Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

«Νταμπλ και ευρωπαϊκή διάκριση»

Την ομάδα βόλεϊ της αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο (29-30/9) παρουσίασε ο Ολυμπιακός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (27/9) ο Ερασιτέχνης σε αίθουσα του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, έκανε την παρουσίαση των φετινών μεταγραφών, ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που απασχόλησαν ή απασχολούν την «ερυθρόλευκη» ομάδα, όπως το ζήτημα της ελληνοποίησης του Τζούριτς, τον «χαμένο» ακραίο και τους στόχους του συλλόγου.

«Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να έχει κάθε χρόνο τους ίδιους στόχους. Η ιστορία του συλλόγου δε μας επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Γνωρίζουν όλοι πάρα πολύ καλά ότι από το 1990 που είμαι πρόεδρος η ομάδα έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους. Εχει πάρει πρωταθλήματα, κύπελλα, τίτλους στην Ευρώπη και έχει συμμετάσχει σε φάιναλ-φορ. Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνει πάντα. Ετσι και φέτος οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και η διάκριση στην Ευρώπη. Εκ των προτέρων κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα επιτευχθεί καθώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Δυστυχώς οι αστάθμητοι παράγοντες ήταν καθοριστικοί ώστε κάποιες χρονιές η ομάδα να μην πετύχει τους βασικούς της στόχους», τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: « Στη διοίκηση πιστεύουμε πολύ στην αξία του τεχνικού τιμ και την αξία των αθλητών. Πιστεύουμε ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και αν συμβεί αυτό θα έρθουν και οι τίτλοι. Γι' αυτό άλλωστε αποκτήσαμε διεθνείς Ελληνες και ξένους αθλητές».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Σωτήρης Δρίκος, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή διαθέτει πέντε 'Ελληνες διεθνείς. Εχει τρεις νέους σε ηλικία ξένους με πολλές συμμετοχές στις εθνικές τους ομάδες και έχει τους καλύτερους νέους αθλητές κάτω των 20 ετών. Με βάση αυτό το ρόστερ μπορούμε να διεκδικήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση. Αρχική επιδίωξη ήταν να ανανεώσουμε ηλικιακά την ομάδα αλλά και να αποκτήσουμε φιλόδοξους σε ό,τι αφορά τους στόχους αθλητές. Σε ό,τι αφορά τον νέο Ολυμπιακό προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε ένα νέο τρόπο παιχνιδιού, αυτόν που επιβάλλει το παγκόσμιο βόλεϊ. Δηλαδή, ταχύτητα, δύναμη, καλή κάλυψη των χώρων στην άμυνα και καλό σερβίς. Κάποια απ' αυτά τα έχουμε ήδη διορθώσει, κάποια όχι. Αλλωστε, λόγω των πολλών διεθνών, η ομάδα συγκεντρώθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες και θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους του Ολυμπιακού. Στόχος είναι η βελτίωση όχι μόνο του συνόλου αλλά και ατομικά των αθλητών. Πρέπει να είναι πάντα στόχος του Ολυμπιακού να τροφοδοτεί με πολλούς και καλούς αθλητές τις εθνικές ομάδες».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης, δήλωσε: «Θα ήθελα ως αρχηγός να καλωσορίσω τα νέα παιδιά καθώς και το προπονητικό τιμ καθώς πέρυσι αντιμετώπισα πρόβλημα τραυματισμού και δεν είχα τη δυνατότητα να δουλέψω. Για τη φετινή χρονιά είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια λειτουργούμε ως ομάδα και το προπονητικό τιμ δουλεύει με πρόγραμμα. Στόχος όλων είναι να φτάσουμε την ομάδα βήμα προς βήμα στην κορυφή».

Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου ευχήθηκε «υγεία σε όλους και πάντα επιτυχίες», ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ δήλωσε πως «ελπίζω να πάνε όλα καλά. Να σημειώσουμε επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και να κάνουμε τους φίλους του Ολυμπιακού να έρθουν κοντά μας και να παρακολουθούν την ομάδα». Ο Κράσιμιρ Γκαϊντάρσκι είπε ότι «γνωρίζω ότι ήρθα στον ιστορικότερο και μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας που έχει μεγάλους στόχους. Ιδιοι είναι και οι δικοί μου και θα προσπαθήσω κι εγώ για να τους πετύχουμε».

Ο Ιβάν Μάρκες επεσήμανε πως «είναι τιμή μου που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα βλέπουν από μένα σε κάθε ματς τον καλύτερο εαυτό μου», ενώ ο Μίταρ Τζούριτς μίλησε για την ελληνοποίησή του: «Εγώ θα ήθελα να μιλήσω για το θέμα της ελληνοποίησής μου. Να ξέρουν όλοι ότι έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα. 'Ολοι με υπολογίζουν ως 'Ελληνα. Εδώ τέλειωσα το σχολείο. Εδώ θα πάω Πανεπιστήμιο και ελπίζω σύντομα να λυθεί το θέμα μου και να αποκτήσω επιτέλους το ελληνικό διαβατήριο. Παράλληλα είναι τιμή μου που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και είμαι συμπαίκτης με όλους αυτούς τους μεγάλους αθλητές».

Ο «πιτσιρικάς» Παύλος Κουζούνης ήταν πανευτυχής: «Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τη διοίκηση και τον προπονητή. Δίνουν μια ευκαιρία σ' έναν αθλητή από τα τμήματα υποδομής να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πρώτη ομάδα. Υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω με την απόδοσή μου».

Ο Σωτήρης Τσέργας ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή που μού έδωσαν την ευκαιρία να είμαι μέλος της κορυφαίας ελληνικής ομάδας στο βόλεϊ και θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω».

Τέλος, ο Θεόκλητος Καρυπίδης τόνισε: «Λόγω των υποχρεώσεών μας στην Εθνική, είμαστε πολύ λίγες μέρες μαζί. Θέλω όμως να πω ότι συνάντησα εξαιρετικούς χαρακτήρες, πολύ καλούς αθλητές και ελπίζω όλοι μαζί να συνεισφέρουμε για να έχει μια καλή αγωνιστική χρονιά ο Ολυμπιακός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: