιουκ, έφτασε στη νίκη επί των Σλοβάκων και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ελλάδα (Λεώνης): Γκόρτσανιουκ 2, Ρουμελιώτης 12, Σμαραγδής 7, Καρυπίδης 16, Καραγιάννης 6, Τσεργας 3 / Παπαδημητρίου (λ. 43% υποδοχή), Τζούριτς 3, Κανέλλος , Φράγκος 3.
Σλοβακία (Ζανίνι): Μασνάϊ 1, Κόουτ 7, Σόπκο 3, Νέμεκ 5, Γιάνουσεκ 8, Κμετ 13 / Οτσοντνίσκι (λ. 64% υποδοχή), Μπενζ 6, Γιακούμποφ 4, Ζάτκο.

«Κάναμε τρία πάρα πολύ καλά παιχνίδια, από τα οποία τα δύο νικήσαμε με 3-0, ενώ με την Ολλανδία πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση. Ευχαριστώ τους παίκτες, συνεχίσαμε την παράδοση που μας θέλει στη Λάρισα να παίζουμε καλά», δήλωσε αρχικά ο Ομοσπονδία τεχνικός και στη συνέχεια πέρασε στο «καυτό» ζήτημα των ημερών:

«Συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και πιστεύω στο διάστημα που ήμουν προπονητής ότι είχαμε άψογη συνεργασία και πετύχαμε τους στόχους μας. Αφοσιώθηκα ψυχή και σώματι με στόχο το καλύτερο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Θα παραμείνω στην Εθνική έως το τέλος του Ευρωπαϊκού Λιγκ».

Ο νεαρός διαγώνιος της Εθνικής, Ανδρέας Φράγκος ανέφερε: «Μέσα από αυτό το τουρνουά μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητές μας. Ο προπονητής πίστεψε σε εμάς και πιστεύω να τον ανταμείψαμε. Έχουμε άλλα δύο τουρνουά μπροστά μας, ξέρουμε ότι άλλοι τρεις νέοι σε ηλικία παίκτες θα πάρουν τη θέση τριών παλαιών και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στη συνέχεια το καλύτερο».

Το επόμενο ραντεβού των ομάδων (σειρά για ρεπό έχει η Ολλανδία) είναι στις 27, 28 και 29 Ιουνίου στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Η Ελλάδα θα παίξει κατά σειρά με Σλοβακία, Πορτογαλία και Μ. Βρετανία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
1. Ολλανδία 12 (18-7)
2. Ελλάδα 9 (13-9)
3. Σλοβακία 8 (12-11)
4. Μ.Βρετανία 3 (0-9)
5. Πορτογαλία 3 (2-12)
*Μ. Βρετανία και Πορτογαλία έχουν από 3 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: