Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Νέος προπονητής ο Γιώργος Οικονομίδης!


"To T.A.Π. ΑΡΗΣ Μαρμούρης Α.Ε. ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας μας είναι ο Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος τα τρία προηγούμενα χρόνια εκτελούσε χρέη τεχνικού στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας".
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Γιώργος Οικονομίδης τόνισε: "Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΡΗ αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή. Είναι μία θέση που απαιτεί υπευθυνότητα, όμως, με μεγάλη υπευθυνότητα αντιμετώπισα και τα τρία προηγούμενα χρόνια που είμαι στον σύλλογο σαν προπονητής της γυναικείας ομάδας. Αισθάνομαι πολύ οικεία στον ΑΡΗ, λόγω άλλωστε και της προηγούμενης θητείας μου και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ν΄ ανέβει ο ΑΡΗΣ όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον πρόεδρο του Α.Σ., κ. Νίκο Παπαδόπουλο, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.
Τέλος, να σημιωθεί ότι βοηθός του Γιώργου Οικονομίδη στον πάγκο του ΑΡΗ Μαρμούρη θα είναι ο Τάσος Βαμβάκης, ενώ γυμναστής της ομάδας ο Βασίλης Μπαρκούκης, με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο τμήμα των γυναικών.

Το βιογραφικό του Γιώργου Οικονομίδη

Ο νέος προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Οικονομίδης, προέρχεται από την οικογένεια του ΑΡΗ, καθώς ξεκίνησε από τα παιδικά κι εφηβικά τμήματα του συλλόγου, με τα οποία κατέκτησε και δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα (το 1988 με τους παίδες και το 1990 με τους εφήβους). Στη συνέχεια, αγωνίστηκε για μία χρονιά στον Αρχέλαο Κατερίνης (Β΄ ΕΘνική), μετακόμισε στον Δημόκριτο Θεσσαλονίκης (Α2 Εθνική κατηγορία) την επόμενη αγωνιστική περίοδο κι έπαιξε τα δύο χρόνια που ακολούθησαν με τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα της Α2. Τον επόμενο χρόνο φόρεσε την φανέλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Β΄ Εθνική), του Αετού (Γ΄ Εθνική), επέστρεψε στον Μακεδονικό (Α2 Εθνική) για τρία χρόνια, για να κλείσει την καριέρα του σαν παίκτης στον ΠΟ Μουδανιών την περίοδο 2006-΄07.
Παράλληλα, είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή του σαν προπονητής και συγκεκριμένα:
1998-΄99 έως 2004-΄05: Ατρόμητος Τριαδίου (γυναικεία ομάδα // άνοδος από την Β΄ κατηγορία στην Α΄ το 2000-΄01)
2002-΄05: Αετός (αντρική ομάδα)
2005-΄07: Μέγας Αλέξανδρος (γυναικεία ομάδα)
Ιανουάριος 2007 έως σήμερα: ΑΡΗΣ (γυναικεία ομάδα)
2009: προπονητής στην Εθνική ομάδα των νεανίδων-συνεργάτης στην Εθνική γυναικών (β΄ ομάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: