Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ηρακλής - Παναθηναικός ... τα συν και τα πλην

Τέσσερις μήνες μετά το θρίαμβο του Ηρακλή που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και κατέκτησε το πρωτάθλημα σε βάρος του κυπελλούχου Παναθηναϊκού, οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι σήμερα απέναντι στο φιλέ για τον πρώτο τίτλο της αγωνιστικής περιόδου 2007-08.

Πρόκειται για το 5ο Σούπερ Καπ που θα γίνει στο αχανές ΠΑΟΚ Σπορτς Αρένα στην Πυλαία και είναι αφιερωμένο στην κοινωνική εκστρατεία καταπολέμησης του καρκίνου του στήθους. Μοιραία, η διαφορά... στήθους των δύο ομάδων θα μετρήσει και θα κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα που αποτελεί την εναρκτήρια γιορτή της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ηρακλής και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν για 3η φορά αντίπαλοι σε Σούπερ Καπ. Το 2004 στη Λάρισα είχε επικρατήσει ο Ηρακλής σε έναν επεισοδιακό αγώνα και το 2006 είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση που είχε γίνει στη Λαμία.

Κρίστιανσον vs Μπερούτο
Και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν με νέο αγωνιστικό προφίλ, αφού έχουν αλλάξει προπονητές και θα έχουν την πρώτη μονομαχία μεταξύ του Σουηδού βετεράνου τεχνικού Αντερς Κρίστιανσον και του πολύ νεότερου και ενθουσιώδη Μάουρο Μπερούτο. Εννοείται πως και οι δύο έχουν ανάγκη αυτήν την κούπα για ένα ιδανικό ξεκίνημα των ομάδων τους, αλλά και για την προπονητική τους επιβεβαίωση. Και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν με πολλές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Το ενθαρρυντικό είναι ότι και φέτος δείχνουν ισορροπημένες στο δυναμικό τους και αυτός είναι καλός οιωνός για τη συνέχεια.

Πρωταθλητής Ευρώπης
Ο Ηρακλής έχει κάνει και ριζικές αλλαγές προσώπων εκτός βέβαια από τους Κράβαρικ, Σμαραγδή, Νίλσον, Μπρουκς που προέρχονται από την περσινή ομάδα. Σήμερα θα πλαισιωθούν από τον Βούλγαρο Πλάμεν Κονσταντίνοφ που επέστρεψε στην Ελλάδα και παρότι έχει τέσσερα ελληνικά πρωταθλήματα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Σούπερ Καπ. Θέση στο βασικό σχήμα θα έχει ο Λευκορώσος ακραίος Αλεξ Αχρεμ, καθώς ο Πορτορικανός Ριβέρα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι. Τα φώτα πέφτουν στον Γερμανό πασαδόρο Σίμον Τίσερ που είναι πρωταθλητής Ευρώπης με τη Φριντρισχάφεν το 2007, αλλά και στον Φρέντι Μπρουκς που θα αγωνιστεί λίμπερο.

Τρεις Βραζιλιάνους
Ανανεωμένος και ο Παναθηναϊκός, καθώς οι μοναδικοί παίκτες που έχουν μείνει από τη βασική εξάδα του περσινού Σούπερ Καπ είναι ο Ντάντε, ο Μαρτσέλο και ο Στεφάνου. Ο Πανταλέων με τον Ανδρεάδη είναι τραυματίες και οι Μπάεφ, Γκόμεζ, έφυγαν. Αντίθετα θέση στη βασική ομάδα προωθήθηκαν ο Αγκάμεζ και ο Γκιρτζίκης. Τα φώτα είναι στραμμένα στον τρίτο διεθνή Βραζιλιάνο Ρομπέρτο Μινούτσι Τζούνιορ, στον Κόβατς που μαζί με τον Γκιρτζίκη θα είναι το δίδυμο των κεντρικών αλλά και στον Χρύσανθο Κυριαζή που θα είναι η οπισθοφυλακή των ακραίων. Να σημειωθεί πως ο νεαρός Νίκος Παπαγγελόπουλος που από τον Ηρακλή πήγε στον Παναθηναϊκό είναι τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές επειδή δεν προσήλθε σε υποχρεώσεις της Εθνικής Εφήβων.

Πάντα παρών!
Ο Αντρέι Κράβαρικ περνάει σήμερα στην ιστορία σήμερα ως ο μοναδικός βολεϊμπολίστας που θα έχει αγωνιστεί και στα πέντε Σούπερ Καπ από το 1997 μέχρι το 2007. Τέσσερις αθλητές έχουν από δύο τίτλους και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες. Πρόκειται για τον Κράβαρικ (1997 με Αρη, 2004 με Ηρακλή), Γκιούρδας (2000 με Ολυμπιακός, 2004 με Ηρακλή), Μπάεφ (2004 με Ηρακλή, 2006 με Παναθηναϊκό) και Γκόμεζ (2000 με Ολυμπιακό, 2006 με Παναθηναϊκό). Στους προπονητές από έναν τίτλο έχουν οι Κώστας Χαριτωνίδης, Ντανιέλε Ρίτσι, Αλέκος Λεώνης και Φρανσίσκο Ντο Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: