Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ο Ρουμελιώτης προπονητής στις εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ


Τη συνεργασία ενός από τους πιο γνωστούς προπονητές μπιτς βόλεϊ στην Ευρώπη, εξασφάλισε η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Δεν είναι άλλος από τον τέως ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Ελλάδας, Μανώλη Ρουμελιώτη, που θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους ανθρώπους στο χώρο του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπιτς βόλεϊ. Ο Μανώλης Ρουμελιώτης ήρθε στην Κύπρο, συζήτησε με αξιωματούχους της ΚΟΠΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Δαμιανό Χατζηδαμιανού και αποφασίστηκε να αναλάβει τις εθνικές μας ομάδες μπιτς βόλεϊ για τους 13ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Ο Μανώλης Ρουμελιώτης ήταν ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, έχοντας υπό την καθοδήγησή του, τις Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη και Θάλεια Κουτρουμανίδου / Μαρία Τσιαρτιάνη. Μέχρι το τέλος του 2008, ήταν Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικών ομάδων της Ελλάδας Aνδρών – Γυναικών, Τεχνικός Συντονιστής με ευθύνη την οργάνωση, προγραμματισμό, συντονισμό & management. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ Αθηνών) με ειδικότητα την Πετοσφαίριση, ενώ ήταν Πρωταθλητής Ελλάδας το 1999 και το 2001 και μέλος των Εθνικών ομάδων Μπιτς Βόλεϊ της Ελλάδας από το 1994 μέχρι το 2001.

Τεράστιας σημασίας για το κυπριακό μπιτς βόλεϊ είναι και η συνεργασία της Βάσως Καραντάσιου με την ΚΟΠΕ που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην εθνική μας στο μπιτς βόλεϊ γυναικών. Η Βάσω Καραντάσιου, μια από τις κορυφαίες παίκτριες μπιτς βόλεϊ στον κόσμο, αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και με τρεις συμμετοχές σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (αρχικά με την Έφη Σφυρή και στη συνέχεια με τη Βίκυ Αρβανίτη). Η προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων μπιτς βόλεϊ, θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες υπό την επίβλεψη του Μανώλη Ρουμελιώτη. Μεγάλο μέρος της προετοιμασίας θα γίνει στην Ελλάδα μέχρι να ετοιμαστούν οι ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Λεμεσού, όπου θα γίνουν οι αγώνες κατά τη διάρκεια των ΑΜΚΕ.

Η συνεργασία της ΚΟΠΕ με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα είναι φέτος αναβαθμισμένη και θα περιλαμβάνει κοινά προπονητικά καμπ σε όλα τα επίπεδα και τη διοργάνωση του τελευταίου αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Κύπρο. Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού τόνισε: «Η συνεργασία της ΚΟΠΕ με τον Μανώλη Ρουμελιώτη, όπως επίσης και με τη Βάσω Καραντάσιου θεωρείται μια ξεχωριστή στιγμή για το κυπριακό μπιτς βόλεϊ. Ελπίζουμε ότι στο χρόνο που μας απομένει μέχρι τους ΑΜΚΕ, όλοι θα δουλέψουν σκληρά και θα παρουσιάσουμε ομάδες που θα μπορέσουν να μας εκπροσωπήσουν επάξια. Γνωρίζουμε ότι η προσπάθειά τους δεν θα είναι καθόλου εύκολα, αλλά θα επιδιώξουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες και τους προπονητές μας, όσο περισσότερο μπορούμε. Έχει μπει το νερό στο αυλάκι για την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ στην Κύπρο και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Στέλιο Προσαλίκα, όσο και τον Γενικό Συντονιστή του αθλήματος στην Ελλάδα κ. Αλέκο Παρασκεύοπουλο για την πολύτιμη συνεργασία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: