Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Η συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα

Η συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Λιγκ των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών με αντιπάλους τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Τουρκίας παραχωρήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου στο Δημαρχείο Πατρών.
Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων Γιώργος Ζαφειρόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η ΕΟΠΕ επέλεξε την πόλη της Πάτρας για να φιλοξενήσει τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πόλη μας διαθέτει τέτοιες αθλητικές εγκαταστάσεις που της επιτρέπουν να διοργανώνει τέτοιου επιπέδου αγώνες. Ελπίζουμε να είναι καλή η φιλοξενία και να έχουν καλή διαμονή όλες οι ομάδες. Και, φυσικά, ελπίζουμε ο φίλαθλος κόσμος της Πάτρας να έρθει στο γήπεδο και τις δύο ημέρες και να στηρίξει την προσπάθεια των ομάδων μας».
Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης Πάτρας, Νίκος Μακρής τόνισε: «Εκ μέρους του ΟΝΑΠ και του πρόεδρου του, Ιωάννη Κασίμη, καλωσορίζουμε τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Τουρκίας καθώς και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Χουμπ Φαν Μπουλ.
Θέλω να αναφερθώ στους δύο προπονητές των εθνικών συγκροτημάτων και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, που κατ’ ουσίαν είναι η ανασυγκρότηση και ανανέωση των εθνικών ομάδων. Καλή επιτυχία στο έργο τους. Θέλω να χαιρετίσω την παρουσία στην Πάτρα του αρχηγού της Εθνικής Νίκου Ρουμελιώτη, στον οποίο θέλουμε να πούμε ότι οι φίλαθλοι της πόλης δεν τον ξεχνάμε ποτέ γιατί επάνω του χτίστηκε το οικοδόμημα του Πατρινού βόλεϊ. Είναι ο αρχηγός της ανάπτυξης. Καλούμε τους φιλάθλους στο γήπεδο και στέλνουμε ενθαρρυντικά μηνύματα στους προπονητές, ότι έχουν την υποστήριξη όλων των Πατρινών».
Τον λόγο πήρε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Βόλεϊ Χάρης Σπηλιάκος, ο οποίος υπογράμμισε: «Εκ μέρους ΕΟΠΕ και της οργανωτικής επιτροπής, ευχαριστούμε τον δήμαρχο Πατρέων, για τη φιλοξενία και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και της διοργάνωσης. Καλή επιτυχία στους παίκτες. Θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε ένα κατάμεστο γήπεδο με αντιπάλους τις ομάδες της Τουρκίας».
Χουμπ Φαν Μπουλ (εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας): «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ εκ μέρος της CEV για τους αγώνες. Το Ευρωπαϊκό Λιγκ είναι το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο για τις εθνικές ομάδες και περιμένω συναρπαστικά ματς αύριο και μεθαύριο».
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών Γκόρντον Μέιφορθ δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Πάτρας, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο και όλους τους διοργανωτές. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την εθνική και τους φιλάθλους της Πάτρας να μπορέσουν να δουν ταυτόχρονα δύο αγώνες στην ίδια τοποθεσία, ανδρών και γυναικών. Είμαι λίγο καιρό στην Ελλάδα αλλά είχα την ευκαιρία να μάθω λίγη από την ιστορία της χώρας σας και ξέρω ότι το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε τους Τούρκους θα δώσει έξτρα κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι ένας παραπάνω λόγος να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδο».
Ο εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας των Γυναικών Τζιοβάνι Καπράρα, επισήμανε: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που θα αγωνιστούν εδώ, στην Πάτρα. Είναι καλό που θα παίξουν σε μία διαφορετική πόλη από την Αθήνα. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο της πόλης που μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε εδώ. Εύχομαι να προσφέρουμε πολύ καλό θέαμα σε όλους τους φιλάθλους κι ελπίζω να εκτιμήσουν τη δουλειά που κάνουμε μέχρι τώρα με μία πολύ νέα εθνική ομάδα.
Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Νικολέττα Κουτουξίδου είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη φιλοξενία. Μέχρι τώρα όλα είναι πολύ όμορφα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις κι ελπίζουμε να ακολουθήσουν θετικά αποτελέσματα. Μέλημά μας είναι να κάνουμε παιχνίδια που θα τα ευχαριστηθούμε κι εμείς οι ίδιες γιατί θέλουμε η κούραση και η προσπάθεια που καταβάλλουμε να επιβραβευτούν με καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα ώστε να ικανοποιηθούμε όλοι. Και εμείς και ο προπονητές και οι φίλαθλοι».
Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Νίκος Ρουμελιώτης τόνισε : «Θα ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μακρή για τα όμορφα λόγια του. Όταν έμαθα ότι θα φιλοξενηθεί τουρνουά στην Πάτρα χάρηκα πολύ. Είναι τιμή για εμένα και τους Πατρινούς να είναι εδώ η Εθνική ομάδα. Κα τιμή για εμένα προσωπικά να παίζω μπροστά στο δικό μου κοινό. Τους έχω αγαπήσει και με έχουν αγαπήσει. Περιμένω να έρθουν να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Είναι ιδιαίτερα τα παιχνίδια με την Τουρκία. Πρέπει να φέρουμε καλά αποτελέσματα αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα τελικά του φάιναλ-4».
Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής των Ανδρών Μάριος Γκιούρδας δήλωσε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη της Πάτρας για τη βοήθεια της στο να διεξαχθεί αυτή η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Λιγκ στην πόλη. Όταν μπαίνουν στο τραπέζι κάποιες πόλεις, σκέφτεσαι πώς θα γίνει η επιλογή. Επιλέχθηκε η Πάτρα γιατί καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για το ελληνικό βόλεϊ και η ΕΟΠΕ θέλει να αναγνωρίσει ότι η Πάτρα μπορεί να θεωρείται μία “βολεϊκή” πόλη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για τις δύο εθνικές. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη στα παιχνίδια με την Τουρκία αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις για συνέχεια στη διοργάνωση. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η παρουσία του κόσμου και είναι σημαντικό να δούμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου».
Τέλος, ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Γυναικών Βαγγέλης Περόπουλος είπε: «Εκ μέρους της εθνικής Γυναικών θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη δημοτική αρχή της Πάτρας για την αποδοχή της φιλοξενίας της ομάδας των Γυναικών και φυσικά των Ανδρών. Ως άνθρωπος του βόλεϊ γνωρίζω ότι το προπονητικό κέντρο της Πελοποννήσου στο βόλεϊ είναι η Πάτρα. Δεν δίνει πρώτη φορά εξετάσεις σε επίπεδο διοργανώσεων και είμαστε σίγουροι ότι και στα τέσσερα παιχνίδια ο κόσμος θα είναι κοντά στις ομάδες, οι οποίες είναι ανανεωμένες, κι έχουν πιο μακροπρόθεσμο στόχο, ειδικά οι Γυναίκες. Είναι γνωστό το πάθος από τους ανθρώπους την περιφέρειας και το ότι αγαπούν το βόλεϊ. Ιδίως πόλεις όπως η Πάτρα. Η Πάτρα εκπροσωπείται και από άνδρες και γυναίκες στα πρωταθλήματα. Εύχομαι σύντομα να έχει και στην Α1 στις γυναίκες ομάδα ώστε να εκπροσωπείται η Πάτρα στις κορυφαίες κατηγορίες και από τα δύο φύλα. Περιμένουμε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: