Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

«Δεν είμαστε έτοιμοι»


Μπορεί να κάνουν ντεμπούτο σήμερα στους πάγκους των ομάδων τους, αλλά τόσο ο προπονητής του Ηρακλή Αντερς Κρίστιανσον όσο και του Παναθηναϊκού Μάουρο Μπερούτο γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα και συμφωνούν απόλυτα στο ότι οι ομάδες τους δεν είναι έτοιμες.

«Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι γιατί οι βασικοί παίκτες της ομάδας ενσωματώθηκαν μόλις τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ αξίζει να επισημάνουμε πως ο Χοσέ Ριβέρα φτάνει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Δύσκολα μπορούμε να τον συμπεριλάβουμε στα πλάνα μας. Βέβαια, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Η διαφορά είναι ότι στον Ηρακλή έγιναν περισσότερες αλλαγές όσο αφορά το έμψυχο δυναμικό, ενώ ο Παναθηναϊκός διατήρησε αναλλοίωτο το βασικό κορμό του. Εμείς χρειαζόμασταν λίγο ακόμα χρόνο για να δέσουμε σαν ομάδα, αφού έχουμε καινούργιο πασαδόρο» δήλωσε ο Κρίστιανσον και για να αποφορτίσει το κλίμα πρόσθεσε: «Το Σούπερ Καπ δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, ωστόσο θα μπούμε μέσα στο γήπεδο με σκοπό να πάρουμε τη νίκη και το κύπελλο. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και περιμένουμε τον κόσμο του Ηρακλή».

Δέκα χρόνια μετά...
Ο Μάουρο Μπερούτο υπογράμμισε την επιστροφή του στην Ελλάδα έπειτα από μια δεκαετία (ήταν συνεργάτης του Μοντάλι στον Ολυμπιακό): «Είναι ο πρώτος μου επίσημος αγώνας μετά το 1998. Θα αναμετρηθούν δύο μεγάλες ομάδες. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει ποιοτικός αγώνας. Εχουμε απώλειες λόγω τραυματισμών και η ομάδα μαζεύτηκε πριν από τρεις ημέρες. Αυτό δεν αποτελεί άλλοθι. Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και περιμένω να μας βγει η λίγη δουλειά που κάναμε αυτές τις ημέρες. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κατακτήσει αυτό το κύπελλο όπως και τα υπόλοιπα».

*Σήμερα θα γίνει και στην Ιταλία το Σούπερ Καπ μεταξύ της Τρεβίζο και της Ρόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: