Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ... ΗΡΑΚΛΗΣ



Οι κυανόλευκοι έδειξαν πιο έτοιμοι και παθιασμένοι απο τον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό και με τον κόσμο στο πλευρό τους κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν.

Ο αγώνας είχε πολλές ανατροπές, ένταση και με λίγα λόγια ήταν ένας πραγματικός τελικός Σούπερ Καπ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Σούπερ Καπ.

"Κυανόλευκο" ξεκίνημα
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και πήρε προβάδισμα 3 πόντων απο νωρίς καθώς με τα καλά σερβίς του Ντάντε και την κακή υποδοχή του Ηρακλή έκαναν το σκορ 1-4.

Οι παίκτες του Ηρακλή Κρίστιανσον κατάφεραν να επιστρέψουν, βελτίωσαν τόσο το σερβίς, όσο και την υποδοχή τους και στην συνέχεια πήραν προβάδισμα 3 πόντων κάνοντας το 10-7 ύστερα απο καρφί του Ντάντε που κατέληξε άουτ.

Οι πράσινοι έφεραν την διαφορά στον έναν πόντο, όχι όμως για πολύ καθώς οι παίκτες του Γηραιού έκαναν νέα αντεπίθεση και πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων με το σκορ να είναι 15-11. Το μπλοκ του Ηρακλή περιόρισε τον μεγάλο κίνδυνο των πρασίνων που ακούει στο όνομα, Ντάντε και η διαφορά ανέβηκε στους 5 πόντους με το σκορ να γίνεται 19-14.

Οι παίκτες του Μπερούτο μείωσαν σε 21-19 με το πολύ καλό σερβίς του Ντάντε, δεν κατάφεραν όμως να κάνουν κάτι παραπάνω και ο Ηρακλής κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-20.

"Πράσινη" απάντηση...
Οι πράσινοι έδειχναν να ξεπερνούν την απώλεια του πρώτου σετ και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ πήραν ένα προβάδισμα 1-3 όμως ο Ηρακλής έχοντας πολύ καλύ υποδοχή κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βελτίωσαν την υποδοχή τους και με τον Αγκάμεζ να ανεβάζει την απόδοση του και να καρφώνει τον Ηρακλή έκανε το 6-10.

Το πολύ καλό διπλό μπλοκ των Ντάντε και Κόβατς στον "επικίνδυνο" Νιλσόν έδωσαν προβάδισμα 5 πόντων στον ΠΑΟ με 10-15. Οι παίκτες του Κρίστιανσον δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και με σταθερότητα οι πράσινοι όχι μόνο διατήρησαν αλλά αύξησαν την διαφορά τους κάνοντας το 15-21.

Ο "Γηραιός" μείωσε σε 18-22, όμως το λάθος σερβίς του Σμαραγδή, έφερε το 19-24 και στην συνέχεια το αποτελεσματικό διπλό μπλοκ του Παναθηναϊκού χάρισε το σετ στους πρασίνους που ισοφάρισαν σε 1-1 σετ.

Σούπερ ανατροπή απο τον "Γηραιό" και...2-1
Στο τρίτο σετ τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό αλλά στο τέλος "χαμογέλασαν" οι κυανόλευκοι. Η καλή "πράσινη" άμυνα και ο "αποτελεσματικός" Κόβατς έδωσε μια μικρή διαφορά 2 πόντων με 5-7 στο τριφύλλι.

Ο Ηρακλής είδε την διαφορά να ανεβαίνει στους τέσσερις πόντους καθώς με το καρφί του Κόβατς έγινε το12-16. Με δυο άουτ του Ντάντε και καλές επιθέσεις του Γηραιού, οι παίκτες του Κρίστιανσον βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με το καρφί του Νίλσον έφεραν το παιχνίδι στα ίσια κάνοντας το 21-21.

Η λάθος υποδοχή του Στεφάνου έβαλε τον Ηρακλή για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 24-23 και στην συνέχεια οι παίκτες του "Γηραιού" κατάφεραν να "γυρίσουν" και να κατακτήσουν το σετ (25-23) περνόντας μπροστά με 2-1 (σετ).

Σωστή αντίδραση απο το τριφύλλι και...2-2
Το ''τριφύλλι'' παρά την ψυχρολουσία της απώλειας του τρίτου σετ, κατάφερε να ξεκινήσει δυναμικά και πήρε μια διαφορά έξι πόντων με το σκορ να διαμορφώνεται στο 8-14 και τους πάικτες του Ηρακλή να δείχνουν υπνωτισμένοι.

Με καλό μπλοκ και σταθερότητα στην επίθεση οι παίκτες του ΠΑΟ, διατήρησαν την διαφορά με το σκορ να γίνεται 15-20. Οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να επαναλάβουν τον άθλο του τρίτου σετ, μειώνοντας σε 20-22, όμως το καρφί του Αγκάμεζ και το λάθος στην επίθεση του Ηρακλή έδωσε το τέταρτο σετ στους πρασίνους με 25-20 και το Σούπερ Καπ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Μίλησε το "κυανόλευκο" πάθος
Στο τάι μπρέικ και οι δύο ομάδες έδειξαν πως ήθελαν πολύ την νίκη και το Σούπερ Καπ, όμως η ψυχραιμία των παικτών του Ηρακλή και τα λάθη του Μινούτσι έδωσαν μια διαφορά τριων πόντων στον Γηραιό με 6-3.

Οι πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν στο πόντο (7-6), όμως το μπλοκ του Κονσταντίνοφ στον Κόβατς έδωσε αέρα τριών πόντων στους κυανόλευκους (9-6). Απο εκεί και πέρα το τριφύλλι έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει με αποτέλεσμα οι παίκτες του Κρίστιανσον να ανεβάσουν κι άλλο την διαφορά (12-8) και να φαντάζουν ως ακλόνητο φαβορί για την νίκη.

Ο Φίσερ αιφνιδίασε το μπλοκ του ΠΑΟ και με πλασέ εκανε το 13-10. Το σερβίς του Αγκάμεζ κατέληξε άουτ και το σκορ έγινε 14-10. Στην συνέχεια οι πράσινοι μείωσαν σε 14-11, αλλά μέχρι εκεί...καθώς ο Ηρακλής πήρε την νίκη με 15-11 και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Σούπερ Καπ.

Τα σετ: 25-20, 19-25, 25-23, 20-25, 15-11

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κράβαρικ: Θα προσπαθήσουμε όπως κάθε χρονιά να πάρουμε τίτλους. Δεν είμαστε έτοιμοι αλλά πιστεύω ότι έχουμε μέλλον. Έχουμε νέους παίκτες και έμπειρους που μπορούν να πάιξουν καλό βόλεϊ. Ο πρώτος στόχος ήταν το Σούπερ Καπ και το πετύχαμε. Ήταν σημαντικό που κερδίσαμε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός αλλά το κυριότερο είναι να έχουμε υγεία. Πιστεύω οτι θα είμαι καλά στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ αλλά θα δείξει ο χρόνος. Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος..."

Κονσταντίνοφ: "Δεν είμαι ούτε μια εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη και κατακτήσαμε το πρώτο τίτλο. Είναι το πρώτο μου Σούπερ Καπ. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και σίγουρα δεν είναι έτοιμες και οι δυο ομάδες. Θα χρειαστούμε δυο μήνες περίπου για να βελτιωθούμε αλλά δείξαμε ότι είμαστε σταθεροί. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε μαχητικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη και σημαντικό είναι να έχουμε τύχη. Μακάρι να είμαστε τυχεροί και να μην έχουμε τραυματισμούς".

Σμαραγδής: "Δείξαμε πολύ καλή εικόνα και είναι πολύ σημαντικό πως και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ. Εμείς συνεχίζουμε και ελπίζουμε να γεμίζει το γήπεδο. Αποδείξαμε οτι θέλουμε όλους του τίτλους και κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ. Σίγουρα μας στεναχωρεί ο τραυματισμός του Κράβαρικ, ενός παίκτη που αξίζει την κούπα. Ελπίζω να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς".

Πετρέας: "Είμαι χαρούμενος αλλα και λυπημένος με τον τραυματισμό του μεγάλου αρχηγού.'Εχουμε πολλούς στόχους και θέλουμε να φτάσουμε σε κάθε διοργάνωση μέχρι το τέρμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: