Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Στην Ανδόρα με ανανεωμένη ομάδα

Στην Ανδόρα θα δώσει τις πρώτες εξετάσεις της, η νέα φουρνιά του κυπριακού βόλεϊ. Η ανανεωμένη εθνική μας ομάδα των ανδρών, ρίχνεται την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2010, στη μάχη του α’ ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (κατηγορία μικρών κρατών), με ζητούμενο την πρόκριση στην τελική φάση, αλλά για να διαπιστωθεί η προοπτική της.
Ο νέος ομοσπονδιακός μας προπονητής Κώστας Δεληκώστας, σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, προτίμησε νέα, ταλαντούχα παιδιά, στα οποία θα δώσει τις ευκαιρίες να κάνουν το μεγάλο άλμα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι από την ομάδα που κέρδισε πέρυσι το χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ 2009, στην Ανδόρα βρίσκονται μόνο τέσσερις διεθνείς. Οι Νίκος Κολάς, Αγγελος Αλεξίου, Μαρίνος Παπαχριστοδούλου και Βλάτο Κνέζεβιτς. Όλοι οι υπόλοιποι (Αχιλλέας Πετρακίδης, Πάνος Ηρακλέους, Στέλιος Μασιάς, Δημήτρης Αποστόλου, Σάββας Σάββα, Μάριος Χρυσοστόμου, Μίμης Παμπακάς και Στέλιος Μιχαήλ), αναμφίβολα με τεράστια προσφορά στα εθνικά μας συγκροτήματα, έμειναν εκτός αποστολής για διάφορους λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς και οι τραυματισμοί των Αχιλλέα Πετρακίδη και Χρίστου Κτωρίδη, ενώ κάποιοι διεθνείς αποφάσισαν να ασχοληθούν αποκλειστικά με το Μπιτς Βόλεϊ.
Πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη και προτεραιότητα αποτελεί η συνεχής πρόοδος. «Θέλουμε να δούμε αυτά τα νέα παιδιά σε συνθήκες επίσημων αγώνων και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση που θα γίνει κατορθωτός αν εξασφαλίσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Θα δώσουμε τρεις αγώνες, θέλουμε να πετύχουμε τρεις νίκες και να ξεκινήσουμε σιγά – σιγά να υλοποιούμε ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό που δεν περιορίζεται στην κατηγορία Μικρών Κρατών Ευρώπης», δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Κώστας Δεληκώστας.
Οι υποχρεώσεις της εθνικής μας αρχίζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου το μεσημέρι (12:00) με αντίπαλο τα Νησιά Φαρόε, ενώ το Σάββατο 18 Ιουνίου (12:00) θα αντιμετωπίσει την Σκοτία και ακολούθως (21:00) την Ιρλανδία. Θα ολοκληρώσει τους αγώνες της στον όμιλο την Κυριακή 19 Ιουνίου (19:30) με αντίπαλο τη γηπεδούχο Ανδόρα. Από τον όμιλο για την τελική φάση που θα γίνει τον Ιούνιο του 2011 θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες. Το τριήμερο 18-20 Ιουνίου θα διεξαχθούν και οι αγώνες του β’ ομίλου στη Μάλτα με τη συμμετοχή των ομάδων του Σαν Μαρίνο, της Ισλανδίας, της Μάλτας και του Λουξεμβούργου.
Παρά την έλλειψη φιλικών αγώνων, ο Κώστας Δεληκώστας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους παίκτες που αποτελούσαν την προεθνική και έδωσαν τον καλύτερους εαυτό στις προπονήσεις. Στην αποστολή συμπεριέλαβε τους ακόλουθους: Νίκος Κολάς (αρχηγός), Ιωάννης Κοντός, Γαβριήλ Γεωργίου, Άνθιμος Οικονομίδης, Αυγουστίνος Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Βλάντο Κνέζεβιτς, Ιωάννης Χατζηφιλίππου, Άγγελος Αλεξίου, Αλέξανδρος Παναγίδης, Μαρίνος Παπαχριστοδούλου και Βασίλης Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: