Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η Εθνική ομάδα Beach Volley παρουσίασε τους στόχους της για το 2010

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με αφορμή την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς 2010, παρουσίασαν τον νέο προπονητή τους, τον Γερμανό Κρίστοφ Ντίκμαν, αποκάλυψαν τον βασικό στόχο τους, που είναι η συμμετοχή στο ολυμπιακό τουρνουά του 2012 και αναφέρθηκαν στα πρώτα δείγματα γραφής τους ως ομάδα, που έγιναν το 2009 και ήταν άκρως ικανοποιητικά.
«Το 2009 ήταν μια μεταβατική χρονιά για εμάς εφόσον για πρώτη φορά θα δοκιμάζαμε τις δυνάμεις μας ως ομάδα, μιας και τα τελευταία χρόνια συνηθίζαμε να είμαστε αντίπαλοι. Ακόμη έπρεπε να αλλάξουμε διάφορα στοιχεία στο παιχνίδι μας, σε σχέση με αυτά που κάναμε παλιότερα, οπότε αυτομάτως υπήρχε μια μικρή ανασφάλεια σχετικά με το αν αυτές οι αλλαγές θα είχαν αποτέλεσμα», δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη και συμπλήρωσε: «Τελικά τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε, αρχής γενομένης με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό σιρκουί στην Ισπανία και έπειτα την κατάκτηση ενός ακόμη ασημένιου μεταλλίου αυτή τη φορά στο Grand Slam της Μασσαλίας, στο πλαίσιο του παγκοσμίου σιρκουί. Έτσι διαπιστώσαμε από πολύ νωρίς ότι η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και με σκληρή δουλειά μπορεί να φτάσει ψηλά. Θεωρώ ότι η 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και είναι πέραν των προσδοκιών που είχαμε εξαρχής. Στόχος από ένα σημείο και μετά ήταν η σταθερότητα στα αποτελέσματα κάτι που το καταφέραμε και με το παραπάνω και μας γεμίζει με αισιοδοξία για την σεζόν που ξεκινά σε λίγο καιρό».
Τα θετικά αποτελέσματα φυσικά δεν ήρθαν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της σκληρής και συστηματικής δουλειάς αλλά και της εκπληκτικής χημείας ανάμεσα στη Μαρία και τη Βίκυ!
«Δε θα μπορούσαμε να προβλέψουμε πως θα εξελισσόταν αυτή η συνεργασία, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο χημείας. Είναι γεγονός ότι αυτό το στοιχείο παίζει καθοριστικό ρόλο στο άθλημα μας. Σε άλλες ομάδες αποτελεί ατού και σε άλλες μειονέκτημα. Παρόλο που ήμασταν στο ίδιο team, δε γνωριζόμασταν αρκετά ώστε να έχει αναπτυχθεί μια προσωπική σχέση και ήταν ερωτηματικό πως θα νιώθουμε στο γήπεδο σα συμπαίκτριες. Τελικά, νιώσαμε πράγματι από την αρχή «ομάδα» και διαχειριστήκαμε όλες τις καταστάσεις που προέκυψαν πολύ καλά. Τώρα αισθάνομαι ότι έχουμε πολύ καλά θεμέλια σαν δίδυμο, πολύ αποτελεσματικό κώδικα μέσα στο γήπεδο και εποικοδομητική επικοινωνία έξω από αυτό. Έχουμε πλέον τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά ό, τι προκύψει», υποσχέθηκε η Μαρία Τσιαρτσιάνη.
Το 2009 περιελάμβανε μία δεύτερη θέση σε τουρνουά του ευρωπαϊκού σιρκουί και μία σε grand slam του παγκόσμιου. Ποιοι είναι όμως οι στόχοι για τη νέα αγωνιστική σεζόν, δεδομένων των εμπειριών που έχουν πλέον ως ομάδα οι Βίκυ και Μαρία;
«Οι στόχοι που θέτουμε αφορούν τη βελτίωσή μας, τόσο σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Έχοντας την εμπειρία ενός έτους ως δίδυμο, ξέρουμε τα δυνατά μας σημεία και ορίσαμε σε ποιους τομείς πιστεύουμε ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Οπότε στόχος μας είναι να γίνουμε όσο καλύτερες μπορούμε, πράγμα που προφανώς δεν είναι δεδομένο ότι θα μεταφραστεί σε καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερες επιτυχίες. Ωστόσο, είμαστε στο σωστό δρόμο για να τα πετύχουμε. Πιστεύουμε ότι θα παρουσιαστούμε ακόμη πιο ανταγωνιστικές και θα εξακολουθήσουμε να  είμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες, πράγμα που θα μας εξασφαλίσει κι ένα καλό πλασάρισμα για την επόμενη χρονιά που ξεκινά για μας η Ολυμπιακή πρόκριση.  Ελπίζουμε να δούμε φέτος ακόμη περισσότερα μετάλλια στα παγκόσμια τουρνουά και να είμαστε και στο βάθρο των τελικών του ευρωπαϊκού», σχολίασε η Μαρία.     
Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα όνειρα αλλά και νέα ομάδα συνεργατών για την εθνική μας ομάδα αφού πλέον ρόλο ομοσπονδιακού προπονητή έχει αναλάβει ο Γερμανός Κρίστοφ Ντίκμαν, με βοηθό του τον Κυριάκο Καμπερίδη.
«Φυσικά πίσω από κάθε επιτυχία βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι που βοηθούν με το δικό τους τρόπο στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μας Παναγιώτη Ζακυνθινό και τον βοηθό προπονητή Θανάση Πανούσο, που έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε να κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα ως ομάδα. Δυστυχώς οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που δεν συντέλεσαν στη συνέχεια της συνεργασίας μας παρόλο που όλοι το θέλαμε. Το νέο προπονητικό τιμ αποτελείται από τον Κρίστοφ Ντίκμαν και τον Κυριάκο Καμπερίδη ενώ στη θέση του εργοφυσιολόγου παραμένει ο Γιώργος Σκόλιας. Υπάρχει πολύ όρεξη και διάθεση από όλους για δουλειά και ήδη στο λίγο αυτό διάστημα που δουλεύουμε  έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε αρκετά τεχνικά στοιχεία . Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούμε και από τα αποτελέσματα. Παρόλο που είναι  καινούργια  για όλους αυτή η συνεργασία, θεωρώ ότι υπάρχει πολύ καλή συνεννόηση  και πολύ καλή επικοινωνία. Στα αγγλικά βέβαια…», είπε η Βίκυ Αρβανίτη.
Για τον Κρίστοφ Ντίκμαν, αυτή είναι μία νέα πρόκληση αφού για πρώτη φορά αναλαμβάνει ρόλο προπονητή μιας και έως τώρα βρισκόταν στην αντίπερα όχθη – όντας επιτυχημένος αθλητής του Beach Volley. Ωστόσο, ο νέος του ρόλος δεν τον τρομάζει.
«Προφανώς η αγωνιστική εμπειρία με βοηθά σημαντικά στην εύρεση των κατάλληλων μεθόδων ώστε οι αθλήτριες μου να κατανοήσουν και να εκτελέσουν σωστά τις οδηγίες και τις συμβουλές μου. Νομίζω ότι η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με την έως τώρα καριέρα μου, είναι πως πρέπει να εμπεδώσω ότι πια, δεν αγωνίζομαι εγώ στο γήπεδο. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να βοηθήσω με την εμπειρία μου τη Βίκυ και τη Μαρία, να γίνουν ακόμα καλύτερες. Τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Αυτό θα βελτιώσει αυτόματα και τα αποτελέσματα τους. Μιλώντας για αποτελέσματα, ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βερολίνο περιμένω να είναι το highlight της σεζόν αν και δεν θέλουμε η Βίκυ και η Μαρία να τα πάνε μόνο εκεί καλά. Περιμένουμε σταθερά καλές εμφανίσεις και στο παγκόσμιο σιρκουί ώστε να καταφέρουν στο τέλος της σεζόν να βρίσκονται και πάλι ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Πράγμα που ξέρουμε πόσο σκληρή προσπάθεια απαιτεί, δεδομένου ότι περιμένουμε φέτος να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος ανταγωνισμός μιας και επιστρέφουν αθλήτριες και ομάδες που πέρυσι για τον έναν ή τον άλλο λόγο απείχαν από την αγωνιστική δράση», είπε ο Κρίστοφ Ντίκμαν.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Στέλιος Προσαλίκας, που απεύθυνε το δικό του χαιρετισμό στην προσπάθεια της Βίκυς και της Μαρίας.
«Είμαι σίγουρος ότι το 2010 θα αποτελέσει συνέχεια της επιτυχημένης περυσινής  παρουσίας. Αν και νέο δίδυμο, κατάφερε εξ αρχής να πετύχει τους στόχους της και να καθιερωθεί στην ελίτ του αθλήματος όντας στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Με τη νέα τεχνική ομάδα, η εθνική μας έχει στόχο όχι μόνο να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο αλλά και να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Όμως δεν θα είναι μόνες στην προσπάθεια τους αφού η ομοσπονδία, αν και με ρόλο εποπτικό, στηρίζει τις επιλογές και τις αποφάσεις τους», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας.
Αυτοί που δεν απέχουν ποτέ, είναι οι υποστηρικτές της εθνικής μας ομάδας, που βρίσκονται δίπλα της σε κάθε βήμα. Είτε πρόκειται για την Ομοσπονδία, είτε για τους συνεργάτες και χορηγούς, είναι πάντα εκεί για να στηρίξουν τις προσπάθειες της Βίκυς και της Μαρίας.
«Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας, για την εμπιστοσύνη και τον επαγγελματισμό που δείχνουν, στην προσπάθεια επίτευξης των κοινών μας στόχων. Επίσης, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην Ε.Ο.ΠΕ. που είναι ο κύριος αρωγός αυτής της προσπάθειας στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Τέλος ,δε θέλω να παραλείψω να ευχαριστήσω την Red Bull που είναι κοντά μας χρόνια τώρα και μας στηρίζει με κάθε τρόπο αλλά και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας: την ΕΑΣ , την Oakley και την Asics που αποτελεί μια καινούρια συνεργασία για εμάς.  Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια όλων, στην προσπάθεια  για την υλοποίηση των στόχων μας», είπαν η Βίκυ και Μαρία που αναφέρθηκαν φυσικά και στη βοήθεια από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: