Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

«Ετοιμοι, αλλά θυμωμένοι»

Τα νέα ήθη και η νέα φιλοσοφία στην ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού είναι φυσικό να εκπορεύονται από την κεφαλή του ΤΑΑ και αυτό φάνηκε από την ομιλία του προέδρου Βλάση Σταθοκωστόπουλου, ο οποίος δεν αρκέστηκε στις καθιερωμένες ευχές για μια καλή και επιτυχημένη χρονιά.

Στη δευτερολογία του ο Σταθοκωστόπουλος -και αφού συνεχάρη τον Μάουρο Μπερούτο για την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας- έδειξε για πρώτη φορά προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικά προς τους παίκτες ότι δεν θα ανεχθεί άλλη αποτυχημένη χρονιά και κυρίως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπερβεί τα εσκαμμένα.

«Θα αλλάξουμε όλοι»
«Συγχαίρω τον Μπερούτο για την επιτυχία του στο Euro. Οι επιτυχίες δεν έρχονται από τους παίκτες μεμονωμένα, αλλά από τις ομάδες. Οσοι βρισκόμαστε στο τμήμα βόλεϊ, από εμένα και τους συνεργάτες μου στο συμβούλιο μέχρι τους αθλητές και το προσωπικό, δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Δεν θα έχουμε την παλιά νοοτροπία. Θα αλλάξουμε όλοι για το καλό του Παναθηναϊκού και θα είμαι αμείλικτος σε όποιον δεν πειθαρχήσει σε αυτούς τους κανόνες» είπε ο Σταθοκωστόπουλος και έδειξε πως ακόμα δεν έχει ξεθυμάνει για την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος: «Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν λειτουργώ για το καλό του Παναθηναϊκού. Είμαστε ακόμα στενοχωρημένοι και θυμωμένοι για την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος».

«Αναλαμβάνω ευθύνες»
Στη συνέχεια έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και ειδικά προς τους αθλητές, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές προσώπων που έγιναν στη στελέχωση του τμήματος: «Πέρυσι κάναμε όλοι λάθη και τα πλήρωσε η ομάδα με την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος. Για αυτό έγιναν κάποιες αλλαγές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι έφυγαν είναι αυτοί που έχουν όλες τις ευθύνες. Κάθε άλλο, τους αγαπάμε και αναγνωρίζουμε όσα πρόσφεραν. Εγώ είμαι που αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Οποιος δεν αντιληφθεί τη νέα φιλοσοφία είναι καλύτερα να μην είναι μέλος αυτής της ομάδας».

«Σαν την Εθνική μπάσκετ»
Ο Σταθοκωστόπουλος, για να δώσει έμφαση στη δυναμική αλλά και στην οργάνωση της νέας ομάδας βόλεϊ, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την Εθνική μπάσκετ: «Το ότι κάνουμε μια επένδυση δεν σημαίνει ότι θα κερδίζουμε πάντα. Ατυχίες συμβαίνουν στον αθλητισμό. Προσωπικά θέλω ομάδα με αρχές και βάθος, που να αντέχει στα δύσκολα και να μας κάνει υπερήφανους. Οπως η Εθνική μπάσκετ. Θέλω να τη συγχαρώ γιατί έχει πετύχει πολλά και η πορεία της δεν είναι τυχαία. Σε αυτό το επίπεδο θέλω να φτάσουμε κι εμείς».

«Εξιλέωση με Σούπερ Καπ»
Αύριο το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα μείνει μέχρι τη Δευτέρα για τον αγώνα Σούπερ Καπ με τον Ηρακλή. Ο Σταθοκωστόπουλος ζήτησε από τους παίκτες να του φέρουν την κούπα ως εξιλέωση για την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος. «Εάν θα πετύχουμε ή όχι τους στόχους μας θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αλλά είναι δεν είναι είδηση ότι ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στόχο την κατάκτηση και των τεσσάρων τίτλων της χρονιάς. Ξεκινάμε με το Σούπερ Καπ και ο μεγάλος μας στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε ο Σταθοκωστόπουλος.

Αιχμές για την Εθνική
Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός Βλάσης Σταθοκωστόπουλος νωρίτερα είχε αφήσει αιχμές για το επιτελείο της Εθνικής Ανδρών όσον αφορά τους σοβαρούς τραυματισμούς των τριών διεθνών παικτών (Ανδρεάδη, Πανταλέων, Λάππα), οι οποίοι ακόμα δεν έχουν επανέλθει πλήρως: «Εχουμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα που πηγάζουν από την εθνική ομάδα. Τρεις παίκτες μας γύρισαν τραυματίες από την Εθνική, έχοντας πολύ σοβαρά προβλήματα. Ετσι, αναγκαστήκαμε να συμπληρώσουμε το ρόστερ μας με περισσότερους παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: