Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

«Στόχος ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα»

Την πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της ΕΣΑΠ έδωσε ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ Νίκος Παπαδόπουλος στο «volleyleague.gr». Αναλυτικά: Ο νέος πρόεδρος της ΕΣΑΠ Νίκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1968 και είναι καθηγητής των ΤΕΙ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το London School of Economics στις Εργασιακές Σχέσεις και στη Διοίκηση Προσωπικού.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Άρη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης, ενώ από το 2006 είναι πρόεδρος του ΑΣ Άρης.
Ακολουθεί η πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου της ΕΣΑΠ.

-Με τι στόχους και φιλοδοξίες αναλαμβάνεται την προεδρεία της ΕΣΑΠ;
«Το βόλεϊ στη χώρα μας είναι το 3ο το δημοφιλές ομαδικό άθλημα και του αρμόζει μια καλύτερη προβολή. Απαιτείται όμως συστηματικότερη μεγαλύτερη ενασχόληση απ’ όλους τους εμπλεκομένους, ενώ είναι απαραίτητη και αναγκαία η προσέλκυση νέων αθλητών στο άθλημα».

-Δύο χρόνια μετά την θεσμοθέτηση της ΕΣΑΠ ποιος είναι πλέον ο βασικός στόχος της Ένωσης;
«Η Λίγκα είναι ακόμη στα πρώτα της βήματα και το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών εξακολουθεί να λειτουργεί σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο. Η ΕΣΑΠ μέσω των 12 κορυφαίων ομάδων της χώρας, κάνει προσπάθειες ώστε το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και εφάμιλλο των κορυφαίων ευρωπαϊκών.
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ο άλλος μεγάλος στόχος έχει να κάνει με την αποδοτικότερη διαχείριση του προϊόντος που λέγεται επαγγελματικό βόλεϊ».

-Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι πλήρως... αποκεντρωμένο. Αυτό είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;
«Δεν είναι θέμα πλεονεκτήματος ή μειονεκτήματος, αλλά θέμα ικανοτήτων και διάθεσης προσφοράς. Το ΔΣ είναι 12μελές και όλοι οι συνάδελφοι ασχολούνται με στόχο την προσφορά και την ενίσχυση του θεσμού της Λίγκας. Όλα αυτά τα χρόνια η ΕΣΑΠ έχει λειτουργήσει σε πνεύμα πλήρους συνεργασίας μεταξύ των μελών της κι αυτή είναι και η δική μας βούληση ως νέο προεδρείο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μέλη απ’ όλα τα γεωγραφικά πλάτη της χώρας».

-Το νέο πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη, αλλά παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ισορροπία όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των ομάδων.
«Η τάση αποκέντρωσης που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε «ομάδες-πόλεις», αλλά και στις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να αγωνιστούν σε ένα περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αν δούμε παραδείγματα γειτονικών χωρών θα καταλάβουμε ότι «ομάδες-πόλεις» πρωταγωνιστούν και αναβαθμίζουν το βόλεϊ γενικότερα. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα μας χρειάζεται και τις μεγάλες ομάδες, αλλά και τις ομάδες που έχουν στήριξη από τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο μεγάλη δυναμική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: