Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Ηττα από την Σλοβακία


Η Εθνική ανδρών, παρουσιάστηκε με σημαντικές απουσίες (χωρίς τους Νίκο Ρουμελιώτη και Σωτήρη Τσέργα) κόντρα στην Σλοβακία και μοιραία γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-21, 25-23, 25-19) σετ, στη δεύτερη ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Λιγκ που φιλοξενούνται στη Ζίλινα.

Ο Αλέκος Λεώνης θέλησε να δοκιμάσει τους νέους και έδωσε «ανάσες» στον αρχηγό και βασικό διαγώνιο, Ρουμελιώτη, ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τον πασαδόρο Τσέργα, που τραυματίστηκε την Πέμπτη.

Ετσι, με τον Αγγελόπουλο στην πάσα, τον Τζούριτς διαγώνιο για πρώτη φορά και τον νεαρό Κανέλλο ως κεντρικό, η ελληνική ομάδα έπαιξε για το καλύτερο. Ομως, η απειρία ήταν φανερή στα κρίσιμα σημεία στο τέλος του κάθε σετ κι έτσι το 3-0 ήρθε φυσιολογικά.

O Aλέκος Λεώνης δήλωσε πάντως ευχαριστημένος από όσα είδε: «Το μεγάλο κέρδος ήταν η συμμετοχή τριών παικτών της εθνικής εφήβων και του Κανέλλου απέναντι στην ανδρική ομάδα της Σλοβακίας. Δεν χρησιμοποίησα τον Ρουμελιώτη γιατί ήθελα να τον προστατέψω. Έτσι κι αλλιώς και με αυτόν στην εξάδα δεν θα άλλαζε τίποτα. Έμεινα ευχαριστημένος από τον Αγγελόπουλο που έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική, βασικός πασαδόρος, αλλά και από τους Τζούριτς και Γκόρτσανιουκ».

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Εμάνουελ Ζανίνι): Μάσνι 2, Κοχούτ 10, Σοπκό 11, Νέμετς 19, Γιάνουσεκ 5, Κμετ 9, Πίπα (λ, 81%), Μπενζ, Τσερβέν.
ΕΛΛΑΔΑ (Αλέκος Λεώνης): Τζούριτς 10, Αγγελόπουλος 2, Γκόρτσανιουκ 9, Σμαραγδής 5, Καρυπίδης 13, Κανέλλος 1, Παπαδημητρίου (λ, 81%), Νικηφορίδης, Καραγιάννης 1, Φράγκος.

Ο Τσέργας θα χάσει και το κυριακάτικο ματς (15:00, Μ. Βρετανία), αλλά πιθανότατα θα προλάβει τους αγώνες της ερχόμενης εβδομάδας στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: