Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

«Το θέλουμε»


Με βίντεο και προπόνηση ολοκληρώθηκε απόψε η προετοιμασία του πρωταθλητή Ηρακλή για τον αυριανό αγώνα του Σούπερ Καπ με τον Κυπελλούχο, Παναθηναϊκό που θα ξεκινήσει στις 20.30 στο «Paok Sports Arena» και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στη διεθνή εκστρατεία η «Η Μόδα καταπολεμά το καρκίνο του στήθους».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, που από φέτος είναι σε πόστο δεύτερου προπονητή, σχολιάζει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι γιατί οι βασικοί παίκτες της ομάδας ενσωματώθηκαν μόλις τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ενώ αξίζει να επισημάνουμε πως ο Χοσέ Ριβέρα φθάνει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και πολύ δύσκολα μπορούμε να τον συμπεριλάβουμε στα πλάνα μας. Βέβαια κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Η διαφορά είναι ότι στον Ηρακλή έγιναν περισσότερες αλλαγές όσο αφορά το έμψυχο δυναμικό ενώ ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αναλλοίωτο το βασικό κορμό του. Εμείς χρειαζόμασταν λίγο ακόμα χρόνο για να δέσουμε σαν ομάδα αφού έχουμε καινούριο πασαδόρο.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Για μας η κατάκτηση του Σούπερ Καπ δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος ωστόσο θα μπούμε μέσα στο γήπεδο με στόχο να πάρουμε τη νίκη και το κύπελλο. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και να αφήσουμε θετικά μηνύματα για τη συνέχεια. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος του Ηρακλή θα είναι παρών και σε αυτό το παιχνίδι και για μία ακόμη φορά θα μας δώσει την ώθηση για πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη κατάκτηση του κυπέλλου. Δεν υπάρχει καλύτερη τονωτική ένεση από τη κατάκτηση ενός κυπέλλου στο ξεκίνημα της χρονιάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διεθνής κεντρικός του Ηρακλή, Νίκος Σμαραγδής ο οποίος τόνισε: «Ουσιαστικά με αυτόν τον αγώνα ανοίγει η αυλαία της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Δεν είμαστε έτοιμοι 100% αλλά σίγουρα είναι ένας τίτλος που θέλουμε να κατακτήσουμε. Ανάλογες φιλοδοξίες βέβαια έχει και ο Παναθηναϊκός και για αυτό εκτιμώ πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ειδικά για αυτό το παιχνίδι πιστεύω ότι νικητής θα αναδειχθεί η ομάδα που θα δείξει τη καλύτερη αγωνιστική διάθεση. Δεν έχει να κάνει με προπονητικές τακτικές ή την προετοιμασία καθώς μετράμε μόλις μερικές ημέρες προπόνησης. Η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε μία εβδομάδα προετοιμασίας παραπάνω θα δείχναμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ο Ηρακλής έχει έμπειρες παίκτες που μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα και το αποδείξαμε και πέρυσι αυτό με τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το θετικό είναι ότι το Σούπερ Καπ θα γίνει φέτος στη Θεσσαλονίκη. Πραγματικά έχουν περάσει χρόνια από τότε η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε ανάλογη διοργάνωση. Ο κόσμος το χάρηκε πολύ και ελπίζω να το αποδείξει και με τη παρουσία του στο γήπεδο. Το Paok Sports Arena είναι ένα μεγάλο γήπεδο, αντάξιο των απαιτήσεων μίας τέτοιας διοργάνωσης. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει με τη παρουσία του να φθάσουμε στη κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Όλα αυτά τα χρόνια οι φίλαθλοι του Ηρακλή βρίσκονται κοντά στην ομάδα και ελπίζω να πράξουν το ίδιο και τη φετινή χρονιά αρχή γενομένης από το αυριανό παιχνίδι.

Εξάλλου και έπειτα από πρωτοβουλία της διοίκησης του Ηρακλή τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για καλό σκοπό. Ελπίζω το εγχείρημα του Ηρακλή να έχει επιτυχία και να βρει και άλλους μιμητές. Δεν πρέπει να θυμόμαστε τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς μόνο σε τέτοιες διοργανώσεις ή τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Αντίθετα πρέπει και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όλες οι ομάδες να συνεισφέρουν προσφέροντας έστω και τις εισπράξεις ενός αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

*Ο Πορτορικανός ακραίος Χοσέ Ριβέρα θα φτάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από τον πάγκο και δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί από τον Άντερς Κρίστιανσον που κάνει το ντεμπούτο του στον «γηραιό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: