Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό της Γλυφάδας και παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου στην Α1 ανδρών. Οι "πράσινοι" μείωσαν σε 2-1 τη σειρά των τελικών και την Πέμπτη (07/05, 19:00) στο κλειστό του Ρέντη θα "κυνηγήσουν" την ισοφάριση.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τα πολλά λάθη των γηπεδούχων, αλλά στη συνέχεια, με μπροστάρη τον Αγκάμες, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον αγώνα, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1 στα σετ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, με την αναμέτρηση να κρίνεται στο τάι μπρέικ, όπου χάρη στον Κολομβιανό (32 πόντους), αλλά και το μπλοκ του Πανταλέοντα στην τελευταία φάση, οι "πράσινοι" πανηγύρισαν τη νίκη.



Τα σετ: 14-25, 26-24, 25-21, 18-25, 16-14

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλέκος Λεώνης (προπονητής Παναθηναϊκού): "Έχουμε πει ότι το σχήμα αυτό είναι ανάγκης. Εκείνο που είχε ο Παναθηναϊκός σήμερα ήταν η ψυχή. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομαδα. Η διαφορά με τα δυο προηγούμενα ματς ήταν στο μεταβατικό του παιχνίδι. Από τη στιγμή που θα δείξουμε υπομονή, έχουμε ελπίδες. Το δεύτερο είναι η υποδοχή. Όσο κρατάμε υποδοχή, τόσο αυξανονται οι πιθανότητές μας. Σήμερα ήταν η ψυχή. Πάνω απ' όλα ήταν η αξιοπρέπεια. Σε καμιά περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να χάσει με κάτω τα χέρια. Πολλά ειπώθηκαν με τον Κρίστιανσον. Το ξεκατίνιασμα έπρεπε καποια στιγμή να σταματήσει. Πραγματικά υπήρχε μια φιλία. Ό,τι συμβεί πάντως εγώ θα αναλάβω τις ευθύνες μου. Θα τα πούμε όταν με το καλό τελειώσει το πρωτάθλημα".


Άντερς Κρίστιανσον (προπονητής Ολυμπιακού): "Προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε ματς. Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο σετ. Έπρεπε να το έχουμε κερδίσει. Έγιναν λάθη από τους διαιτητές, αλλα έπρεπε να το έχουμε κερδίσει νωρίτερα".

Φρανκ Ντεπέστελε (πασαδόρος Παναθηναϊκού): "Όλοι νόμιζαν ότι τα πάντα είχαν τελειώσει. Δεν είχαμε αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία στα δύο προηγούμενα ματς. Είναι σπουδαία νίκη, αλλα βεβαίως είμαστε ακόμη μακριά δύο νίκες. Δείξαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε για τον τίτλο".



Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός Παναθηναϊκού): "Εφόσον παρουσιαστήκαμε στο γήπεδο, μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Στα δύο πρώτα ματς ήμασταν απαράδεκτοι. Ξέρω ότι στενοχωρήσαμε τον κόσμο. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας γιατί έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα φέτος. Κάναμε ένα βήμα. Το επόμενο ματς θα είναι πολύ δύσκολο στο Ρέντη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο αλλά ως Παναθηναϊκός πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε για τη μεγάλη ανατροπή".

Άντριγια Γκέριτς (κεντρικός Παναθηναϊκού): "Είναι οι δύο καλύτερες ομαδες στην Ελλάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά αυτό το παιχνίδι ήταν για τελικό, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Φυσικά και πιστεύουμε ότι έχουμε τύχη. Πάμε στο Ρέντη, για να ισοφαρίσουμε τη σειρά των τελικών και να κερδίσουμε τον τίτλο μπροστά στον κόσμο μας".

Ιβάν Μίλκοβιτς (διαγώνιος Ολυμπιακού): "Η σειρά των τελικών τελειώνει όταν παιχτεί ο τελευταίος πόντος. Ακόμη υπάρχει η πιθανότητα. Πάμε στο Ρέντη με το 2-1 υπέρ μας. Δεν μας εξέπληξε ο Παναθηναϊκός, απλά είχε δύο παίκτες στην επίθεση. Η σειρά συνεχίζεται, ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα".

Βασίλης Κουρνέτας (αρχηγός Ολυμπιακού): "Έχουμε πει οτι παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες. Δεν τελειώνει κανένα παιχνίδι στο ένα σετ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για μας. Έπεσε η απόδοσή μας μετά το δεύτερο σετ. Τώρα θα κοιτάξουμε τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε. Την Πέμπτη ειναι σημαντικό ματς. Πρέπει να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι".

2 σχόλια:

Anonymous είπε...

Τι είναι αυτός Ο Λεώνης? Δε παίζεται!

Anonymous είπε...

Το εχει με παρακάνει με τις γελλοίες δηλώσεις!