Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μέτρησε φίλους, ξέρει εχθρούς και αντιπάλους


Η περιπέτεια τελείωσε. Τα λαμόγια και όλοι όσοι συμπορεύθηκαν μαζί τους, πήραν το μάθημα τους. Το δίκαιο επικράτησε. Ίσως πρέπει να τονισθεί για μια ακόμα φορά ότι ο Ηρακλής δεν ζήτησε και δεν πήρε κάτι που δεν δικαιούταν. Ζήτησε και τελικά πήρε αυτό που ο Σάββας και οι άλλοι δυο της επιτροπής του στέρησαν ετσιθελικά. Το δικαίωμα να κριθεί με τα ίδια μέτρα και σταθμά που κρίθηκαν ΟΛΟΙ οι άλλοι. Αυτό το δικαίωμα του στερούσε η πρωτοβάθμια απόφαση.

Ο λαός λέει «τέλος καλό όλα καλά». Και συνήθως το λέει όταν θέλει να συγχωρέσει κάποιον. Όταν θέλει να αφήσει πίσω του κάτι. Όταν με άλλα λόγια θέλει να ξεχάσει. Στον Ηρακλή δεν έχουν σκοπό, και καλά κάνουν που δεν το έχουν σκοπό, να ξεχάσουν. Και κυρίως δεν έχουν σκοπό να ξεχάσουν αυτούς που βρέθηκαν δίπλα τους και εκείνους που βρέθηκαν απέναντι τους. Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν πιο επικίνδυνοι. Αυτοί που έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν τι παιχνίδι παίζονταν ή όσοι συνειδητά πήγαν με τους….απέναντι. Άλλωστε τώρα όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Εκείνο που αξίζει τώρα να αναφερθεί είναι ότι ο Ηρακλής στο διάστημα αυτής της περιπέτειας μέτρησε φίλους (που βρέθηκαν στον απλό κόσμο πολλών ομάδων), εχθρούς (όλο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο) και αντιπάλους. Μέτρησε αυτούς που στάθηκαν δίπλα του, αλλά και εκείνους που σφύριξαν αδιάφορα ή συντάχτηκαν με όσους έκαναν ότι μπορούσαν (μέχρι που…..αγόρασαν συναλλαγματικές) για να μην αποδοθεί δικαιοσύνη.
Οι κυανόλευκοι τους ξέρουν όλους. Κυριολεκτικά όλους. Και έχουν καταγράψει τα πάντα. Απαντήσεις θα δοθούν σε όλους. Ο καθένας όμως στην ώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: