Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη Τύπου για το ΛΟΥΞ Volley Cup 2010

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της διεξαγωγής του ΛΟΥΞ Volley Cup 2010, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαρτίου, στις 18.30 στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου έγινε τη Δευτέρα (22/3) στα γραφεία της ΕΟΠΕ. Μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΟΥΞ, Πλάτων Μαρλαφέκας, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης, ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Σωτήρης Πανταλέων, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Δημήτρης Σουλτανόπουλος, ενώ η συνέντευξη τελείωσε με τον πρότζεκτ μάνατζερ της διοργάνωσης, Λεωνίδα Καραϊσκο.
 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Στέλιος Προσαλίκας, δήλωσε: «H ΕΟΠΕ,  πραγματοποίησε πέρυσι μία υπέροχη διοργάνωση και θέλω να πιστεύω ότι και ο φετινός τελικός θα είναι σαν πέρυσι, αλλά και ακόμα καλύτερος. Θέλω να ευχαριστήσω τη ΛΟΥΞ και τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, για τη βοήθεια που μας δίνει και μας στηρίζει όπως και πέρυσι, καθώς και τα Ολυμπιακά Ακίνητα, που και φέτος, μας παραχωρούν αυτό το στολίδι. Υπόσχομαι να επιστρέψουμε το γήπεδο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ευχαριστώ, επίσης και την ΕΡΤ, που μας έδωσε ζώνη υψηλής ακροαματικότητας. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».
 
Για την επιλογή να γίνει το final-4 γυναικών με οπαδούς των δύο ομάδων: «Σε τέτοιες καταστάσεις προτιμούνται τα νησιά. Όπως όλοι είδαμε, η Αστυνομία έκανε πολύ καλά το έργο της στην Κρήτη. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν στα Χανιά και οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο και δεν συναντήθηκαν ποτέ. Έγιναν και 17 συλλήψεις και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική αστυνομία. Στην Αθήνα, μία τόσο μεγάλη πόλη, δεν μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν προτάσεις και, αν έχει κάποιος να μας προτείνει κάτι διαφορετικό, πολύ ευχαρίστως να μας το πει».
 
Για το κατά πόσο συμφωνεί που ο νικητής του Κυπέλλου εξασφαλίζει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Αυτό το θέμα θα ξανασυζητηθεί με την ΕΣΑΠ. Δεν είναι προσωπική υπόθεσή μου και σαν ΕΟΠΕ ομολογώ ότι θέλει συζήτηση. Αυτό το μοντέλο σίγουρα διαφυλάσσει τις μεγάλες ομάδες, αλλά σίγουρα δεν είναι λόγος για να έρθουμε σε κόντρα με την ΕΣΑΠ».
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΟΥΞ, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε: «Πάντα προσπαθούμε σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις να δηλώνουμε ‘’παρών’’. Είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι από την περσινή γιορτή του βόλεϊ και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα είναι ακόμα καλύτερη. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες και ελπίζω, μέσα από αυτό, να βγει κερδισμένο το ελληνικό βόλεϊ».
 
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης, υπογράμμισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που είμαστε εδώ. Είναι μια γιορτή αυτός ο τελικός και, πέρα από τον στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου θέλω να χαρούμε αυτόν τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της αναμέτρησης. Δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών και ο Σαμικά είναι έτοιμος για να αγωνιστεί», ενώ, αναφερόμενος στην απουσία των οπαδών, τόνισε: «Το πιο σωστό που πρέπει να γίνεται σε κάθε τέτοια διοργάνωση, είναι ένα. Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου. Εάν συμβεί αυτό, τότε όλα θα πηγαίνουν καλά».
 
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων, σχολίασε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ και τους χορηγούς, γιατί θα παίξουμε σε ένα ωραίο γήπεδο με υπέροχη ατμόσφαιρα. Θα αγωνιστούν οι δύο καλύτερες ομάδες και ελπίζω να το απολαύσουν όλοι. Δεν το βλέπω σαν μία ρεβάνς για την περυσινή ήττα μας. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Εξάλλου, έχουν αλλάξει πολύ παίκτες και από τα δύο ομάδες», ενώ, σχετικά με τη μία παρουσία των οπαδών των δύο ομάδων, δήλωσε: «Εμένα μου αρέσει και αυτή η ατμόσφαιρα και η άλλη. Το βασικό, όμως, είναι η σωματική ακεραιότητά μας».
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, είπε: «Πέρυσι ήταν μία υπέροχη ατμόσφαιρα και ελπίζω το ίδιο όμορφα να είναι και φέτος, ενώ εύχομαι να έχουμε και το ίδιο αποτέλεσμα. Θα προτιμούσα να είχαμε ένα final-4 ή final-8, αλλά με αυτά που συνέβησαν στην Πάτρα, είναι καλύτερα έτσι».
 
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένας καλός αγώνας και στο τέλος θα κερδίσει ο καλύτερος και ίσως και ο πιο τυχερός. Μακάρι να είχαμε και τους οπαδούς μας κοντά μας, αλλά με αυτά που γίνονται, είναι καλύτερα ο τελικός να διεξαχθεί με αυτό το μοντέλο».
 
Τέλος, ο πρότζεκτ μάνατζερ της διοργάνωσης, Λεωνίδας Καραϊσκος, είπε: «Εμείς, ως ομοσπονδία, δεν βλέπουμε αυτόν τον τελικό ως αποκλεισμό των φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά για να δείξουμε την αγάπη μας στους φορείς του αθλήματος, φέρνοντάς τους στο γήπεδο. Και φέτος θέλουν να έρθουν τα σχολεία που βρέθηκαν πέρυσι και αυτό είναι μία προίκα για μας. Σίγουρα, η διοργάνωση δεν θα είναι εύκολη, αλλά πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας. Από το πρωί του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί στο γήπεδο διάφορες εκδηλώσεις, που θα ολοκληρωθούν στις 14.00, με τη διεξαγωγή του τελικού της ΕΣΠΕΔΑ. Μέχρι στιγμής, έχουμε από 15 σχολεία και 700 αιτήσεις για να βρεθούν στο γήπεδο και τις υπόλοιπες μέρες αναμένεται να αυξηθεί και άλλο αυτός ο αριθμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: