Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Δύο λίμπερο στις... 14αδες των ομάδων


Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του παγκοσμίου βόλεϊ έλαβε η 31η Γενική Συνέλευση της FIVB που έγινε στο Ντουμπάι με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των ομοσπονδιών που ανήκουν στη δύναμη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Την ΕΟΠΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Θανάσης Μπελιγράτης, ο Ειδικός Γραμματέας Αχιλλέας Μαυρομάτης, ενώ αντιπρόεδρος της FIVB είναι ο Θεοφάνης Τσιόκρης.
Οι οκτώ σημαντικότερες αποφάσεις που θα ισχύσουν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο είναι: 1.Καθιερώνεται το δεύτερο λίμπερο σε κάθε ομάδα.
2.Στο φύλλο αγώνα θα δηλώνονται 14 αθλητές ή, αθλήτριες αντί 12 που ισχύει σήμερα.
3.Περιορίζονται οι παραβάσεις στο φιλέ. Μεταξύ αυτών δεν θα είναι παράβαση όταν ένας αθλητής ακουμπάει το φιλέ στο κάτω μέρος του.
4.Καθιερώνεται νέος ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης των πενταπλούν αθλητών και αθλητριών.
5.Τα συμβόλαια αθλητών θα έχουν μέγιστη διάρκεια έως 15 Μαϊου κάθε έτους, ημερομηνία που θα πρέπει να ολοκληρώνονται όλα τα Εθνικά και Επαγγελματικά Πρωταθλήματα.
6.Τις αποφάσεις για τον αριθμό των ξένων αθλητών που θα υπάρχουν σε κάθε επαγγελματική Ενωση θα τις λαμβάνει η οικεία ομοσπονδία που είναι αναγνωρισμένη από την FIVB και όχι οι Επαγγελματικές Ενωσεις (Λίγκες).
7.Οταν κάποιος αθλητής ή, αθλήτρια έχει δηλωθεί στην 22αδα κάποιας χώρας έστω κι αν τελικά δεν έχει αγωνιστεί θεωρείται ότι έχει συμμετάσχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της χώρας που δηλώνεται.
8.Καθιερώνεται η νέα μπάλα που παρουσίασαν από κοινού πρόσφατα η FIVB και η MIKASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: